Mikä on CFD

What are CFDs

Mikä on CFD?

Hinnanerosopimukset (Contracts For Difference, CFD) ovat erikoistuneita ja suosittuja Over The Counter (OTC) rahallisia johdannaistuotteita, joiden avulla voit käydä kauppaa rahoitusvarojen hinnanmuutoksilla indeksifutuureilla, indeksifutuureilla, kryptovaluutoilla, osakkeilla ja pörssilistatuilla rahastoilla.

Näiden avulla asiakas voi käydä kauppaa vapaasti omistamatta kaupan perustana olevia varoja ja hankkimatta oikeuksia tai obligaatioita perustana oleviin varoihin liittyen. CFD-kaupankäynnin tarjoama suurin etu on joustavuus käydä kauppaa hintamuutoksilla ilman että ostaisit tai myisit fyysistä tavaraa.

AvaTraden CFD:t saavat hintansa niiden perustana olevilta varoilta. Voit käydä CFD-kauppaa, jos uskot rahoitusvälineen hinnan todennäköisesti nousevan (vahvistuvan) tai uskot sen laskevan (heikkenevän). Voittosi tai tappiosi verkkopohjaisessa CFD-kaupassa määräytyy ostohinnan ja myyntihinnan välisen erotuksen mukaan.

CFD-kaupankäyntimenetelmät

On olemassa useita CFD-kaupankäynnissä käytettäviä kaupankäyntistrategioita, joita myös kokemattomat kaupankävijät voivat ymmärtää. Päätöksenteossa voidaan käyttää apuna erilaisia menetelmiä, joista suosituin on pitkä tai lyhyt

Pitkäksi myyminen

Pitkäksi myymisellä tarkoitetaan CFD-kauppaa, jossa kaupankävijä sulkee position ostamalla. Tämä merkitsee, että positio nousee tai sen arvo lisääntyy sopimuksen aikana.

Pitkäksi myymisessä kaupankävijällä on parempi ennustuskyky, minkä ansiosta hän voi toimia alempihintaisten markkinoiden liikkeiden mukaan. Kaupat kestävät yleensä kuukaudesta yli vuoteen.

Lyhyeksi myyminen

Lyhyeksi myymisellä tarkoitetaan sitä, kun kaupankävijästä tuntuu, että position arvo laskee, ja hän päättää myydä. Kaupankävijällä on kuitenkin aikomus ostaa sopimus takaisin myöhemmässä vaiheessa.

Esim.: Lyhyeksi myyvä odottaa position hinnan laskevan sopimuksen aikana. Jos hänen ennustuksensa osoittautuu vääräksi, ja position hinta alkaa nousta, kärsii kaupankävijä tappion, joka lasketaan kyseisen position avaus- ja sulkuhinnan eron mukaan kyseisenä ajanjaksona. Päinvastoin käy, jos kaupankohteena olevan position arvo laskee.

Lyhyeksi myymisellä voidaan ansaita voittoja lyhyellä aikavälillä, jopa muutamissa minuuteissa. Lyhyeksi myymisen etu on kulujen rajoittuminen.

InterTrader

Tämä on väline, joka tarjoaa sekä päiväämättömiä futuureita että sopimuksia, ja sillä voidaan käyttää kauppaa lyhyen tai pitkän aikavälin CFD-strategioilla.

CFD-kaupankäynnin reitit

AvaTradella kaupankävijät voivat käyttää hyväkseen yhtä suurimmista hyödykkeiden, osakkeiden ja indeksien valikoimasta useimpiin välittäjiin verrattuna.

 • MetaTrader 4 – työpöytälaite-, tabletti- ja matkapuhelinkauppa käytettävissä
 • Käy kauppaa Yhdysvaltojen, Euroopan ja Aasian johtavilla osakeindekseillä
 • Pitkä tai lyhyt – käy kauppaa markkinoilla näkemyksesi mukaan
 • Saat jopa vivun indeksikaupassa
 • Käy kauppaa liikkeessä uuden AvaTradeGO sovelluksemme avulla

Mitkä ovat CFD-kaupan edut?

 • Ei vaihtomaksuja – Et omista kaupan perustana olevia varoja etkä osta oikeuksia tai obligaatioita suhteessa näihin varoihin. Kyseessä on sopimus asiakkaan AvaTraden välillä.
 • Vipu kaupankäynnissä – Tarvitset huomattavasti vähemmän pääomaa avataksesi kaupan verrattuna sen perustana olevien varojen omistamiseen. Vipu on kaksiteräinen miekka, sillä se voi kasvattaa huomattavasti niin tappioitasi kuin voittojasi.
 • Ei leimaveroa – Monien kohdalla leimaveroa ei peritä CFD-kaupasta (tämä voi vaihdella henkilökohtaisen tilanteesi ja paikallisen lainkäyttövallan mukaan).
 • Monipuolinen sijoittaminen – Kyky käydä kauppaa erilaisilla rahoitusvälineillä samalla kaupankäyntialustalla
 • Käy kauppaa niin nousevilla kuin laskevilla markkinoilla – Avaa joko lyhyitä tai pitkiä positioita markkinaolosuhteiden ja kauppastrategiasi mukaan.
 • CFD:t eivät vanhene – Periaatteena on, että jatkuvassa markkinasyklissä nousua seuraa yleensä lasku.
 • Suojausmahdollisuus – Kauppojesi puskuri, jos kaupat eivät liiku toivottuun suuntaan, voit avata vastaavan position vastakkaiseen suuntaan

Muita suositeltavia oppaita:

 • Miten käydä kultakauppaa verkossa
 • Miten käydä bitcoin-kauppaa

Mitä ovat CFD-infografiikat

what are CFDs Infographic

Napsauta kuvaa nähdäksesi infografiikan kokonaan