Kryptovaluutat

Off-exchange cryptocurrencies trading at AvaTrade

Mitä ovat kryptovaluutat?

Vuoden 2008 loppupuolella Bitcoin nousi tietoisuuteen kryptovaluuttojen edelläkävijänä, jota pidettiin rahan tulevaisuutena. Tämän jälkeen on syntynyt monia muita kryptovaluuttoja, joilla kullakin on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Vaikka monet niistä tarjoavat houkuttelevia tuotto-ominaisuuksia, sijoittajia kiehtoo erityisesti niiden potentiaali digitaalisena arvon säilyttäjänä. Ei ole mikään ihme, että niin monet kaupankävijät siirtyvät käymään kauppaa kryptovaluuttojen maailmassa.

Oletko valmis käymään kauppaa kryptovaluuttojen CFD-sopimuksilla? Avaa tili tänään ja aloita kaupankäynti!

Mitä on kryptovaluuttatreidaus?

Kryptovaluutoilla on luontainen arvo, ja tämä on tehnyt niistä laillisia rahoitusvaroja, joita voidaan ostaa ja myydä voiton tavoittelemiseksi. Kryptovaluuttatreidaus on erilaisten kolikoiden tai rahakkeiden ostamista ja myymistä voiton tuottamiseksi. Sijoittajat voivat treidata erilaisilla kryptovaluutoilla kryptopörssin tai CFD-välitysyrityksen, kuten AvaTraden, kautta.

Kun treidaat pörssin kautta, sinun on luotava pörssitili sekä avattava kryptolompakko, jossa säilytät kryptovaluuttasi. Pörssin avulla omistat todellisia kolikoita digitaalisessa muodossa, ja sinun on säilytettävä ne turvallisesti. Saat voittoa, kun hallussasi olevan kohde-etuutena olevan kolikon arvo nousee ja myyt kolikot korkeampaan hintaan kuin mihin olit alun perin ostanut ne. Jos myyt ostohintaa alempaan hintaan, sinulle syntyy tappioita.

CFD-sijoituksessa et sitä vastoin omista kohde-etuutena olevaa kolikkoa tai valuuttaa – spekuloit vain sen hinnan muutoksilla. Jos teet ostotoimeksiannon, saat voittoa, jos poistut treidauksesta korkeampaan hintaan. Krypto-CFD-treidauksessa syntyy tappioita, jos hintaennusteesi on väärä.

CFD:t tarjoavat tuottoisan tavan treidata epävakailla kryptovaluuttamarkkinoilla, ja sijoittajat voivat hyötyä myös vipuvaikutuksella tapahtuvasta treidauksesta. AvaTradessa tarjoamme sinulle mahdollisuuden treidata valikoimalla johtavia kryptovaluuttoja. Tämä tarkoittaa, että voit spekuloida sillä, uskotko hinnan nousevan vai laskevan. Kun treidaat kanssamme, voit hyödyntää alan johtavia kryptoehtoja, kuten alhaisia marginaaleja.

Mitä kryptovaluutan louhijat tekevät

Kryptovaluuttoja käsitellään kuten käteistä, mutta niitä louhitaan kuin kultaa. Kryptovaluutan louhijan työ on yksinkertaisesti uusien kryptovaluuttojen ”louhimista” tai ”lyöntiä”. He tekevät tämän vahvistamalla transaktioita lohkoketjussa eli lohkoista tehdyssä tiivistelmässä. Tämä tarkoittaa, että louhinta on yksinkertaisesti kryptotransaktioiden vahvistamista.

Ihmiset ympäri maailmaa siirtävät kryptovaluuttoja lompakosta toiseen, ja louhijat käyttävät tietokoneen prosessointitehoa vahvistaakseen ja lisätäkseen transaktiot tiivistelmään. Kun transaktio on suoritettu ja kirjattu lohkoketjuun, sitä ei voi peruuttaa. Tästä työstä louhijat saavat korvauksena uusia kolikoita, ja näin syntyy uusia kryptovaluuttoja.

