ASIC:N SÄÄNTELYOHJE 227

Kohta 1: Asiakkaan kelpoisuus

ASIC:n sääntelyohje 227:n mukaan kaikkien asiakkaittemme on täytettävä viisiosainen kyselylomake. Kysely sisältää seuraavat kriteerit:

  • Aiempi kaupankäyntikokemus finanssituotteilla;
  • Vivun, marginaalien ja vaihtelujen ymmärtäminen;
  • Tuotteen avainominaisuuksien ymmärtäminen;
  • Kaupankäyntiprosessin ja relevantin teknologian ymmärtäminen;
  • Kyky seurata ja hallita kauppariskit; ja
  • Ymmärrys, että kauppaa saa käydä vain riskipääomalla.

Kysely koostuu kymmenestä (10) monivalintakysymyksestä, ja asiakkaan on saatava oikein vähintään 60 % ennen kaupankäyntilupansa saantia. Jos asiakas epäonnistuu ensimmäisellä yrittämällä, suosittelemme ilmaisella demo-tilillä harjoittelua ja uutta testausta sovitun ajan kuluttua.

Kysely lähetetään asiakkaalle sähköpostilla sen jälkeen, kun asiakas on täyttänyt verkkohakemuksen ja lukenut ja ymmärtänyt "Täyden riskivaroituksen", "Liiketoiminnan ehdot", "Tuotevapautuslausekkeen", "Finanssipalveluohjeet" ja "Tietosuojamenettelyn". Asiakkaan on lähetettävä täytetty kysely sähköpostilla osoitteeseen customer@avatrade.com.au ja odotettava tuloksia ennen kuin hänen tilinsä voidaan avata.

Kohta 2: Avausvakuus

Tuotevapautuslausekkeen osiossa 18 – Tilisi rahoitus – sanotaan, että Ava hyväksyy avausvakuudeksi vain selvitetyt varat. Tällaisia ovat pankkisiirto, shekki, luottokortti, PayPal, Moneybookers, Neteller tai WebMoney. Ava EI hyväksy KÄTEISTALLETUKSIA. Lisäksi ASIC:n uusien ohjeiden mukaisesti asiakas voi käyttää vakuutena luottokorttiaan enintään 1000 €:n edestä.

Kohta 3: Vastapuolen riski – suojaaminen (hedging)

Kuten on eritelty Tuotevapauslausekkeen osioissa 11 ja 13 – Marginaalivaluuttasopimusten ja CFD:iden kaupan avainriskit – Ava on asiakkaidensa kauppojen vastapuoli. Me emme suorita stressitestausta suhteessa markkinoihin suojamattomaan altistumiseen, koska suojaamme kaiken liiketoimintamme asiakkaidemme kanssa emoyhtiömme kautta, joka suojaa liiketoimet hyvämaineisten lisensoitujen kolmannen osapuolen finanssipalvelutarjoajien kanssa. Ava ylläpitää ja soveltaa menettelyssään asiakaspositioiden aiheuttamille markkinariskeille altistumisen minimointipolitiikan. Tämä sisältää tiukan riskienhallintavalvonnan seurataksemme ja suojataksemme (hedge) kaupankäyntiä jokapäiväisessä toiminnassa sekä prosessin, joka arvioi suojaavan vastapuolemme (varmistaakseen, että heillä on riittävä finanssiasema, että he ovat tunnetun viranomaisen lisensoimia ja että heillä hyvä maine).

Kohta 4: Vastapuolen riski – finanssiresurssit

Kuten on eritelty Tuotevapauslausekkeen osioissa 11 ja 13 – Marginaalivaluuttasopimusten ja CFD:iden kaupan avainriskit – Ava ylläpitää ja soveltaa kirjallista sääntöä, joka varmistaa riittävien finanssiresurssien jatkuvan ylläpidon. Meillä on yksityiskohtainen riskirekisteri, jossa liiketoimintamme avainriskit on tunnistettu ja selitetty. Meillä on säännösten noudattamista valvova asiamies, joka varmistaa, että noudatamme Australian finanssipalvelujen lisenssiehtoja ja ASIC:n sääntelyohje 166:n finanssivaatimuksia. Saamme myös palautetta ja kommentteja itsenäisiltä ulkopuolisilta laki- ja tilinpitoneuvojilta. Lisäksi ulkopuolinen itsenäinen tilintarkastaja suorittaa tilintarkastuksen jokaisen finanssivuoden lopussa.

Kohta 5: Asiakkaan varat

Kuten on eritelty Tuotevapauslausekkeen osioissa 21 – Asiakkaan varat – kaikki sinun tai sinun puolestasi toimivan henkilön tilillesi tallettamat varat tai varat, jotka Ava on vastaanottanut puolestasi, tulevat sijaitsemaan yhdellä tai useammalla erillisellä tilillä, ja varojen on vastattava Yhdistyslakia. Yksittäisen asiakkaan tilit eivät ole toisistaan erillään, mutta voivat olla koottu yhdeksi eritellyksi tiliksi (joka on erillään Avan varoista).

