Mikä tekee indeksi kaupankäynnistä niin suosittua?

Kaupankäynti indekseillä on tasapainoinen tapa käydä kauppaa maailman parhailla rahoitusmarkkinoilla ilman, että tarvitsee analysoida yksittäisen yhtiön osakekannan suorituskykyä.

Indeksien vaivaton
kaupankäynti verkossa

Kaupankäynti indekseillä on erinomainen tapa keinotella maailman johtavilla rahoitusmarkkinoilla ja pysyä ajan tasalla johtavista osakemarkkinoista. Saa helposti tietoa johtavista osakemarkkinoista johtavien yhtiöiden osakekursseista laskettujen indeksien avulla.

Aloita osakeindeksien treidaaminen ympäri maailmaa ja nauti kaupankäynnin eduista säännellyn, palkitun välittäjän kanssa!

AvaTrade Pörssi Indeksi Kaupankäynti

AvaTrade tarjoaa yhden suurimman online-välittäjän osakeindeksivalikoiman, joka kattaa markkinat ympäri maailmaa. Liity AvaTradeen, jotta voit käydä kauppaa verkossa kilpailukykyisillä hajautuksilla, vipuvaikutuksella ja nopealla luotettavalla toteutuksella.

Mitä Ovat Indeksit?

Osakeindeksin CFD:t ovat rahoitusinstrumentteja, jotka edustavat julkisesti noteerattujen yhtiöiden arvoa. Yksi johtava indeksi on S&P 500, joka heijastaa Yhdysvaltojen pörsseissä listattujen 500 parhaan yrityksen yhteisarvoa. Jos näiden yhtiöiden osakkeiden kokonaisarvo nousee, S&P 500:n hinta nousee.

On olemassa myös indeksejä, jotka edustavat pienempiä NYSE:llä kauppaa käyviä yrityksiä, kuten Russell 2000 indeksi, sekä indeksejä eri pörsseille ympäri maailmaa, Kiinan Kiina-A50,:stä Japanin NIKKEI:stä Saksan DAX :iin ja Hollannin AEX:iin.

Pörssi Indeksit Rahoitusmarkkinoilla

Osakeindeksit seuraavat ja mittaavat niihin liittyvien osakkeiden korit. Koska tuhansilla osakkeilla käydään kauppaa eri suuruisilla pörsseillä, indeksit tarjoavat tarkan ja tehokkaan tavan sijoittajille seurata luotettavasti kokonaismarkkinoiden trendejä ja vertailla niitä yksittäisten osakekantojen suhteen.

Indekseillä käydyn kaupankäynnin etuna yksittäisiin osakkeisiin verrattuna ja niiden käyttämiseen passiivisissa sijoitusstrategioissa on se, että ne tarjoavat hajautuksen koko toimialalle. Sijoittajien ei tarvitse tehdä perusteellista tutkimusta yksittäisistä yritysraporteista. Heidän on vain otettava nouseva tai laskeva positio markkinoiden kokonaisvaltaisen mielipiteen mukaan. Indeksien hintakehitys on myös paljon sujuvampaa, koska mikään yksittäinen osake ei voi aiheuttaa äärimmäistä hintojen nousua. Tämä luonnollisesti tekee indeksikaupasta vähemmän epävakaan.

Silti, koska yksittäisillä osakkeilla tapahtuu aktiivisuutta, indeksit tarjoavat treidaajalle riittävän volatiliteetin valitakseen lukuisia kannattavia kaupankäynti mahdollisuuksia. Tämä pätee erityisesti päivä kaupankäyjiin ja uutisista perustuviin hintatoimenpiteiden seuraajiin, koska indeksit heijastavat usein sekä poliittisten että taloudellisten muutosten laajoja vaikutuksia.

Riskiä välttävillä ja pidemmällä aikavälillä toimiville sijoittajille indeksisijoittaminen mahdollistaa helpon ja tehokkaan hajauttamisen. Sen sijaan, että sijoitat vain muutamiin osakkeisiin, joissa riski kerrotaan, indeksipohjaiset ETF- sijoitukset tarjoavat altistumisen koko osakemarkkinoille, vähentäen samalla saman yrityksen riskiä, joka vaikuttaa negatiivisesti koko sijoitusportfolioosi.

Tämänhetkiset Johtavat Indeksit

AvaTraden 20 indeksin valinta mahdollisuudet sisältävät alan suosituimmat ja useimmin kaupatut indeksit:

  • US500 – US500:n arvo, joka perustuu Standard & Poor 500 -indeksin 500 johtavan yhdysvaltalaisen yrityksen osakkeen arvoon
  • US30 – Perustuu Dow Jones -indeksiin, joka on NASDAQin New Yorkin pörsseissä (NYSE) noteerattujen 30 merkittävimmän osakkeen hinnan painotettu keskiarvo
  • US_Tech100 – Tämä sopimus perustuu NASDAQ 100 -indeksiin, joka edustaa sadan finanssialan ulkopuolisten NASDAQin pörssissä noteeratun yrityksen arvoa
  • FTSE 100 – FTSE 100 on kokoelma 100 suurinta Iso-Britanniassa olevaa julkisesti noteerattua yritystä
  • DJ EURO STOXX 50 – Euro Stoxx 50 kerää yhteen 50 suurimman eurooppalaisen yhtiön osakkeen arvoa
  • Kaupankäyntiehdot sivullamme on tarjottu koko tarjousindeksi, mukaan lukien hajautukset, kaupankäyntiajat ja erien koot.