Fyysisen kullan tavoin useimmilla kryptovaluutoilla, kuten Bitcoinilla, on toimitusraja. Bitcoinin tapauksessa viimeinen kolikko louhitaan vuonna 2140. Kun tarjonta on rajattu, kysyntä on ensisijainen hinnan määräävä tekijä. Bitcoin oli maailman ensimmäinen kryptovaluutta, ja se on edelleen suosituin ja vaikutusvaltaisin kryptovaluutta tammikuussa 2021.

Lukuisat lohkoketjuprojektit ovat kuitenkin luoneet monia kryptovaluuttoja, jotka ovat kasvattaneet sekä käyttöönottoa että levikkiä. Merkittäviä vuosien varrella syntyneitä kryptovaluuttoja ovat muun muassa Ethereum, Ripple, Dash, Litecoin NEO, EOS, Stellar Lumens ja useat johdetut valuutat, kuten Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold.

Lohkoketju – teknologia kryptovaluuttojen taustalla

Toisin kuin perinteiset transaktiot, kryptovaluuttatransaktiot eivät vaadi kolmannen osapuolen, kuten pankkien tai muiden rahoituslaitosten, apua. Jokainen transaktio kirjataan julkiseen tiivistelmään, jota kutsutaan lohkoketjuksi.

Mikä on lohkoketju

Lohkoketju on avoin digitaalinen tiivistelmä, joka pitää julkisesti kirjauksia turvallisesti, läpinäkyvästi ja hajautetusti. Se on pohjimmiltaan julkinen tietokanta, jota ei hallitse yksi ainoa taho. Lohkoketju koostuu useista ”lohkoista”, jotka ovat toisiinsa linkitettyjen transaktiotietueiden luetteloita ja jotka on salattu.
Kukin lohko sisältää:

 • 1.Lähettäjän, vastaanottajan ja e-kolikoiden määrän tiedot.
 • 2.Hash, joka toimii ainutlaatuisena sormenjälkenä.
 • 3.Ketjun edellisen lohkon hash.

Kun uusi lohko luodaan, se lähetetään kaikille verkon käyttäjille. Tämän jälkeen jokainen käyttäjä tarkistaa lohkon ja se lisätään lohkoketjuun. Jokaisella nykyisin olemassa olevista lukuisista kryptovaluutoista on oma lohkoketjunsa, ja lohkoketjun ytimessä oleva monimutkainen matematiikka on tietokoneella tuotettua. Lohkoketjussa tapahtuvan transaktion suorittamiseen tarvitaan sähköinen lompakko (tai kryptovaluuttalompakko).

Mikä on Tangle

Lohkoketju nousi esiin vallankumouksellisena teknologiana, jonka sovellukset menivät kryptovaluuttoja pidemmälle. Mutta sen yleistyessä sen luontaiset rajoitukset paljastuivat. Se oli todentamisjärjestelmä, joka ei pärjännyt ilman louhijoita (ja heidän maksujaan), ja se muuttui raskaammaksi ja hitaammaksi, kun ”lohkoja” ja ”ketjuja” lisättiin. Siksi tarvittiin toinen todentamistekniikka, joka ratkaisisi nämä ongelmat.Tangle!

Lohkoketjun tavoin Tangle on tietojen todentamisjärjestelmä. Lohkoketju on kuitenkin julkinen tiivistelmä, jossa käytetään ”lohkoja”, kun taas Tangle käyttää DAG-protokollaa (directed acyclic graph). Kun teet transaktion Tangle-alustalla, sinun on tarkistettava kaksi edellistä transaktiota, joten protokolla on ”suunnattu”. Se on ”asyklinen”, koska aiempia transaktioita ei voida käyttää nykyisten tai tulevien transaktioiden todentamiseen.

Koska käyttäjät itse varmentavat transaktiot, ei tarvita louhijoita tai louhintamaksuja. Käyttäjät saavat nauttia maksuttomista transaktioista sekä nopeammista transaktioista, ja he voivat tehdä niin monta pientä transaktiota kuin haluavat. Toinen Tanglen ratkaisema ongelma on skaalautuvuus. Toisin kuin lohkoketju, joka muuttuu raskaammaksi ja tilaa vievämmäksi, kun uusi lohko lisätään, Tangle saa lisää laskentatehoa, kun uusia laitteita tai käyttäjiä liittyy alustaan.

