Kuinka treidata kryptovaluuttoja?

Tule mukaan tutustumaan kryptovaluuttakaupankäyntiin.
Opi, miten analysoida digitaalisia varoja, toteuttaa kauppoja ja
tehdä tietoon perustuvia päätöksiä informatiivisessa
oppaassamme.


Tervetuloa kryptovaluutta kaupankäynnin maailmaan! Oletamme, että sinulla on jo perustava käsitys siitä, mitä kryptovaluutta kaupankäynti on. Jos ei, suosittelemme lukemaan ensin aloitus artikkelimme aiheesta 'Mitä ovat kryptovaluutat ja miten ne toimivat'.

Tässä oppaassa syvennymme syvemmälle kryptovaluuttojen kaupankäynnin mekaniikkaan, erityisesti erotuskauppasopimusten (CFD) avulla. Kryptovaluuttojen kaupankäynti CFD:iden kautta mahdollistaa hintojen liikkeiden spekuloinnin digitaalisilla varoilla ilman niiden varsinaista omistamista. Tämä lähestymistapa tarjoaa joukon ainutlaatuisia etuja, joita tutkimme seuraavissa osioissa. Joten kiinnitä turvavyösi ja valmistaudu sukeltamaan jännittävään ja dynaamiseen kryptovaluutta kaupankäynnin maailmaan!



Kuinka käydä kauppaa kryptovaluutoilla - Askel askeleelta -opas

Kryptovaluuttojen kaupankäynti saattaa aluksi vaikuttaa pelottavalta, mutta kun jaat sen vaiheiksi, siitä tulee yksinkertainen prosessi. Tässä on vaiheittainen opas, joka auttaa sinua pääsemään alkuun:

How-to-Trade-Cryptocurrency
 1. Avaa ja rahoita kaupankäyntitili: Ensimmäinen askel kaupankäyntimatkallasi on avata kaupankäyntitili luotettavan välittäjän, kuten AvaTrade, kanssa, joka tarjoaa kryptovaluuttojen erotuskauppasopimuksia. Kun tilisi on perustettu, sinun on talletettava varoja. Useimmat välittäjät tarjoavat erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, paikallisten säädösten mukaan, mukaan lukien pankkisiirto, luottokortti tai jopa PayPal.
 2. Valitse kryptovaluutta, jolla haluat käydä kauppaa: Seuraavaksi päätä, minkä kryptovaluutan haluat valita kaupankäynnin kohteeksi. Voit valita Bitcoinin tai Ethereumin, jotka ovat yleisimmin kaupankäydyt kryptovaluutat, tai voit valita vähemmän tunnetun vaihtoehtoisen kryptovaluutan. Valintasi tulisi perustua markkinatutkimukseen ja omiin kaupankäyntitavoitteisiisi.
 3. Tutki markkinoita: Ennen kuin avaat kaupan, on ratkaisevan tärkeää analysoida markkinoita. Voit käyttää perustavaa analyysia, joka sisältää kryptovaluutan verkoston yleisen terveyden, uutistapahtumat ja laajemmat markkinatrendit. Vaihtoehtoisesti voit käyttää teknistä analyysia, joka sisältää hintakaavioiden tutkimisen kuvioiden ja trendien tunnistamiseksi. Useimmat menestyksekkäät kauppiaat käyttävät molempia menetelmiä yhdistettynä.
 4. Päätä suunta ja avaa kauppa: Markkinatutkimuksesi perusteella päätä, uskotko kryptovaluutan arvon nousevan (osta) vai laskevan (myy), ja avaa kauppa. Muista, että CFD:iden avulla voit mahdollisesti tehdä voittoa, olipa markkina sitten nouseva tai laskeva.
 5. Hallitse riskejä: On tärkeää olla riskejä hallitseva strategia paikallaan. Tämä voi sisältää stop-loss -määräysten asettamisen mahdollisten tappioiden rajoittamiseksi ja take-profit -määräysten asettamisen voittojen varmistamiseksi, kun hinta saavuttaa tietyn tason.
 6. Seuraa ja poistu positiosta: Kun kauppa on avattu, sinun tulisi seurata markkinoita säännöllisesti nähdäksesi, miten se kehittyy. Voit sulkea position manuaalisesti, kun koet sen olevan oikea aika, tai voit asettaa määräyksiä sen automaattiseen sulkemiseen tietyllä hintatasolla.