Huomaa, että sinun varasi, jotka on tarkoitettu marginaalien noudattamiseen, talletuksiin, kuluihin, kauppamaksuihin tai muihin kuluihin, voivat siirtyä saman tien Avan kautta lisensoiduille kolmannen osapuolen selvitys- ja toteuttamistoimijoillemme, ja ne voidaan käyttää marginaalisi, vaihtojesi, kulujesi ja maksuvelvoitteidesi kattamiseen. Asiakkaan varat, jotka ovat varattuna keskeneräisiä tulevia liiketoimia ja maksuja varten, pidetään erillisellä tilillä Yhdistyslain mukaisesti. Pidä mielessäsi, että varojesi pitäminen yhdellä tai useammalla tilillä ei ehkä takaa sinulle täydellistä suojaa.

Ava ei hyväksy maksuja kolmansilta osapuolilta tai suorita maksuja kolmansille osapuolille, jotka eivät ole mainittu tilin tiedoissa. Australian rahanpesun vastaisten säännösten mukaisesti Ava raportoi tarpeen vaatiessa kaikki epäilyttävät liiketoimet AUSTRAC:ille.

Avalla on oikeus pidättää kaikki asiakkaan varoilla ansaitut korot, jotka ovat erillisillä tileillä pankeissa tai virallisissa talletuslaitoksissa. Avan ansaitsema tällaisen tilin korkoprosentti päätetään talletuslaitoksen taholla.

Kohta 6: Keskeytetyt tai pysäytetyt kauppakohteet

Kuten on eritelty Tuotevapauslausekkeen osioissa 3 – Ehdot – sekä Liiketoimintaehdoissa, finanssituotteen kauppa voi olla pysäytetty tietyillä markkinoilla erinäisten olosuhteiden vuoksi. Lisäksi tietyissä olosuhteissa kohteen kauppa voi keskeytyä tai kohde poistua kaupankäyntilistalta. Ava voi yksin päättää perua tilauksesi, jos CFD-kauppaa ei ole vielä avattu, tai sulkea avoimen CFD-kaupan, jos finanssituote on kauppakiellossa, sen kauppa keskeytetty tai se on poistettu kaupankäynnistä.

Jos CFD edustaa kohdetta, joka poistetaan markkinoilta tai sen kauppa keskeytetään viideksi peräkkäiseksi kauppapäiväksi, pidätämme oikeuden sulkea CFD sen sijaan, että muuttaisimme marginaalivaatimuksia tai hinnoittelisimme position uudelleen. Kun teet meidän kautta CFD-tilauksen, on todennäköistä, että avaamme saman position kyseessä olevan tuotteen ostamiseksi tai myymiseksi suojautuaksemme markkinariskiltä. Ava päättää tilauksen hyväksymisestä ja hyväksymisen ajankohdasta. Tästä päätösvallasta huolimatta on todennäköistä, että emme hyväksy tilausta olosuhteissa, joissa meidän vastaava tilaus ei voi toteutua. Näin ollen Ava voi koska tahansa yksin päättää, ettei se salli CFD-kauppaa yhdellä tai useammalla finanssituotteella.

Kohta 7: Margin Call

Ava pyrkii antamaan sinulle riittävän varoitusajan margin callista, jotta voisit korjata tilanteen parhaasi mukaan. Tietyt markkinaolosuhteet tai tapahtumat voivat kuitenkin aiheuttaa hurjia vaihteluja, jotka vaativat kiireellistä varojen lisäämistä positiosi avoimena pitämiseksi. Huomaa, että kaikki margin call -yhteydenotot toteutetaan kaupankäyntialustan kautta, ja sinun on huolehdittava siitä, että olet aina valmis vastaanottamaan ne ja toimimaan niiden mukaisesti, kun sinulla on meidän kautta avattu positio. Pidätämme kuitenkin täyden oikeuden sulkea avoimet positiot heti, jos margin call -vaatimuksiin ei vastata, koska pyrimme suojaamaan positiot suuremmilta tappioilta. Haluamme jälleen korostaa, että CFD:iden ja marginaalivaluuttatuotteiden kauppa sisältää korkean riskitason, ja voitot vaihtelevat. Tappioriski voi olla merkittävä ja voit menettää enemmän kuin sinulla on sijoituspääomaa. Näin sinun tulisi käydä kauppaa vain riskipääomalla eli rahalla, joka sinulla on varaa menettää ja joka ei ylitä finanssitarpeitasi tai velvollisuuksiasi.