Mitä Valuuttakaupalla Tarkoitetaan

what is forex

Mitä on ulkomainen valuuttakauppa?

Valuuttakaupassa yksi valuutta vaihdetaan toiseen tehdäkseen voittoa.

Valuuttaparit ja vaihtokurssi

Valuuttoja vaihdetaan pareina. Valuuttaparin vaihtokurssi osoittaa, kuinka paljon parin jälkimmäistä valuuttaa voi ostaa yhtä erää ensimmäistä valuuttaa vastaan.

Esimerkiksi, yleisin ja suosituin valuuttapari on EURUSD. EURUSD:n vaihtokurssi osoittaa, kuinka monta USD:tä (parin jälkimmäinen valuutta) voi ostaa yhdellä eurolla (parin ensimmäinen valuutta). Jos EURUSD:n vaihtokurssi on 1,2356, jokaista euroa kohden voi ostaa 1,2356 USD:tä.

Currency Pairs Explained

Vaihtokurssin nousu tarkoittaa, että parin ensimmäinen valuutta on vahvistumassa jälkimmäisen valuutan kustannuksella. Vaihtokurssin lasku tarkoittaa, että parin jälkimmäinen valuutta on vahvistumassa ensimmäisen valuutan kustannuksella.

Valuuttamarkkinat

Markkinoilla käydään päivittäin kauppaa noin 4 miljardin USD:n edestä, mikä tekee valuuttamarkkinoista maailman likvideimmät markkinat. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käydä kauppaa markkinoiden aukioloaikoina melkein millä tahansa haluamallasi valuutalla.

Valuuttakaupan määrittelevä avaintekijä on aukioloaika. Valuuttamarkkinat ovat auki 24 tuntia päivässä 5 päivää viikossa. Kaupankäynti alkaa Uudessa-Seelannissa ja jatkuu Australiassa, Aasiassa, Euroopassa ja USA:ssa, joten sen globaali luonne mahdollistaa valuuttakaupankäynnin mihin aikaan tahansa maanantaista perjantaihin.

Mikä vaikuttaa valuuttamarkkinoihin

Ulkomaisilla valuuttamarkkinoilla vaihtokursseihin vaikuttavat useat tekijät, kuten poliittinen ja taloudellinen vakaus sekä eri maiden rahapolitiikat. Valuuttakaupat toteutuvat kuitenkin välittömästi, joten markkinoiden hintamuutoksiin vaikuttavat pääasiassa odotukset.

Jos sijoittajat arvioivat, että tietyn syyn tai tapahtuman takia valuutta tulee vahvistumaan tai heikkenemään, heidän kauppansa muuttavat hinnan markkinoilla, koska relevantin valuutan tarjonta ja kysyntä tulee muuttumaan markkinoiden sisällä. Mitä enemmän ihmisiä uskoo tiettyyn mahdolliseen trendiin, sitä suurempi vaikutus sillä on markkinahintoihin.

Miten valuuttakauppa toteutuu?

Valuuttakaupassa käyt aina kauppaa valuuttaparilla eli ostat tai myyt yhden valuutan toista vastaan. Jos arvioit, että Englannin punta (GBP) tulee vahvistumaan Yhdysvaltain dollaria vastaan, sinun tulisi ostaa GBPUSD-valuuttaparia. Jos arviosi on päinvastainen ja odotat Yhdysvaltain dollarin vahvistuvan, sinun tulisi myydä valuuttaparia.

Tällä tavalla voit aina avata position siihen suuntaan, johon arvioit markkinoiden liikkuvan. Tämä edistää kaupankäyntimahdollisuuksiasi.

Miksi käydä valuuttakauppaa AvaTraden kanssa?

Kun käyt valuuttakauppaa, sinun on pystyttävä tekemään se luottamuksella. Mikään yritys ei pysty takaamaan sinulle voittoja, mutta AvaTrade on sitoutunut lukuisiin arvoihin, jotka määrittävät suhteemme asiakkaisiin. Me haluamme tarjota sinulle huippuluokan monikielistä asiakaspalvelua sekä kehittyneimpiä ja käyttäjäystävällisimpiä kaupankäyntialustoja.