Tämän vuoksi Tangle on paras protokolla esineiden internetiin, jolla tarkoitetaan toisiinsa liitettyjen laitteiden maailmankaikkeutta, jotka kommunikoivat keskenään itsenäisesti toteuttaakseen ainutlaatuisia toimintojaan.IOTA (Internet of Things Application) oli ensimmäinen kryptovaluutta, joka toteutti Tangle-protokollan, ja tämä on johtanut siihen, että kolikkoa on kutsuttu ‘tulevaisuuden kryptovaluutaksi’.

Mikä on kryptovaluuttalompakko?

Lompakko on ohjelmisto tai laitteisto, joka antaa sinulle mahdollisuuden säilyttää ja vaihtaa kryptovaluuttojasi. Ajattele kryptolompakkoa ‘kryptopankkitilinä’, jonka avulla voit säilyttää kolikkojasi tai rahakkeitasi. Useimmissa tapauksissa kryptolompakot ovat kolikkokohtaisia: Bitcoin-lompakko lähettää ja vastaanottaa vain Bitcoineja; Ethereum -lompakko lähettää ja vastaanottaa vain Ether-kolikoita.

Jokainen kryptovaluuttalompakko on salattu ja yksilöllinen. Kun lähetät varoja, lähetät salatun viestin vastaanottajalle. Vain vastaanottajan kryptovaluuttalompakko voi purkaa viestin salauksen ja siten vastaanottaa varat. Kryptolompakot voivat olla joko laitteistoja tai ohjelmistoja.

 • Ohjelmistolompakot toimivat verkossa, ja niihin kuuluvat mobiilisovellukset ja kryptopörssien tarjoamat lompakot.
 • Laitteistolompakoita kutsutaan myös kylmäsäilytyksiksi, ja ne toimivat offline-tilassa. Laitteistokryptolompakoita pidetään turvallisempina kuin ohjelmistovaihtoehtojaan, koska niihin ei voi murtautua ja ne ovat immuuneja viruksille tai haittaohjelmille. Lisäksi laitteistolompakot voivat myös isännöidä useita kryptovaluuttoja.

Miksi treidata krypto-CFD:tä AvaTradella?

