Kulta

online gold trading
Nykypäivän markkinoilla voit tehdä voittoa käymällä kauppaa hyödykkeillä, kuten esimerkiksi kullalla, omistamatta sitä fyysisesti. Kultakauppa hinnanerosopimuksilla eli CFD:illä (contract for difference) perustuu tilapäisen toimeksiannon avaamiseen ostaa tai myydä tietty määrä kultaa. Voitto tai tappio määräytyy kullan toimeksiannon keston aikaisen hinnaneron perusteella.
AvaTradella voit käydä kauppaa kullalla verkossa helposti ja vaivattomasti. Kokeile kultakauppaa johtavan ja säännellyn välittäjän kanssa ja nauti seuraavista eduista:

 • Käy kauppaa kullalla kilpailukykyisin spreadein
 • Tee suurempia kauppoja peräti vivulla
 • Valitse manuaalisten ja automaattisten alustojen valikoimasta, kuten MetaTrader 4
 • Käy kauppaa sen mukaan, miten uskot markkinoiden kehittyvän – pitkällä tai lyhyellä
 • Käy kauppaa milloin vain ainutlaatuisella AvaTrade app– sovelluksellamme
 • Saat 24/5 suoran asiakastuen omalla kielelläsi

Käy kauppaa kullalla

Kulta on jo esihistoriallisista ajoista ollut yksi ensimmäisistä louhituista metalleista. Sitä löydettiin aluksi hippuina tai pieninä paloina jokien pohjista. Kullan kysyntä kasvoi niin suureksi, että egyptiläiset alkoivat louhia sitä vuonna 2000 eaa.
Kautta historian monet kulttuurit ovat valinneet kullan luotettavana ja yleisenä rahana tavarakaupassa.
Kultastandardi on rahajärjestelmä, jossa käytettyä valuuttaa tukevat valuutan liikkeelle laskevan maan kultavarannot. Se otettiin käyttöön, kun kulta tunnustettiin varsinaiseksi valuutaksi. Iso-Britannia ja koko Brittiläinen imperiumi hylkäsi sen ensimmäisen maailmansodan alettua. Myös useimmat muut maat hylkäsivät sen 1900-luvun aikana.

Miten kultakauppaa käydään

 • Avaa AvaTrade-kaupankäyntitili
 • Siirrä tilillesi riittävä kaupankäyntibudjetti
 • Valitse haluamasi positiokoko
 • Valitse haluamasi velkavipu
 • Avaa pitkä (osto) tai lyhyt (myynti) positio oman analyysisi mukaan

Kaupankävijöille ja sijoittajille saatavissa olevat kullan muodot:
Fyysinen metalli (harkot tai kolikot) – Harkolla tarkoitetaan arvometallikappaletta. Se mitataan tankoina painonsa mukaan.
Kultasertifikaatit – Nämä muistuttavat ensimmäisiä paperiseteleitä. Kultasertifikaatteja alettiin käyttää 1600-luvulla, ja ne toimivat todisteina kullan omistamisesta. Sertifikaatteja käytettiin käteismaksuina. Jotkut pankit myöntävät kultasertifikaatteja vielä tänä päivänäkin. Niissä ilmoitetaan todistuksen haltijan omistamien kultaharkkojen tai -kolikoiden määrä.
Kultafutuurit – Nämä ovat sopimuksia kullan toimittamisesta tulevaisuudessa tiettyyn hintaan. Sijoittajat käyttävät niitä hintariskien hallintaan.
Koska kultafutuureilla käydään kauppaa keskitetyissä pörsseissä, ne tarjoavat enemmän vipua ja joustavuutta kuin kaupankäynti itse hyödykkeillä.
Kultaan perustuvat pörssinoteeratut rahastot eli ETF (exchange-traded fund) – Perustuen ajatukseen, että kulta jatkaa hyvien voittojen tuottamista, kultakaupan asiantuntijat hallitsevat ETF-rahastoja. Ne voivat antaa sinulle tilaisuuden ansaita enemmän kuin käydessäsi kauppaa itsenäisesti. Muista, että kullan hinta tulee vaikuttamaan ETF-rahastoihin.
Hinnanerosopimukset – tämän kaupankäyjille mutta ei sijoittajille sopivan johdannaisinstrumentin avulla kaupankäyjä voi hyötyä sopimuksenaikaisista kullan hintamuutoksista ilman oikeutta tai velvollisuutta ostaa todellista kohde-etuutta. CFD-sopimukset mahdollistavat kullan lyhyeksimyynnin ja kaupankäynnin osto- ja myyntihinnan erotuksella.

