Hyödykkeitä

Commodities trading

Tarjoamme alustoillamme CFD:itä, jotka ovat kohde-etuuden hintaan perustuvia sopimuksia, jotka eivät anna omistusoikeutta fyysisiin tavaroihin. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse itse omistaa omaisuuserää, mutta voit käydä sillä kauppaa milloin haluat. Melko kätevää, ettei sinun tarvitse saada 100 tynnyriä öljyä toimitettuna olohuoneeseesi! Eikä varmaankaan ole kovin turvallista, että kultaharkkoja säilytetään kotonasi! Sen sijaan spekuloit sillä, uskotko omaisuuserän hinnan nousevan vai laskevan.

AvaTraden avulla voit käydä kauppaa CFD-kaupankäynnillä monilla eri markkinoilla metalleista energialähteisiin ja muuhun.

AvaTradessa voit käydä hyödykekauppaa verkossa helposti. Kokeile kovien tai pehmeiden hyödykkeiden kauppaa johtavan säännellyn välittäjän kanssa ja nauti kaikista sen mukanaan tuomista eduista.

Mitä ovat hyödykkeet

Hyödyke on liiketoiminnassa käytettävä raaka-aine. Jokaisen hyödykkeen, jolla käydään kauppaa pörssissä, on täytettävä standardit ja laatuluokat. Ne voivat olla hieman erilaisia, mutta loppujen lopuksi ne ovat kuitenkin samat kaikilla tuottajilla. Hyödykkeitä on kahta erilaista tyyppiä, pehmeitä ja kovia hyödykkeitä:

Pehmeät hyödykkeet – Tämä tarkoittaa tuotteita, jotka on kasvatettu eikä louhittu. Esimerkiksi maataloustuotteet, kuten sokeri, maissi, vehnä, kahvi ja muut. Maanviljelijöiden tuottamat välineet ovat erittäin herkkiä ilmaston ja sään muutoksille, ja niiden hinnat vaihtelevat kausittain.

Kovat hyödykkeet – Tällä tarkoitetaan kaivostoiminnan kohteena olevia tuotteita, kuten kultaa, muita jalometalleja, timantteja ja öljyä sekä muita energiatuotteita.

Hyödykkeiden hinnat

Useat eri tekijät voivat vaikuttaa hyödykkeiden hintoihin ja vaikuttaa merkittävästi niiden vaihteluun.

Tarjonta ja kysyntä– Jos kysyntä ja tarjonta ovat tasapainossa, hintojen pitäisi pysyä ennallaan. Aina kun markkinat kuitenkin uskovat tarjonnan vähenevän sään tai tuotannon leikkausten vuoksi, hinnat yleensä nousevat, ja päinvastoin; suurempi tarjonta johtaa yleensä alhaisempiin hintoihin.

Varastot ja vaihto-omaisuus– Näiden hyödykkeiden tuotantohintoihin voivat vaikuttaa seuraavat tekijät: sää, viljelysairaudet, tuotantoon liittyvät ongelmat henkilöstön kanssa, poliittinen ja taloudellinen ympäristö, joka aiheuttaa lisämaksuja, kuten verot, kauppalait, hallitusten myöntämät tuet jne.

Valuutan vahvuus– Joidenkin maailman vaihdetuimpien hyödykkeiden ja Forex-parien väliset yhteydet ovat yleisiä. Esimerkiksi Kanadan dollari (CAD) on yhteydessä öljyn kauppahintoihin, koska Kanada on suuri öljynviejä. Jos olet tietoinen näistä yleisistä yhteyksistä, niiden seuraaminen ja kaupankäynti oikeaan aikaan ovat tärkeitä, jotta voit tehdä oikeita päätöksiä kaupankäynnissä. On huomattava, että useimmat hyödykkeet hinnoitellaan Yhdysvaltain dollareissa, ja siksi olisi viisasta seurata dollari-indeksiä, jotta voit ennustaa hintadynamiikkaa paremmin. Sallimme valuuttakaupan samalta kaupankäyntialustalta, joten voit käyttää näitä korrelaatioita hyödyksesi.

Inflaatio – Inflaation aikana hyödykkeen hinta yleensä muuttuu vastaavasti.