 • Tinkimätön turvallisuus –Nauti maksimaalisesta turvallisuudesta treidaamalla luotettavan välittäjän kanssa, jota säännellään eri lainkäyttöalueilla ympäri maailmaa.
 • Runsas valikoima treidausresursseja – AvaTraden valikoimassa on lukuisia käteviä resursseja, jotka auttavat sijoittajia saamaan treidauksesta kaiken irti. Saat esimerkiksi pääsyn Trading Central, AvaSocial ja Guardian Angel-lisäosiin maksimoidaksesi treidauspotentiaalisi. Tarjoamme myös pääsyn ilmaiselle paperiselle treidaustilille, jolla voit harjoitella ennen oikean rahan sijoittamista, sekä treidauspositioiden laskurin, jonka avulla voit arvioida mahdollisia treidaustuloksia.
 • Huippuluokan treidausalustat AvaTradessa ymmärrämme, miten tärkeää on, että käytössä on intuitiivinen treidausalusta, ja tarjoamme asiakkaillemme pääsyn huippuluokan alustoille, kuten MT4 ja MT5treidausalustoille, AvaTradeGO sovellukselle,selainpohjaiselle WebTraderille ja valikoimalle automaattisia treidausohjelmia.
 • Lukuisat kryptovaluutat –Valitse laajasta valikoimasta kryptokolikoita ja -poletteja, joilla voit treidata suoraan alustojemme kautta. Lompakkoa ei tarvita
 • Crypto Never Sleeps –Kryptomarkkinat eivät koskaan nuku, eikä AvaTrade myöskään nuku. Tarjoamme ympärivuorokautista palvelua ja tukea useilla kielillä.
 • Avokätinen vipu – Saat vipuvaikutuksen jopa 2:1 (EU:n asukkaille) ja 25:1 (EU:n ulkopuolella asuville) ja kasvatat treidausarvoasi ja altistumistasi markkinoille. Muista, että vipuvaikutus voi myös lisätä riskiäsi.
 • Rajoita riskiäsi –Hallitse riskejäsi AvaTraden saatavilla olevien stop loss- ja take profit -komennusten avulla. Muita innovatiivisia toimeksiantoja, kuten osto-/myynti-stoppitilauksia sekä osto-/myynti-rajoitustilauksia, on myös saatavilla, jotta voit hallita riskejäsi treidauksessa haluamillasi kryptovaluutoilla
 • Valikoima kryptopareja  – treidaat krypto/kryptopareja sekä krypto/fiat-pareja (USD, EUR, JPY ja muut) ja monipuolistat treidaussalkkuasi.
OminaisuusAvaTradePörssi
Sisäänkirjautumis-/rekisteröintiprosessiTreidaajat voivat aloittaa treidauksen välittömästiTilin avaaminen suoraan on pitkä prosessi
treidausposition avaamisen nopeusVälitönJokainen treidi vahvistetaan välimiespaneelin kautta, ja se kestää enintään 30 sekuntia.
SääntelyAvaTrade on säännelty kuudessa maanosassa ja sitä valvotaan jatkuvasti läpinäkyvyyden ja laadun osalta.Kryptovaluuttapörssit ovat harvoin, jos koskaan, sääntelyviranomaisten alaisuudessa.
AnsaintamahdollisuudetMahdollinen voitto silloinkin, kun markkinat liikkuvat alaspäinAnsaitse vain silloin, kun sijoitettu omaisuuserä on nousujohteinen.
TurvallisuusEi riskiä hakkeroinnista tai kryptovaluuttalompakon varkaudesta.Suuri riski hakkeroinnista ja kryptovaluuttalompakon varastamisesta.
Treidin toteuttaminenVälitönTarvitaan selvitysyhteisö
LikviditeettiErittäin likvidiLikvidit
PalkkiotEi olePakollinen

Miksi kryptot ovat ihanteellisia treidaukseen?

Kryptovaluutat ovat nousseet tuottoisaksi mahdollisuudeksi sijoitussalkkuun. Niiden hintoihin vaikuttavat vähemmän taustalla oleva taloudellinen kehitys tai poliittinen vakaus, enemmänkin kysyntä ja tarjonta. Vuonna 2017 kryptovaluuttojen voima tuntui valtavirran sijoittajissa, kun Bitcoinin hinta ylitti yhden kultaunssin hinnan.

Tämä houkutteli institutionaalista rahaa kryptomaailmaan, kun taas eri hallitukset alkoivat harkita digitaalisen rahan eri muotoja. Myös lohkoketjujen käyttöönotto kiihtyi, ja rahoitusmarkkinoilla otettiin käyttöön kryptovaluuttajohdannaisia. COVID-19:n aiheuttaman vuoden 2020 maailmanlaajuisen lockdownin aikana suuri yleisö näki omakohtaisesti olemassa olevan fiat-rahan rajoitukset, kun hallitukset kirjaimellisesti painoivat rahaa talouskasvun vauhdittamiseksi, kun käyttöön otettiin ankaria rajoitus- ja ulkonaliikkumiskieltotoimenpiteitä.

Digitaalisen arvon säilyttäjinä kryptovaluutat ovat edelleen tuottaneet paremmin kuin kaikki muut sijoituskohteet, ja kiinnostus niitä kohtaan voi vain kasvaa. Kryptovaluutat ovat tulleet jäädäkseen, ja ne edustavat uudenlaista korkean volatiliteetin sijoitusmuotoa, jolla voi treidata ympäri vuorokauden, jopa viikonloppuisin.

Kryptovaluuttojen vipuvaikutuksella tapahtuva treidaus

Wall Streetillä useimmat romahdukset ovat saaneet alkunsa ja ylikorostuneet vipuvaikutuksen vuoksi. Tämä on kuitenkin nähtävissä myös kryptovaluutoissa, joissa sijoittajat ovat viime kuukausina nähneet massiivisia romahduksia käytännössä kaikissa kolikoissa ja valuutoissa, paitsi Stablecoineissa. Saavutettuaan korkeimmillaan noin 65 000 dollaria Bitcoin romahti noin 30 000 dollariin, eikä se ole pystynyt heinäkuuhun 2021 mennessä nousemaan 40 000 dollarin yläpuolelle.