Muista, aloita aina selkeällä kaupankäyntisuunnitelmalla ja yritä välttää antamasta tunteiden määrätä kaupankäyntipäätöksiäsi.



Mikä liikuttaa kryptovaluuttojen hintoja?

Ymmärtäminen siitä, mikä vaikuttaa kryptovaluuttojen hintoihin, voi antaa sinulle etulyöntiaseman kaupankäyntipäätöksissäsi. Tässä on joitakin keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat kryptovaluuttojen hintoihin:

What-Moves-Cryptocurrency-Prices
 • Markkinarakenteet ja syklit - Aivan kuten muutkin finanssimarkkinat, myös kryptovaluuttamarkkinat käyvät läpi syklejä - ajanjaksoja, jolloin kasvu on voimakasta ja niitä seuraa korjausjakso. Näitä syklejä voi vaikuttaa moniin tekijöihin, kuten teknologisiin edistysaskeleihin, markkinoiden tunnelmaan ja makrotaloudellisiin trendeihin. Näiden sykleiden ymmärtäminen voi auttaa kauppiaita tekemään harkittuja päätöksiä siitä, milloin aloittaa tai lopettaa kaupat.
 • Tarjonta ja kysyntä - Perustaloudellinen periaate tarjonnasta ja kysynnästä vaikuttaa merkittävästi kryptovaluuttojen hintoihin. Jos tietyn kryptovaluutan tarjonta on suuri mutta kysyntä on vähäistä, hinta laskee. Toisaalta, jos kryptovaluutan tarjonta on rajoitettu ja kysyntä on korkea, hinta nousee.
 • Saatavuus pörsseissä - Mitä useammilla pörsseillä kryptovaluutta on listattuna, sitä helpompaa sen ostaminen ja myyminen on, mikä voi kasvattaa kysyntää ja siten myös hintaa. Toisaalta, jos kryptovaluutta poistetaan suurelta pörssiltä, sen hinta voi laskea saatavuuden vähentyessä.
 • Perusvaluutan inflaatio - Kryptovaluutat, erityisesti Bitcoin, nähdään joskus inflaation suojana. Kun perusvaluuttojen (tavalliset, hallituksen liikkeelle laskemat) inflaatiot ovat korkeita, useammat ihmiset saattavat valita kryptovaluuttojen ostamisen omaisuutensa suojaamiseksi, mikä voi nostaa hintoja.
 • Kilpailu - Kryptovaluuttamarkkinat ovat erittäin kilpailulliset, ja vuonna 2023 on olemassa tuhansia erilaisia kryptovaluuttoja. Kilpailu voi vaikuttaa hintoihin, kun kryptovaluutat kilpailevat markkinaosuudesta. Jos uusi kryptovaluutta tarjoaa parempaa teknologiaa tai ominaisuuksia, se saattaa mahdollisesti laskea vanhempien, vähemmän tehokkaiden kryptovaluuttojen hintoja.
 • Hallinto - Kryptovaluutan hallintamalli voi myös vaikuttaa sen hintaan. Kryptovaluutat, joilla on selkeä ja läpinäkyvä hallintamalli, voivat olla houkuttelevampia sijoittajille, koska ne tarjoavat enemmän ennustettavuutta ja vakautta.
 • Säädökset - Säätelyuutiset voivat vaikuttaa merkittävästi kryptovaluuttojen hintoihin. Positiiviset säätelyuutiset voivat nostaa hintoja, kun taas negatiiviset uutiset, kuten kryptovaluutan kaupankäynnin kieltäminen jossain maassa, voivat laskea hintoja.
 • Kryptovaluuttavalaat - "Valas" kryptovaluuttamarkkinoilla on yksilö tai taho, joka omistaa suuren määrän kryptovaluuttaa. Valailla on valtaa vaikuttaa hintoihin ostamalla tai myymällä suuria määriä kryptovaluuttaa.

Ymmärtämällä nämä tekijät voit saada syvemmän käsityksen kryptovaluuttojen markkinadynamiikasta ja tehdä parempia ja harkitumpia kaupankäyntipäätöksiä.

