Kaupankäynti Aloittelijoille

Tarvittavaa tietoa valuutta- ja CFD-kaupankäynnin aloittamiseen luottavaisin mielin

Kaupankäynti Aloittelijoille
Tasot

Miksi kaupankäyntikoulutuksella on merkitystä

Kaupankäynti rahoitusmarkkinoilla houkuttelee ihmisiä, jotka haluavat ansaita rahaa markkinoiden muutoksilla.

On tärkeää perehtyä kaupankäyntiin, olipa tarkoituksenasi sitten kasvattaa varallisuuttasi ajan myötä tai tavoitella nopeita voittoja.

Tästä koulutuksesta saat tarvittavia välineitä ja tietotaitoa, joiden avulla menestyt markkinoiden ylä- ja alamäissä luottavaisin mielin.

Kaupankäynnin aloittaminen ymmärtämättä perusteita on kuin yrittäisi purjehtia ilman kompassia. Jos haluat tosissasi käydä kauppaa menestyksekkäästi, sinun on käytävä ensin kaupankäyntikoulutus.

Mitä kaupankäynti on?

Kaupankäynti on periaatteessa voiton tavoittelua ostamalla ja myymällä omaisuuseriä, kuten osakkeita tai kultaa. Pitkän aikavälin sijoittamisesta poiketen kaupankäynnissä sijoituksia pidetään usein salkussa lyhyemmän aikaa sekä sijoituksia ostetaan ja myydään markkinoiden ajoittaisten muutosten perusteella.

Kaupankävijöiden on siis seurattava tarkasti markkinoiden suuntauksia, talousuutisia ja hintojen muutoksia. Kaupankäyntiin on tarjolla erilaisia markkinoita, kuten osakkeita, hyödykkeitä ja valuuttoja, joihin kaikkiin liittyy omat haasteet ja mahdollisuudet.

Kaupankäynnin pääasiallisena tavoitteena on hyödyntää markkinoiden nousu- ja laskusuhdanteet ostamalla edullisesti ja myymällä kalliimmalla tai päinvastoin.

Miksi kaupankävijät käyttävät johdannaisia

Johdannaiset ovat muiden omaisuuserien arvoon perustuvia sijoitusvälineitä. Ne ovat suosittuja kaupankävijöiden keskuudessa monien hyötyjen vuoksi.

Johdannaisten avulla kaupankävijät voivat lyödä vetoa hintojen noususta tai laskusta, mikä tarkoittaa, että rahaa voi ansaita riippumatta siitä, ovatko markkinat nousussa vai laskussa.

Lisäksi johdannaisten avulla voit tehdä suuria sijoituksia vain pienellä määrällä omaa rahaa, mikä voi kasvattaa mahdollisia voittoja ja tappioita. Tästä syystä on tärkeää ymmärtää johdannaisiin liittyvät riskit.

Tärkeitä kaupankäynnin termejä

 1. CFD-kaupankäynti: Hinnanerosopimukset eli CFD-sopimukset tarjoavat kaupankävijöille mahdollisuuden ennustaa hintojen muutoksia omistamatta itse kohde-etuutta. Tämä on joustava tapa käydä kauppaa eri markkinoilla.
 2. Pitkäksi ja lyhyeksi myynti: Pitkäksi myynti tarkoittaa, että ostat ennustaen hintojen nousevan. Lyhyeksi myynti tarkoittaa, että myyt ennustaen hintojen laskevan.
 3. Kaupankäynti marginaalilla: Tämä tarkoittaa sitä, että lainaat rahaa, jotta voit käydä kauppaa enemmän kuin omilla rahoillasi, jolloin sekä voitot että tappiot voivat kasvaa.
 4. Volatiliteetti: Tämä tarkoittaa kaupankäynnin kohteena olevan omaisuuserän hinnan vaihtelua ajan myötä. Riskit kasvavat volatiliteetin kasvaessa, mutta samalla kasvavat myös mahdollisuudet suurempiin tuottoihin.
 5. Riskinhallinta: Tärkeää on ymmärtää ja hallita kauppojen riskejä, jotta voit pienentää mahdollisia tappioita.

Millä voit käydä kauppaa?

Voit käydä kauppaa useilla eri omaisuuserillä eri markkinoilla, jotka tarjoavat kukin ainutlaatuisia mahdollisuuksia.

