CFD-kaupankäynti

what is cfd trading

Mitä CFD:t ovat

CFD on lyhenne sanoista Contract For Difference. Tämäntyyppisen rahoitusvälineen avulla voit käydä kauppaa kohde-etuutena olevalla indeksillä, osakkeella tai hyödykesopimuksella ilman, että sinun tarvitsee itse omistaa sitä. CFD:n hinta on kohde-etuuden hinta. Jos kohde-etuuden, esimerkiksi kullan tai Facebookin osakkeen hinta nousee, myös CFD:n hinta nousee. Vastaavasti, jos kohde-etuuden hinta laskee, myös CFD:n hinta laskee. On tärkeää korostaa, että et itse asiassa omista kaupankäynnin kohteena olevaa omaisuuserää. AvaTrade on uraauurtava välittäjä – olimme yksi ensimmäisistä online-välittäjistä, jotka tarjosivat CFD-kaupankäyntiä, mikä antoi yksittäisille kauppiaille pääsyn monille markkinoille, jotka eivät olleet aiemmin heidän ulottuvillaan.

Mitä CFD-kaupankäynti on?

CFD-kaupankäynti on melko samanlaista kuin valuuttakauppa. Kun käydään kauppaa alustalla, valitset instrumentin, jolla haluat käydä kauppaa, ja annat toimeksiannon. Jos uskot, että tietyn instrumentin, esimerkiksi raakaöljyn, hinta nousee, haluat ostaa raakaöljy-CFD:n. Sama pätee myös toisinpäin – jos ennustat arvon laskevan, myyt CFD:n lyhyeksi. Kuten minkä tahansa kaupan tai sijoituksen kohdalla, väärät ennusteet voivat luonnollisesti johtaa rahan menetykseen, ja CFD-kaupankäyntiin liittyvistä riskeistä on oltava tietoinen ennen kaupankäynnin aloittamista. CFD-kaupankäynnistä on paljon lisää opittavaa, ja voit selata koulutusosastoamme, katsella video-opetuksia, lukea artikkeleita, saada uutispäivityksiä ja paljon muuta. Lisätietoja CFD-kaupankäynnistä ja sen eduista löydät täältä.

Kuinka paljon CFD-kaupankäynti maksaa?

AvaTrade ei veloita vaihtomaksuja tai provisioita ja tarjoaa tiukat spreadit avoimille positioille. Spread on tietyn instrumentin osto- ja myyntihintojen erotus. Kun lasket position kustannuksia, sinun on kerrottava spread positiosi koolla. Jos esimerkiksi raakaöljyn kaupankäynnin spread on 0,03 dollaria, 10 tynnyrin position avaamisen kustannukset ovat 0,03 dollaria X 10 tynnyriä = 0,3 dollaria. Useimmilla CFD-instrumenteilla käydään kauppaa markkinahajonnalla, mikä tarkoittaa, että markkinoiden likviditeetti vaikuttaa hajontaan. Mitä enemmän likviditeettiä, sitä kapeampi spread on. Voit tarkastella kaikkien CFD-instrumenttien vipuvaikutuksen tasoja ja marginaaleja kaupankäyntiehdot ja -maksut -sivullamme.

CFD-sopimusten jatkaminen

Jokainen indeksi- ja hyödyke-CFD perustuu sopimukseen, jossa määritellään sen hinnat, maksut jne. Jokaisella näistä erityisistä CFD-sopimuksista on päättymispäivä, joka on päivä, jolloin sopimus päättyy ja korvataan automaattisesti uudella sopimuksella, aivan kuten todellisilla markkinoilla. Jotta kaupankäyntiä ei häirittäisi markkina-aikana, sopimuksen uusiminen tapahtuu viikonloppuna. Lisätietoja saat CFD Rollover -sivultamme.

Suojautuminen CFD:llä

Suojautuminen on riskinhallintastrategia, johon kuuluu vastakkaisten tai korvaavien kauppojen avaaminen, jonka tarkoituksena on käytännössä vaimentaa avoimen kaupan riskialttiutta markkinoilla. CFD:t ovat ihanteellinen johdannaistyyppi suojausstrategian tehokkaaseen toteuttamiseen. Ensinnäkin ne ovat edullisia ja likvidejä. Niitä voidaan kuitenkin myös räätälöidä (koon ja määrän osalta) sijoittajan haluamien erityisten suojaustavoitteiden saavuttamiseksi.

Jos esimerkiksi salkussasi on 10 000 dollarin arvosta Teslan osakkeita, voit suojautua myymällä vastaavan määrän tai osan siitä Teslan osakkeita CFD:nä. Näin ollen, jos Teslan osakkeiden hinnat laskevat, CFD-kaupasta saadut voitot kompensoivat tai kumoavat fyysisen osakesalkkusi arvonmenetyksen. Voit sitten sulkea CFD-kaupan, kun laskusuuntaus on päättynyt, jotta voit lukita voittosi ja antaa fyysisten Tesla-osakkeidesi arvolle mahdollisuuden nousta uudelleen.