Kuinka analysoida kryptovaluuttojen markkinoita

Edellisessä osiossa kävimme läpi perustekijät, jotka vaikuttavat kryptovaluuttojen hintoihin. Nyt siirrytään teknisen analyysin maailmaan. Tekninen analyysi perustuu tilastollisiin trendeihin, jotka on kerätty kaupankäyntitoiminnasta, kuten hintojen liikkeestä ja vaihdosta, tulevien hintaliikkeiden ennustamiseksi. Tässä on joitakin keskeisiä teknisen analyysin työkaluja, joita voit käyttää markkinoiden analysointiin kuin ammattilainen:

 • Tuki ja vastus - Nämä ovat tasot, joissa kryptovaluutan hinta taipuu pysähtymään ja kääntymään. Tuki on hintataso, jossa kysynnän uskotaan olevan tarpeeksi vahvaa estämään hinnan putoamisen edelleen, kun taas vastus on hintataso, jossa myynnin uskotaan olevan tarpeeksi vahvaa estämään hinnan nousemisen edelleen. Näiden tasojen tunnistaminen voi auttaa kauppiaita tekemään päätöksiä siitä, milloin ostaa tai myydä.
 • Support-and-Resistance
 • Trendiviivat - Trendiviivat ovat yksinkertaisia, mutta voimakkaita työkaluja teknisessä analyysissä. Kuvittele viivan piirtämistä, joka näyttää kryptovaluutan hinnan yleisen suunnan - se on käytännössä trendiviiva. Jos hinta yleisesti nousee, piirrämme nousevan viivan, ja tämä viiva voi auttaa meitä ennustamaan, että hinta saattaa jatkaa nousuaan. Jos hinta yleensä laskee, piirrämme laskevan viivan, joka voi auttaa meitä ennustamaan, että hinta saattaa jatkaa laskuaan. Nämä viivat auttavat kauppiaita ymmärtämään visuaalisesti nykyisen trendin ja tekemään ennusteita tulevista hintaliikkeistä.
 • Trendlines
 • Liukuvat keskiarvot - Liukuva keskiarvo (MA) on laajalti käytetty indikaattori teknisessä analyysissä, joka auttaa tasaamaan hintaliikettä suodattamalla "melun" satunnaisista lyhytaikaisista hintavaihteluista. Se on trendiä seuraava tai jäljessä oleva indikaattori, koska se perustuu menneisiin hintoihin. Kaksi perus- ja yleisesti käytettyä MA:ta ovat yksinkertainen liukuva keskiarvo (SMA), joka on turvallisuuden yksinkertainen keskiarvo määritellyn ajanjakson aikana, ja eksponentiaalinen liukuva keskiarvo (EMA), joka antaa enemmän painoarvoa viimeisille hinnoille.
 • Kaaviokuvio - Kaaviokuvioita ovat visuaalisia kuvauksia markkinapsykologiasta toiminnassa. Ne voivat ilmaista, onko hinta todennäköisesti jatkumaan vai kääntymään, ja ne voivat myös ilmaista tietyn trendin vahvuuden. Joitakin yleisiä kaaviokuvioita ovat muun muassa pää ja olkapää, kaksoishuiput ja -pohjat, kolmiot ja liput. Näiden kuvioiden tunnistaminen voi antaa arvokkaan vihjeen mahdollisista hintaliikkeistä.

Hallitsemalla näitä teknisen analyysin työkaluja voit saada syvemmän käsityksen markkinatrendeistä ja hintakuviosta, mikä auttaa tekemään parempia ja harkitumpia kaupankäyntipäätöksiä. Muista, että vaikka tekninen analyysi voi olla äärimmäisen hyödyllinen, sitä tulisi käyttää yhdessä perustavaan analyysiin parhaiden tulosten saavuttamiseksi.