Miksi Käydä Kauppaa CFD:llä?

CFD-indeksitreidaus tarjoaa useita etuja verkkossa tapahtuvaan kaupankäyntiin. Kaupankäynti CFD-sopimuksilla (Contracts for Difference) antaa sinun ostaa tai myydä rahoitusinstrumentteja omistamatta tosiasiallisesti kohde-etuutta. Ne voivat olla hyödykkeitä, osakkeita tai osakeindeksien CFD:n tapauksessa kohde-etuuksien indeksejä.

Kaupankäyjä voi tehdä ostotilauksen esimerkiksi CAC-40:lle. Jos indeksin hinta nousee, kun hän tulee myymään, hän ansaitsee osto- ja myyntihinnan eron. Jos se laskee, treidaaja maksaa erotuksen.

Koska kaupankäyjä ei koskaan omista kohde-etuutta, kustannukset ovat paljon pienemmät, lyhyeksimyynnillä ei ole rajoituksia ja sijoitusta voi vivuttaa jopa 20:1-kertaisesti.

Miten AvaTrade Voi Auttaa

Voit käydä Koulutus-osiossa saadaksesi lisätietoja CFD:stä. Käy Sharp Traderissa, yhdessä meidän koulutusportaalissamme, joka tarjoaa kattavan verkko kaupankäynnin. Onko sinulla vielä epäilyjä? Tutustu asiakkaidemme AvaTrade-arvosteluihin!

Tee AvaTradesta sinun CFD välittäjä ja nauti säännellyn ja palkitun välittäjän kaupankäynti eduista!

Indekseistä usein kysytyt kysymykset

Miten osakemarkkinaindeksit toimivat?

Osakemarkkinaindeksi on taloudellinen indikaattori, joka mittaa vastaavassa pörssissä käydyn osakekorin tuottoa. Esimerkiksi S&P 500 -indeksi listaa 500 suurinta yritystä, joilla on suurin markkina-arvo NYSE:ssä. Yleensä jokaiselle osakkeelle annetaan indeksissä painotettu keskiarvo suhteessa niiden markkina-arvoon, joka määrittelee niiden vaikutustason indeksin hintaan. Osakeindeksin hinta lasketaan noteerattujen osakkeiden voimassaolevien hintojen perusteella, ja mahdolliset vaihtelut vaikuttavat indeksihintaan painotuksen mukaan.

Miksi osakemarkkinaindeksit ovat tärkeitä?

Osakemarkkinaindeksi edustaa usein tiettyä pörssin osaa, kuten arvokkaimmat yritykset tai tiettyä alaa, kuten rahoitusmarkkinoita. Indeksit antavat sijoittajille mahdollisuuden mitata liiketoiminnan tulosta. Niiden avulla voidaan myös havaita pitkän aikavälin suuntauksia, arvioida sijoitetun pääoman tuottoa ja tunnistaa uusia mahdollisuuksia. Osakeindeksit ovat yleensä vakaampia ja ennustettavia, siksi monet päivätreidaajat mieluummin ostavat ja myyvät CFD-indeksejä nauttiakseen tasaisesta kehityksestä ja välttäen samalla moninkertaisia riskejä, joita syntyy, kun treidaa yksittäisillä osakkeilla.

Mikä osakemarkkinaindeki on paras indikaattori?

Jokainen osakemarkkinaindeksi toimii taloudellisena indikaattorina eri osalle markkinoita. Päivittäin kauppaa käyvät voivat suosia indeksiä, joka liittyy markkinoiden ja salkun maiden jakautumiseen. Esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoilla NASDAQ Financial-100 kattaa NASDAQ-pörssin rahoitusyhtiöt, kun taas S&P SmallCap 600 mittaa pienyrityssegmenttiä NYSE:ssä. Jos kuitenkin haluat mieluummin treidata eurooppalaisilla osakkeilla, saksalainen DAX 30 tai ranskalainen CAC 40 voivat osoittautua paremmaksi indikaattoriksi ja vaihtoehdoksi kaupankäynti-salkullesi.

Mikä on paras tapa analysoida osakemarkkinaindeksiä?

Jokainen osakemarkkinaindeksi eroaa hiukan toisesta, ja indeksitiedot, kuten komponentit, painotus, laskenta ja kaupankäyntitunnit, on tutkittava. Periaatteessa tekijöillä, jotka voivat vaikuttaa osakekursseihin, kuten tulosraportit, tai edustetuilla sektoreilla uudet säännökset, vaikututtavat indeksiin tulokseen. Taloudelliset tiedot, kuten BKT, voivat myös vaikuttaa hintaan sekoittamalla arvostusvaluuttaa. Teknisesti trendien suhteellinen vakaus tekee tuki- ja vastustustasoista luotettavia indikaattoreita hintatavoitteille ja käännöspisteille.

chatbot