 • Valuutat: valuuttamarkkinat ovat kaikkein likvideimmät markkinat, joilla kaupankävijät voivat ostaa ja myydä valuuttoja.
 • Osakkeet: tämä tarkoittaa yritysten osakkeiden ostamista, jolla on mahdollisuus saavuttaa huomattavia tuottoja.
 • Hyödykkeet: voit käydä kauppaa fyysisillä tavaroilla, kuten kullalla, öljyllä ja viljelykasveilla.
 • Indeksit: nämä ovat tiettyjen markkina-alueiden tai -sektoreiden osakejoukkoja, jotka tarjoavat laajan altistumisen markkinoille.
 • Kryptovaluutat: digitaaliset valuutat, jotka ovat tunnettuja suuresta volatiliteetista ja mahdollisuudesta suuriin tuottoihin.

Kaupankäynti vs. sijoittaminen

Kaupankäynti ja sijoittaminen ovat kaksi eri asiaa.

Kaupankäynti tarkoittaa yleensä lyhyen aikavälin ostamista ja myymistä, jolla pyritään hyötymään markkinoiden volatiliteetista. Se edellyttää aktiivista hallinnointia ja vankkaa ymmärrystä markkinasuuntauksista.

Sijoittaminen keskittyy pitkän aikavälin kasvuun. Omaisuuseriä pidetään salkussa pidempään, jotta voidaan hyötyä arvon asteittaisesta kasvusta. Erilaiset strategiat sopivat erilaisiin taloudellisiin tavoitteisiin ja persoonallisuuksille.

Kaupankäyntiä aloittelijoille: lisätietoja

Jos olet vasta aloittamassa kaupankäyntiä, rahoitusmaailma saattaa tuntua aluksi ylivoimaiselta. AvaAcademyn kaltaisen resurssit voivat auttaa aloittelijoita perehtymään rahoituksen maailmaan. Ne on suunniteltu auttamaan sinua tulemaan aloittelijasta kokeneeksi kaupankävijäksi.

Ensimmäinen kauppa: miten päästä alkuun

 1. Valitse välittäjä: Valitse luotettava välittäjä, kuten AvaTrade.
 2. Avaa kaupankäyntitili ja talleta rahaa: Avaa tili verkossa ja täytä joitakin henkilötietoja. Vahvista tili ja talleta sitten rahaa tilillesi jollakin käytettävissä olevista menetelmistä.
 3. Valitse omaisuuserä: Päätä kaupankäynnin kohde tutkimuksen ja analysoinnin perusteella.
 4. Tee kauppa: Valitse osto- tai myyntimäärä sekä päätä, haluatko myydä pitkäksi vai lyhyeksi.
 5. Seuraa positiota ja sulje se: Seuraa avointa kauppaa, sulje se saavuttaessasi tuottotavoitteesi tai päätä minimoida tappiot, jos kauppa kääntyy tappiolliseksi.

Miksi kannattaa käydä kauppaa kauttamme?

AvaTrade on paras valinta aloittelijoille kattavien koulutusresurssien, käyttäjäystävällisten kaupankäyntialustojen sekä avointen ja reilujen kaupankäyntiolosuhteiden ansiosta. Kattavasti säännelty ympäristömme varmistaa turvallisen ja luotettavan kaupankäyntiympäristön, mikä tekee AvaTradesta ihanteellisen kaupankäyntikumppanin.

Riskit ja hyödyt, joista aloittelevien kaupankävijöiden tulee olla tietoinen

Aloittelijoiden tulee tiedostaa kaupankäynnin riskit ja hyödyt. Vivutuksen hyödyntäminen voi kasvattaa sekä voittoja että tappioita huomattavasti. Lyhyeksi myymisen avulla voit hyötyä laskevista hinnoista, mutta siinä voi olla riskinsä epävakaiden markkinoiden aikaan. Markkinoiden volatiliteetti voi tarjota monia mahdollisuuksia, mutta se voi myös aiheuttaa suuria tappioita ilman asianmukaista strategiaa. Koulutuksella ja riskienhallinnalla kaupankäynti voi kuitenkin olla palkitseva kokemus.

Kaupankäynnin tyyppiHyötyNäkökulma
VivutusKasvattaa mahdollisia tuottojaAlkusijoittamisen jälkeen edellyttää huolellista hallintaa tappioiden estämiseksi
Lyhyeksi myyntiMahdollistaa tuottojen saavuttamisen hintojen laskiessaMahdolliset tuotot ovat rajattomat, sillä hinnat voivat teoriassa nousta loputtomasti
Markkinoiden volatiliteettiTarjoaa tuottomahdollisuuksiaAsianmukaiset riskinhallintastrategiat auttavat selviytymään äkillisistä muutoksista
Moninaisetkaupankäynti-mahdollisuudetTarjoaa paljon valinnanvaraaOppiminen ja tietoon perustuvien päätösten tekeminen vie aikaa

Aloita kaupankäyntimatkasi oikein – panosta koulutukseen ja harjoittele demotilillä jo tänään. Tee tietoisempia ja tehokkaampia kaupankäyntipäätöksiä!

chatbot