Kryptovaluuttakaupan strategiat

Kryptovaluuttakaupan dynaamisessa maailmassa liikkuminen vaatii hyvin määritellyn strategian. Kaupankäyntistrategia toimii systemaattisena menetelmänä ostamiseen ja myymiseen, ja se auttaa kauppiaita hallitsemaan riskiä ja tekemään harkittuja päätöksiä. Tässä on joitakin yleisimmin käytettyjä strategioita kryptovaluuttakaupassa:

 • Trendikaupankäyntistrategia - Trendikaupankäynti perustuu markkinahintojen suunnan momenttiin. Tällä strategialla kauppiaat pyrkivät hyödyntämään kryptovaluuttoja, jotka ovat kokeneet positiivisen nousutrendin tai negatiivisen laskutrendin. Tavoitteena on mennä markkinoille trendin suuntaisesti, ostaa nousutrendissä ja myydä laskutrendissä.
 • Vaihtelukaupankäyntistrategia- Vaihtelukaupankäyntiä käytetään, kun kryptovaluutan hinta liikkuu tietyllä alueella, vaihdellen määriteltyjen tukitasojen ja vastustasojen välillä. Tavoitteena on ostaa tai lähellä tuen tasoa (hinta, joka ei yleensä laske sen alle) ja myydä tai lähellä vastustason tasoa (hinta, joka ei yleensä nouse sen yläpuolelle).
 • Läpimurto-kaupankäyntistrategia - Läpimurto-kaupankäyntistrategia perustuu hintaliikkeiden hyödyntämiseen sen jälkeen, kun ne ovat murtaneet aiemmin määritellyn tuen tai vastustason. Oletuksena on, että kun hinta murtautuu avaintason läpi, se jatkaa samalla suunnalla. Tämä strategia edellyttää nopeita reaktioita ja kurinalaista riskienhallintaa.
 • Skalpeeraus kaupankäyntistrategia - Skalpeeraus kaupankäynti on korkean taajuuden kaupankäyntistrategia, joka pyrkii hyödyntämään pieniä hintavaihteluita. Tätä strategiaa käyttävät kauppiaat, jotka tunnetaan skappereina, tekevät lukuisia kauppoja päivässä tavoitteenaan kerryttää pieniä voittoja jokaisesta kaupasta, jotka kertyvät ajan mittaan.

Jokainen strategia tarjoaa omat ainutlaatuiset edut ja haasteet, ja ne soveltuvat erilaisiin kaupankäyntityyleihin ja riskinsietokykyihin. On tärkeää valita strategia, joka on yhteensovitettu omien kaupankäyntitavoitteiden, riskinsietokyvyn ja käytettävissä olevan ajan kanssa.



Miksi käydä kauppaa kryptovaluutoilla?

Kryptovaluutat ovat nousseet uudeksi rajapinnaksi talousmaailmassa, tarjoten lukuisia ainutlaatuisia etuja, jotka tekevät niistä houkuttelevan omaisuusluokan kauppiaille. Tässä on miksi:

 1. Likititeetti: Likititeetti viittaa siihen, kuinka nopeasti ja helposti omaisuutta voidaan ostaa tai myydä aiheuttamatta merkittävää hintamuutosta. Korkea likititeetti tekee omaisuuden kaupasta helpompaa ja vähentää hintamanipulaation riskejä. Kryptovaluutoilla, erityisesti suositummilla kuten Bitcoin ja Ethereum, on korkea likititeetti laajan käytön ja suurten kaupankäyntivolyymien vuoksi.
 2. Vahvat trendit: Kryptovaluutat näyttävät usein vahvoja trendejä. Trendi on yleinen suunta, johon markkinat liikkuvat tiettynä ajanjaksona. Näitä vahvoja trendejä, kun ne tunnistetaan oikein, voivat tarjota kauppiaille merkittäviä voittomahdollisuuksia.
 3. Laajat päivittäiset kaupankäyntialueet: Kryptovaluuttojen hintavaihtelu tunnetaan laajana, mikä tarkoittaa, että niillä voi olla laajoja päivittäisiä kaupankäyntialueita. Tämä volatiliteetti voi tarjota kauppiaille mahdollisuuksia hyötyä suurista hintaliikkeistä.
 4. Laaja uutisvaihto: Kryptovaluutat saavat paljon mediahuomiota, mikä voi usein vaikuttaa niiden hintaan. Kauppiaat, jotka pysyvät ajan tasalla kryptovaluuttojen uutisista, voivat mahdollisesti ennustaa nämä hintaliikkeet ja tehdä voitollisia kauppoja.
 5. 24/7-markkinat: Toisin kuin perinteiset rahoitusmarkkinat, joilla on asetetut kaupankäyntiajat, kryptovaluuttamarkkinat ovat avoinna ympäri vuorokauden. Tämä tarkoittaa, että voit käydä kauppaa milloin tahansa, mikä tarjoaa joustavuutta, jota muut markkinat eivät voi tarjota.
 6. Innovatiivinen teknologia: Kryptovaluutat ovat teknologisen innovaation eturintamassa. Kryptovaluuttojen kaupankäynti mahdollistaa osallistumisen tähän jännittävään uuteen alaan ja mahdollisesti hyödyn teknologisista edistysaskelista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kryptovaluuttojen ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät niistä jännittävän ja mahdollisesti kannattavan markkinan kauppiaille.