Myös Ethereum on pudonnut noin 4 400 dollarista noin 1 700 dollariin. Tämä on ollut toistuva teema monien muiden kryptokolikoiden ja -polettien kohdalla, ja jotkin niistä ovat menettäneet jopa 80 prosenttia arvostaan parin viikon sisällä kaikkien aikojen huippulukemista.

Tähän syöksyyn on monia syitä, mutta ei ole sattumaa, että se tapahtui juuri silloin, kun monet pörssit mahdollistivat helpon vivutetun kryptovaluuttatreidauksen. Kuten muillakin omaisuuserillä, vivutettu treidaus kryptovaluutoilla antaa sijoittajille mahdollisuuden kasvattaa voittojaan, mutta se myös suurentaa tappioita merkittävästi. Kryptovaluutoissa vivun vaikutus on kuitenkin vielä suurempi, koska ne ovat luonnostaan muita sijoituskohteita epävakaampia. Vaikka ammattimaiset treidaajat pystyvät käsittelemään vipuvaikutuksen riskejä ja hyötyjä, samaa ei voida sanoa piensijoittajista.

Vuoden 2020 koronaviruspandemian aikana monet piensijoittajat liittyivät (ymmärrettävästi) kryptoyhteisöön etsiessään muita tulonhankintakeinoja. Vaikka institutionaaliset toimijat olivat vuoden 2020 lopun ja vuoden 2021 alun kryptohypetyksen tärkein katalysaattori, myös vähittäistreidaajat saivat suuria voittoja, kun heidän vipuvaikutuksella tehdyt vetonsa ylittivät rallin.

Mutta vivutettu kryptotreidaus myös nopeutti ja syvensi sitä seurannutta syöksyä. Tämä on suuntaus, jonka ammattimaiset treidaajat ovat havainneet ja jota he ovat alkaneet varoa. Vivulla tapahtuva kryptovaluuttatreidaus pystyy nyt vaikuttamaan hinnan suuntaan, käynnistämään trendejä tai pitkittämään hintasyklejä. Tämä tarkoittaa, että vivutuksen avulla kryptokolikot ja -poletit voivat olla vain entistäkin epävakaampia. Ammattimaisille treidaajille tämä on yhtä lailla mahdollisuus kuin lisäriski.

Kryptovaluuttojen hintoihin vaikuttavien keskeisten tekijöiden ymmärtäminen.

Seuraavassa on joitakin keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat kryptojen hintaan:

 • Tarjonta ja kysyntä
  Kuten jokaisen rahoitusvarallisuuden kohdalla millä tahansa markkinoilla, kryptovaluuttojen hintoihin vaikuttavat voimakkaasti kysynnän ja tarjonnan voimat. Esimerkiksi Bitcoinin tarjonta on rajoitettu 21 miljoonaan, mikä voi joskus lisätä kysyntää, mikä näkyy sen korkeina hintoina. Vertaa tätä Ripplen kaltaiseen kolikkoon, jonka tarjonta oli aluksi 100 miljardia ja jonka hinta kärsii edelleen markkinoilla. Tarjontaan voi vaikuttaa myös se, miten taustalla olevan kryptovaluutan louhinta tai tuottaminen tapahtuu. Jos uusia kolikoita syntyy helposti, tarjonta kasvaa ja kysyntä on vähäistä ja päinvastoin.
 • Sääntely
  Sääntely kattaa kryptovaluuttoihin liittyvät poliittiset ja oikeudelliset kysymykset eri lainkäyttöalueilla. Useimmissa tapauksissa kryptovaluuttoja tai niiden taustalla olevaa lohkoketjuteknologiaa koskeva myönteinen sääntely antaa yleensä myötätuulta kryptohinnoille, kun taas kielteinen sääntely tai jopa suoranainen kielto laskee kryptovaluuttojen hintoja.
 • Apuohjelma
  Jokaisella kryptovaluutalla on käyttötarkoituksensa. Esimerkiksi Bitcoinin tavoitteena on olla vertaisverkkoon perustuva digitaalinen raha, kun taas Ripple pyrkii parantamaan halpoja, rajat ylittäviä rahansiirtoja. Jos kryptovaluutta onnistuu saamaan laajan hyväksynnän käyttötarkoitukselleen, sen arvo nousee ja päinvastoin.
 • Pörssilistaus
  Tämä koskee erityisesti altcoineja. Listautuminen johonkin suurimmista kryptopörsseistä on valtava luottamuslause mille tahansa taustalla olevalle kryptovaluuttaprojektille. Listautuminen on positiivinen fundamentti, joka voi innostaa korkeampiin hintoihin, mutta myös listalta poistaminen voi aiheuttaa merkittäviä kurssitappioita.
 • Uutiset ja media
  Minkä tahansa taustalla olevan kryptovaluutan mediajulkisuus vaikuttaa suuresti sen hinnoitteluun. Positiivinen mediajulkisuus voi houkutella sijoittajia kryptoprojektiin ja siten nostaa kohde-etuutena olevan kolikon hintaa, kun taas negatiivinen mediajulkisuus voi helposti herättää sijoittajissa pelkoa ja laskea hintaa.

Kryptovaluutat UKK

 • Ovatko kryptovaluutat epävakaampia kuin valuuttakurssit?

  Valuuttamarkkinoiden volatiliteetti on paljon suurempi kuin osakkeiden, hyödykkeiden, indeksien, ETF-rahastojen ja joukkovelkakirjojen. Kun verrataan kryptovaluuttojen ja oikean rahan välistä volatiliteettia, on tärkeää ymmärtää volatiliteetin tarkka määritelmä. Sillä tarkoitetaan omaisuuserän hinnan muutosta. Vaikka valuuttakurssien hinnat toki vaihtelevat keskiarvon ympärillä, se ei ole lähelläkään kryptomarkkinoilla nähtyä volatiliteettia. Historialliset kaaviot edustavat kryptohintojen äärimmäisiä vaihteluita. Lokakuussa 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 Bitcoinin hinta oli vastaavasti 693, 6130, 6276, 9226 ja 13 573 dollaria. Toukokuussa 2021 Bitcoin oli 58 000 dollaria!

 • Onko kryptovaluuttojen piensijoitus suurempi kuin ammattimainen omistus?

  Treidaamisen ja sijoittamisen maailmassa ammattimainen omistus muodostaa leijonanosan toiminnasta. Vaikka Elon Muskin kiinnostuksesta Dogecoiniin ja Bitcoiniin on puhuttu paljon, ammattimaisten sijoittajien osuus krypto-omistuksesta on pieni. Suurin osa siitä on piensijoittajien hallussa. Otetaan huomioon, että bitinfocharts.com*:n tietojen mukaan 133 304 tilillä on 85 % kaikesta Bitcoin-varallisuudesta (10 BTC – 100 BTC tiliä kohti). Vaikka kukaan ei voi ennustaa kryptohintojen liikkeitä millään varmuudella, markkinoilla on rajoitettu 21 miljoonan BTC:n tarjonta. Jo 18,6 miljoonaa on liikkeessä, ja päivittäin louhitaan vain 900 BTC:tä.

Avaa treidaustili AvaTradessa ja aloita treidaus kryptovaluutoilla säännellyn välittäjän kanssa jo tänään!

Huomaa: Kryptovaluuttamarkkinoiden suuri volatiliteetti voi tarjota loputtomia treidausmahdollisuuksia, mutta myös suuren tappioriskin. Kurssivaihteluiden vuoksi tietyt kryptoparit saatetaan keskeyttää ja/tai poistaa treidausalustoiltamme ajoittain. Katso saatavilla olevat kryptovaluutat kryptotreidausehtosivultamme. Kun treidaus AvaTraden kanssa tapahtuu digitaalisen kolikon hinnanmuutoksilla, etkä osta sitä fyysisesti.