CFD-kaupankäynti AvaTradella!

AvaTradella CFD-kaupankäynnissä pääset käymään kauppaa hyvin säännellyn välittäjän kanssa käyttämällä maailman parhaita kaupankäyntialustoja. Voit myös käydä kauppaa markkinoilla niiden noususta tai laskusta riippumatta!

Kiinnostuitko?

Käy kauppaa CFD-sopimuksilla

Tutustu CFD-sopimusten eli hinnanerosopimusten jännittävään maailmaan. CFD-kaupankäynnissä voit sijoittaa dynaamisesti rahoitusmarkkinoille omistamatta varsinaisia omaisuuseriä tekemällä rohkeita ennusteita hinnanmuutosten perusteella. CFD-sopimukset tarjoavat ainutlaatuisen seikkailun kaikkien ulottuvilla olevaan rahoitusmaailmaan. Hyppää mukaan ja koe markkinoiden jännitys!

Miksi CFD-kaupankäynti kannattaa AvaTradella?

AvaTrade on kansainvälisesti säännelty välittäjä, jolla on omat kaupankäyntisivustot, useita kaupankäyntialustoja ja -sovelluksia, yli 1250 kaupankäynnin kohteena olevaa omaisuuserää ja huippuluokan asiakastuki.

  • Käy kauppaa hyödykkeiden, indeksien, ETF-rahastojen, osakkeiden, joukkovelkakirjojen ja kryptovaluuttojen CFD-sopimuksilla.
  • Käytä tehokkaita alustoja, kuten MT4/MT5, WebTrader, AvaTradeGO-sovellus tai automatisoidut kaupankäyntialustat.
  • Moninkertaista markkina-altistuminen hyödyntämällä vipuvaikutusta erilaisissa CFD-kaupankäynnissä.
  • Laajenna näköpiiriäsi tutustumalla koulutusmateriaaleihimme ja päivittäisiin päivityksiimme.
  • Monikielinen live-tuki ja oma tilinhoitaja.

Mitä on CFD-kaupankäynti?

CFD-kaupankäynti on hyvin samantapaista kuin valuuttakaupankäynti. Alustalla kauppaa käytäessä valitaan kaupankäynnin kohteena oleva instrumentti ja määritetään toimeksianto. Jos uskot tietyn instrumentin, kuten raakaöljyn, hinnan nousevan, raakaöljyn CFD ostetaan. Sama pätee myös päinvastoin – jos uskot arvon laskevan, CFD myydään. Virheelliset ennustukset voivat minkä tahansa kaupan tai sijoituksen tapaan johtaa rahan menettämiseen. CFD-kaupankäyntiin liittyviin riskeihin on tutustuttava ennen kaupankäynnin aloittamista. Voit tutustua lisää CFD-kaupankäyntiin selaamalla opetusosiotamme, katsomalla videoita, lukemalla artikkeleita ja uutispäivityksiä ja paljon muuta. Lisää tietoa CFD:stä ja sen eduista löydät täältä.

Kuinka paljon CFD-kaupankäynti maksaa?

Spread tarkoittaa tietyn instrumentin osto- ja myyntihinnan välistä eroa. Position kustannuksia laskettaessa spread on kerrottava position koolla. Jos raakaöljyn spread on 0,03 USD, kulut 10 tynnyrin position avaamisesta ovat 0,03 USD X 10 tynnyriä = 0,3 USD. Useimmilla CFD-instrumenteilla käydään kauppaa markkinaspreadeilla, mikä tarkoittaa, että markkinoiden likviditeetti vaikuttaa spread. Mitä suurempi likviditeetti, sitä kapeampi spread on. Voit tutustua kaikkien CFD-instrumenttien vipuvaikutuksiin ja spreadeihin kaupankäyntiehdot ja -kulut -sivullamme.

CFD-sopimuksen uusiminen

Jokaisen indeksin ja hyödykkeen CFD-sopimuksessa määritellään hinnat, kulut jne. Jokaiselle CFD-sopimukselle on määritetty päättymispäivä, jolloin sopimus päättyy ja sopimus korvataan automaattisesti uudella sopimuksella aivan todellisten markkinoiden tapaan. Sopimus uusitaan viikonloppuna, jotta kaupankäynti ei häiriintyisi markkinoiden aukioloaikoina. Lue lisää CFD:n uusiminen -sivultamme.