PÖRSSITIETOA

 • MT4 Symboli – KULTA
 • Pörssi – NYMEX
 • Kaupankäyntiajat – 23:00 – 21:59
 • Marginaali:  0.50
 • Kasvu: 0.01
 • Kaupan vähimmäiskoko: 1 ounce

Miksi käydä kultakauppaa AvaTradella

Voit liittyä AvaTradeen tänään vain hinnalla ja alkaa käydä kauppaa kullalla ja muilla metalleilla. Meille on ylpeyden aihe olla säännelty ja luotettu maailmanlaajuinen välittäjä jo 11 vuoden ajan, ja olemme valmiita auttamaan sinua tielläsi.
Saat käyttöösi erilaisia koulutustyökaluja ja kaupankäyntietuja, joita tarjotaan vain AvaTraden asiakkaille.
Tarjoamme erilaisia alustoja, myös automatisoituja kaupankäyntiratkaisuja, jotka sopivat kaiken tasoisille kaupankävijöille. Löydät varmasti omiin tarpeisiisi sopivan kaupankäyntiympäristön.

Kultakauppa verkossa

Kultakauppa AvaTradella on helposti ymmärrettävää, erityisesti jos sinulla on jo jonkin verran kokemusta valuuttamarkkinoilta. Kulta mitataan Troy ounce -yksiköissä valuuttaa – tavallisesti dollaria – vastaan samalla tavoin kuin valuuttapareja valuuttakaupassa.

Kultakauppaan vaikuttavat tekijät ja kultakaupan strategia

Kullan hinnan muutoksia analysoitaessa tulee ottaa huomioon useita erilaisia tekijöitä:

 • Kysyntä ja tarjonta – Suurin osa globaalista kysynnästä on peräisin korujen tuottajilta ja valmistajilta (50 %) ja sijoittajilta (40 %). Kasvava kysyntä ja hidas tuotanto voi merkitä korkeampaa hintaa. Toisaalta ylituotanto ja heikko kysyntä voivat ajaa hintaa alas.
 • Markkinoiden asenteet – Poliittinen epävarmuus ja/tai epävakaus vaikuttaa globaalin kasvun epävakauteen ja nostaa kullan hintaa.
 • Markkinoiden epävakaus – Kultaa on usein pidetty turvallisena sijoituskohteena epävakailla markkinoilla.
 • Valuuttojen liikkeet – Yhdysvaltain dollari on suuri vaikuttaja. Kun dollari laskee, hyödykkeiden hinnat nousevat kaikkialla maailmassa. Yhdysvaltain dollarilla ja kullalla on käänteinen suhde.

Yleisesti ottaen, jos etsit vaihtoehtoisia sijoituskohteita tai hedge-rahastoa – joka merkitsee pienentynyttä hinnan muutosten riskiä kaikkien varojen kohdalla, kulta voi olla sinulle sopiva kohde.
Huomaa, että kaupankäyntiin näillä markkinoilla liittyy riski, kuten millä tahansa markkinoilla.

Tässä muutama vinkki kultakauppaan:

 • Kultaa verrataan jeniin, sillä molemmat ovat samassa “turvallisten välineiden” luokituksessa, ja ne liikkuvat yleensä samaan suuntaan. Voit yleensä tarkistaa kaupankäyntiasemasi näitä kahta vertailemassa.
 • Keskity hinnan käyttäytymiseen ja muista, että hyödykkeet vaihtelevat valuuttoja enemmän.
 • Suosituin kullan vaihtokurssi on XAU – USD -kurssi. XAU on kaupankäyntipäätteen koodi kullalle.

Oletko valmis aloittamaan kultakaupan tänään?