Mikä on CFD

What are CFDs

Mikä on CFD?

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat suositut Over the Counter (OTC) erikoisfinanssituotteet, jotka antavat sinun käydä kauppaa finanssikohteen hintaliikkeillä, kuten indeksifutuureillaraaka-ainefutuureilla, osakkeilla ja pörssinoteeratuilla rahastoilla ilman varsinaisen kohteen omistamista ja kohteeseen liittyviä oikeuksia tai velvollisuuksia. CFD-kaupan suurin hyöty on joustava hintaliikkeiden vastainen kauppa ilman fyysisen finanssikohteen ostamista tai myyntiä.

 

AVAn CFD-hinnat johdetaan varsinaisen kohteen hinnasta. Voit käydä CFD-kauppaa, jos uskot, että finanssi-instrumentin arvo tulee nousemaan (vahvistumaan), ja jos luulet, että se tulee laskemaan (heikkenemään). CFD-verkkokauppasi voitot tai tappiot lasketaan osto- ja myyntihintasi erotuksen perusteella.

 

Mitkä ovat CFD:iden edut?

 

  • Ei vaihtopalkkioita – Et omista varsinaista kohdetta, eikä sinulla ole oikeuksia tai velvollisuuksia suhteessa varsinaiseen kauppakohteeseen. Se on asiakkaan ja AVAn välinen sopimus.
  • Vipukauppa – Tarvitset paljon vähemmän pääomaa kaupan avaamiseksi kuin jos omistaisit varsinaisen kauppakohteen. Vipu on kaksiteräinen miekka, koska se voi merkittävästi nostaa niin tappioita kuin voittojakin.
  • Tarvittavat alku- ja ylläpitomarginaalit ovat samat.
  • Monille CFD:t eivät ole leimaveron alaisia (tämä voi riippua yksittäisistä olosuhteista ja laista ja voi muuttua).
  • Kyky käydä kauppaa laajalla instrumenttivalikoimalla samalta kaupankäyntialustalta.