CFD-suojaukset ovat ihanteellisia silloin, kun markkinat liikkuvat sinua vastaan (joko ajatuksen tasolla tai muista periaatteellisista syistä) tai kun markkinat ovat liikkuneet niin paljon sinun eduksesi, että mahdolliset lisävoitot ovat todennäköisesti murto-osia. Toisaalta CFD-suojaukset voivat olla erityisen riskialttiita niiden vipuvaikutuksen vuoksi; ne eivät siis ole ihanteellisia, kun kohde-etuutena oleva markkina on hyvin epävakaa tai kun vetäytyminen on ollut ylimitoitettua.

CFD:n haitat

Vaikka vipuvaikutus on yksi CFD:n eduista, se on samalla myös yksi CFD:iden suurimmista haitoista. Vipuvaikutus lisää voittopotentiaalia, mutta kun hinnat kääntyvät sinua vastaan, se voi vaikuttaa negatiivisesti kaupankäyntipääomaan. Tämä johtuu siitä, että tappiot perustuvat vipuvaikutuksen määrään eivätkä todelliseen kaupankäyntipääomaan. CFD-kaupankäyntiin liittyy myös kustannuksia. Kun avaat CFD-kaupan, sinun on maksettava erotusmaksu, joka on erotus omaisuuserän osto- ja myyntihintojen välillä. Lisäkustannuksia aiheutuu myös yön yli pidetyistä positioista perittävistä rollover-palkkioista tai swap-palkkioista. Tämä on kustannus, joka aiheutuu siitä, että vipuvaikutteinen positio (joka on käytännössä lainattua rahaa) pidetään hallussa pidemmän aikaa.

Markkinoiden volatiliteetti on toinen CFD-kauppaan liittyvä riskinlähde. Rahoitusvarojen hinnat ovat alttiita satunnaisille vaihteluille ja joskus jopa epävakaalle hintakehitykselle. Myös merkittävät uutisjulkaisut tai viikonlopun jälkeisten markkinoiden avautuminen voivat aiheuttaa merkittäviä heilahduksia hinnoissa. Tämä epävakaus voi tarkoittaa sitä, että voit jäädä paitsi haluamistasi hinnoista, kun olet aikeissa tehdä kauppoja, tai tappiot voivat kasvaa, kun hinnat kehittyvät negatiivisesti. CFD:n haittapuolena on myös se, että et omista kaupankäynnin kohteena olevaa kohde-etuutta, vaan ainoastaan spekuloit sen hinnanmuutoksilla. Jos käydään kauppaa osake-CFD:llä, se tarkoittaa, että sinulla ei ole todellisia osakkeita, sinulla ei ole äänioikeutta eikä oikeutta osinkoihin.

CFD:n verotus

CFD:tä pidetään verotehokkaina monille sijoittajille eri lainkäyttöalueilla. Niistä ei peritä leimaveroa, koska ne eivät teknisesti ole omaisuutta. CFD:n voitoista voidaan kuitenkin periä pääomatuloveroa tietyillä lainkäyttöalueilla. Vaikka rajoitettu verovelvollisuus on harvoin merkittävä kannustin CFD-kaupankäynnille, on tärkeää ottaa huomioon omalla lainkäyttöalueellasi sovellettavat lait ennen kaupankäyntiä.

Miksi käydä kauppaa AvaTraden kanssa?

Tärkeimmät CFD UKK asiantuntijakauppiaille

  • Kuinka kauan voin pitää CFD:tä?

    CFD:llä ei ole varsinaista päättymispäivää, ja se voi olla auki niin kauan kuin mahdollista. Positioiden pitäminen auki markkinoiden sulkeutumisen jälkeen voi kuitenkin aiheuttaa maksuja, jotka tunnetaan nimellä rollover CFD:ssä tai swaps Forex-valuuttapareissa. Siksi olisi etujesi mukaista laskea mahdolliset swapit etukäteen ja projisoida se odotettuun tuottoosi.

  • Onko CFD-kaupankäynti veronalaista?

    CFD-kaupankäynti on yleisesti ottaen veronalaista tuloa, ja siitä on maksettava pääomatulovero ETA-alueella. Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvat voivat kuitenkin hyödyntää spread-vedonlyöntiä, joka on vapautettu sekä leimaverosta että verotuksesta.

  • Vanhentuuko CFD-kaupankäynti?

    CFD:t eivät ole kaupankäynnin kohteena tavallisessa pörssissä, joten niillä ei ole päättymispäiviä, jotka edellyttäisivät kohde-etuuden ostamista tai myymistä tiettyyn hintaan.

Aloita CFD-kaupankäynti AvaTraden kanssa

Jos luulet tietäväsi, mihin suuntaan markkinat kehittyvät ja haluat aloittaa kaupankäynnin – on aika liittyä AvaTradeen ja nauttia parhaasta CFD-kaupankäyntikokemuksesta! Etkö ole vielä varma? Tutustu asiakkaidemme Avatrade-arvosteluihin!

Rekisteröidy kaupankäyntitilille nyt päästäksesi markkinoille,
tai kokeile riskitöntä demotiliämme.