CFD-kaupankäynti

what are cfds

CFD-kaupankäynti

AvaTrade oli yksi ensimmäisistä verkkokauppameklareista, joka avasi CFD-kaupan tavallisille sijoittajille ja helpotti heidän pääsyään suureen valikoimaan markkinoita, kuten indekseihin, osakkeisiin ja raaka-aineisiin.

CFD:t kirjaimellisesti mullistivat verkkokaupankäynnin. Kerromme seuraavaksi kaiken, mitä sinun on tiedettävä ennen CFD-kaupankäynnin aloittamista.

CFD-kaupankäynnin hyödyt

  • Käy kauppaa laajalla valikoimalla kohteita: raaka-aineilla, indekseillä, osakkeilla ym.
  • Tee suurempia kauppoja jopa -vivulla
  • Osta tai myy mitä tahansa tuotetta napin painalluksella
  • Ei vaihto- tai hallintakuluja
  • Käy kauppaa yhdeltä alustalta  MetaTrader 4 & AvaTrader in avulla

Mikä on CFD?

CFD on hinnanerosopimus. Se on over-the-counter-finanssijohdannainen, joka antaa sijoittajan hyötyä tietyn kohteen nousevista tai laskevista hintaliikkeistä.

Tämä tarkoittaa, että käydessäsi kauppaa meidän kanssamme et osta (tai myy) varsinaista kohdetta, vaan teet kanssamme sopimuksen kohteen kaupantekohetkellä olevan hinnan ja kaupan sulkemisen hetkellä olevan hinnan erotuksesta.

Miten CFD-kaupankäynti toimii?

CFD-kauppa on hyvin yksinkertainen. Valitset kohteen, jolla haluat käydä kauppaa, ja asetat käskyn. Jos luulet, että kohteen, esimerkiksi Facebook-osakkeen, hinta nousee, asetat ”osta”-käskyn.

Myyntikäskyn asettaminen on yhtä helppoa, jos uskot osakkeen hinnan laskevan. Tämä on yksi CFD-kaupankäynnin avainhyödyistä.

Jos arvioit hinnan nousun tai laskun oikein, suljet kaupan ja nostat voitot, jotka ovat kohteen tilausajankohdan ja kaupan sulkemisajankohdan hintojen erotus.

Kokeile, kuinka helppoa CFD-kaupankäynti on riskittömän demo-kauppatilimme avulla.

CFD-marginaalikauppaa

Yksi suurimmista syistä CFD-kaupan suosion takana on kyky käydä marginaalikauppaa.

Kun käyt marginaalikauppaa, sinun on kauppaa tehdessäsi katettava vain pieni osa kohteen arvosta. Tätä kutsutaan myös vipukaupaksi.

Suosituimpien kauppakohteiden kohdalla marginaali voi olla niinkin matala kuin 0,50 %, mikä on -vipu, joten sijoittajan on maksettava vain 0,5 % kaupan arvosta.

Vipukaupan hyödyt ovat ilmeisiä. Sijoittaja voi avata paljon suuremman position kuin mihin hänellä olisi muuten varaa, mikä nostaa mahdollisten voittojen potentiaalia.

Asiassa on kuitenkin myös varjopuoli. Marginaalikauppa voi nostaa voittojen määrää, mutta myös johtaa suuriin tappioihin.

Millä instrumenteilla voin käydä kauppaa?

CFD:t ovat hyvin monipuolisia ja niitä voi käyttää melkein minkä tahansa finanssi-instrumentin kaupassa. CFD-asiantuntijana AvaTrade tarjoaa suuren valikoiman kauppakohteita:

Valuutat – yli 60 valuuttaparia

Indeksit – käy kauppaa maailman osakeindekseillä, kuten S&P500:llä ja DJ30:lla.

Raaka-aineet – kulta, raakaöljy ja valikoima energioita, metallit ja maataloushyödykkeet

Osakkeet – käy kauppaa maailman huippuyhtiöiden osakkeilla ja kaikilla suurimmilla osakeanneilla

Pörssinoteeratut rahastot – käy kauppaa tiettyyn alueeseen tai alaan kuuluvalla kohteiden ryhmällä

Lue lisää täydestä kohdevalikoimastamme Finanssi-instrumenttiluettelostamme .