Miksi treidata hyödykkeitä

Erilaisten hyödykkeiden ottaminen kaupankäyntisalkkuusi voi olla hyvä lisä, sillä se tuo monipuolisuutta. Hyödykkeet eivät maksa osinkoja, mutta ne eivät myöskään mene konkurssiin.

Joitakin etuja ovat:

 • Ne voivat suojata inflaatiolta; kun kansantaloudessa on inflaatio, hyödykkeiden hinnat pyrkivät nousemaan.
 • Jalometalleja voidaan käyttää turvasatamakaupoissa suojautumiseen muilta omaisuuseriltä, kun markkinat ovat stressaantuneet. Kulta korreloi usein negatiivisesti Yhdysvaltain dollarin ja Yhdysvaltojen osakkeiden kanssa, joten kun raha pakenee näistä omaisuuseristä, se pyrkii kultaan.
 • Voitot voivat olla suuria; hyödyke-CFD:t ovat marginaalikauppaa, mikä tarkoittaa suurempia mahdollisia tuottoja ja riskejä.
 • Alhaiset aloituskustannukset, aloita kaupankäynti vain 100 dollarilla tai kokeile demokauppaa ILMAISEKSI.
 • Kaupankäynti kotoa tai liikkeellä johtavan sovelluksemme AvaTrade app avulla.
 • Voita pitkistä tai lyhyistä positioista, eli käy kauppaa, kun hinnat nousevat tai laskevat.

Pääasiallisten hyödykkeiden UKK

 • Mitkä ovat parhaita hyödykkeitä treidattavaksi?

  Treidaajien suosituimmat hyödykkeet ovat kulta ja öljy. Tämä johtuu siitä, että molemmilla on erinomainen likviditeetti ja tietolähteet. Ne eivät kuitenkaan välttämättä ole parhaita hyödykkeitä kaupankäyntiin. Paras hyödyke jokaiselle treidaajalle on se, jota hän ymmärtää parhaiten; mistä on yksityiskohtaista tietoa markkinoista tai kyseisen hyödykkeen tarjonnasta ja kysynnästä. Juuri tämä syvällinen tietämys helpottaa menestyksekästä kaupankäyntiä millä tahansa hyödykkeellä. Ja kuka tahansa voi hankkia tämäntyyppistä tietoa tutkimuksen ja opiskelun kautta.

   
 • Miksi kannattaisi treidata hyödykkeitä CFD:n avulla?

  Perinteinen tapa käydä kauppaa hyödykkeillä on käyttää futuurisopimuksia. Tämä ei kuitenkaan ole aina paras tapa käydä kauppaa hyödykkeillä. Ensinnäkin monilla treidaajilla ei ole futuurikauppatiliä. Lisäksi futuurikauppa vaatii melko suuren alkuinvestoinnin. Lisäksi futuurikauppaan liittyy vipuvaikutus, joka voi kasvattaa voittoja, mutta se voi myös suurentaa tappioita. Kaikki nämä ongelmat voidaan välttää käyttämällä hyödykekauppaan CFD:tä. Likviditeetti ei ole koskaan ongelma CFD:iden kanssa, voit aloittaa muutaman sadan dollarin panoksella, ja voit hallita vipuvaikutusta tai sen puutetta CFD-kaupankäynnissä.

   
 • Voiko hyödykkeitä treidata verkossa?

  Monet ihmiset ajattelevat hyödykekauppaa ja saavat mielikuvan kauppapaikasta, joka on samanlainen kuin elokuvassa Trading Places, jossa Eddie Murphy ja Dan Aykroyd hallitsevat appelsiinimehufutuurien markkinoita. Vaikka hyödykekauppa saattoi näyttää tuolta aiemmin, 2000-luvulla se on sähköistä, ja hyödykemarkkinoilla voidaan käydä kauppaa verkossa kaikkialta maailmasta käsin. Tarvitaan vain kaupankäyntitili välittäjällä, joka tarjoaa pääsyn hyödykemarkkinoille, ja kuka tahansa voi käydä hyödykekauppaa verkossa.

   

Vieläkö epäilet? Tutustu asiakkaidemme Avatrade-arvioihin!

Oletko valmis aloittamaan hyödykekaupan AvaTraden kanssa? Rekisteröidy tänään ja nauti kaupankäynnin eduista säännellyn, palkitun välittäjän kanssa!

Kokeile ilmaista demoa