CFD-kauppojen suojaaminen

Kauppojen suojaaminen on riskinhallintastrategia, jossa avataan päinvastaisia tai kompensoivia kauppoja, joiden tarkoituksena on pienentää avoimen kaupan riskejä markkinoilla. CFD-sopimukset ovat ihanteellinen johdannaistyyppi, johon suojausstrategiaa voidaan toteuttaa tehokkaasti. Ne ovat ensinnäkin edullisia ja likvidejä. Niiden kokoa ja määrää voidaan kuitenkin myös mukauttaa sijoittajan toivomien erityisten suojaustavoitteiden täyttämiseksi.

Jos salkussasi on esimerkiksi 10 000 dollarilla Teslan osakkeita, voit suojata position myymällä vastaavan määrän tai osan siitä Teslan osakkeiden CFD-sopimuksia. Jos Teslan hinta laskee, CFD-kaupasta saadut voitot hyvittävät tai kumoavat fyysisen osakesalkun arvonmenetyksen. Voit sulkea CFD-kaupan, kun hintojen laskeminen on päättynyt, jotta voit varmistaa tuoton ja antaa fyysisten Tesla-osakkeidesi arvolle mahdollisuuden nousta uudelleen.

CFD-kauppoja kannattaa suojata silloin, kun markkinat kehittyvät sinua vastaan (joko tunneseikkojen tai yleisten fundamentaalisten syiden vuoksi) tai kun markkinat ovat kehittyneet eduksesi niin paljon, että mahdollinen lisätuotto on todennäköisesti vain pieni murto-osa. CFD-kauppojen suojaaminen voi kuitenkin olla erityisen riskialtista vipuvaikutuksen vuoksi. Suojaaminen ei siis ehkä kannata, kun kohdemarkkinat ovat hyvin epävakaat tai kun palautus on ollut ylimitoitettu.

CFD-kaupankäynnin haitat

Ironisesti vipuvaikutus on yksi CFD-kaupankäynnin isoimmista haittapuolista, vaikka se on myös yksi sen suurimmista eduista. Vipuvaikutus parantaa tuottomahdollisuuksia, mutta kun hinnat kääntyvät sinua vastaan, kaupankäyntipääomaasi voi jäädä musertava lovi. Tämä johtuu siitä, että tappiot perustuvat vipuvaikutuksen määrään eivätkä todelliseen kaupankäyntipääomaan. CFD-kaupankäynnistä aiheutuu myös kuluja. CFD-kaupan avaamisen yhteydessä on maksettava spread, joka on omaisuuserän osto- ja myyntihinnan välinen ero. Kuluja aiheutuu lisäksi yön yli pidettävien positioiden rollover- tai swap-maksuista. Tämä kulu peritään, jos vivutettua positiota (eli käytännössä lainattua rahaa) pidetään hallussa pidemmän aikaa.

Markkinoiden volatiliteetti on toinen CFD-kaupankäyntiin liittyvä riskitekijä. Rahoitusvarojen hinnat voivat vaihdella satunnaisesti ja joskus kehittyä epävakaastikin. Hintaeroja voi aiheutua myös merkittävien uutisjulkistusten tai viikonlopun jälkeen markkinoiden avautumisen aikana. Tämän epävakauden johdosta hinta voi jäädä kauas toiveistasi avatessasi position tai tappiot voivat moninkertaistua, kun hinnat kääntyvät sinua vastaan. CFD-kaupankäynnin viimeinen haittapuoli on se, että et omista kaupankäynnin kohdetta, vaan ennustat vain sen hinnanmuutoksia. Jos käyt kauppaa osakkeiden CFD-sopimuksilla, et omista osakkeita itse, sinulla ei ole äänioikeutta eikä sinulla ole oikeutta osinkoihin.

CFD-kaupankäynnin verotus

CFD-kaupankäyntiä pidetään monien sijoittajien kannalta verotehokkaana eri alueilla. CFD-kaupankäynnin voitosta peritään pääomatuloveroa. Muista tutustua omalla alueellasi sovellettavaan lainsäädäntöön ennen kaupankäynnin aloittamista.

Aloita CFD-kaupankäynti AvaTradella

Jos uskot tietäväsi, mihin suuntaan markkinat kehittyvät ja haluat aloittaa kaupankäynnin – liity AvaTradeen ja nauti parhaasta CFD-kaupankäyntikokemuksesta! Epäröitkö vielä? Tutustu asiakkaidemme AvaTrade-arvosteluihin!

Rekisteröi kaupankäyntitili nyt tai kokeile riskitöntä demotiliämme.

chatbot