Miksi käydä kauppaa kryptovaluutoilla AvaTradella?

 • Maailmanlaajuinen säätely: : AvaTrade on lisensoitu ja säännelty useissa merkittävissä lainkäyttöalueissa ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla täydellisellä luottamuksella, tietäen olevasi kunnioitetun ja säännellyn välittäjän kumppani.
 • Globaali säänti
 • Useat kaupankäyntialustat Koe monipuolisuus kauppaaessa kryptovaluuttoja valikoimallamme käyttäjäystävällisiä alustoja, mukaan lukien MT4, MT5, WebTrader ja AvaTradeGO.
 • CFD-Kaupankäynti: Kauppaa kryptovaluuttien CFD-sopimuksia ja hyödynnä jopa [parametri] vipuvaikutusta. Kryptovaluuttojen CFD-sopimuksilla sinulla on mahdollisuus hyötyä sekä nousevista että laskevista markkinoista.
 • Kattavat opetusresurssit: Opetuskeskuksemme on täynnä resursseja, jotka on suunniteltu parantamaan kryptovaluuttakaupan tietämystäsi ja taitojasi. Opiskele eri kryptovaluuttojen ainutlaatuisia ominaisuuksia ja löydä tehokkaita kaupankäyntistrategioita.
 • Käytännön kaupankäyntiresurssit ja työkalut: Hyödynnä AvaTraden käytännöllisiä kaupankäyntiresursseja, kuten Trading Central, jotta löydät enemmän mahdollisuuksia markkinoilta. Lisäksi AvaTrade tarjoaa ilmaisia kryptovaluuttojen kaupankäyntisignaaleja, jotka on integroitu WebTrader- ja AvaTradeGO-alustoihin.
 • Palkittu asiakastuki: Ammattitaitoinen ja reagoiva asiakastukitiimimme on aina valmis tarjoamaan nopeaa ja asiantuntevaa apua.
 • Demo-tilin kaupankäynti: Käytä AvaTrade-demo-tiliäsi testatakseen, harjoittaaksesi ja hioaksesi kryptovaluutta kaupankäyntistrategioitasi ilmaiseksi ja ilman riskejä. Kun olet valmis, siirry oikean rahan tilillesi ja aloita kaupankäynti.

Usein kysytyt kysymykset (FAQs)

Miten voin käydä kauppaa kryptovaluutoilla?

Kryptovaluuttojen kaupankäyntiin kuuluu digitaalisten valuuttojen ostaminen ja myyminen kryptovaluuttapörssissä tai kaupankäyntialustalla. Voit myös käydä kauppaa kryptovaluuttojen johdannaisilla, kuten CFD-sopimuksilla, jotka mahdollistavat hintaliikkeisiin spekuloinnin ilman, että omistat kyseistä perusomaisuutta.

Onko kryptovaluuttojen kaupankäynti turvallista?

Kryptovaluuttojen kaupankäynti voi olla turvallista, jos sitä tehdään vastuullisesti. On tärkeää käyttää arvostettua kaupankäyntialustaa tai välittäjää, kuten AvaTradea, joka on säännelty useissa merkittävissä lainkäyttöalueissa ympäri maailmaa. Lisäksi riskienhallintastrategioiden käyttö, markkinatrendien seuraaminen ja vain sellaisella rahalla kaupankäynti, jota voit varaa menettää, voivat myös parantaa turvallisuutta.

Kuinka aloitat kryptovaluuttojen kaupankäynnin?

Kryptovaluuttojen kaupankäynnin aloittamiseksi sinun on ensin avattava kaupankäyntitili arvostetulla välittäjällä tai pörssissä. Kun tili on perustettu ja rahoitettu, voit aloittaa kaupankäynnin. On suositeltavaa aloittaa harjoittelulla demotilillä kaupankäynnin harjoittamiseksi ilman oikean rahan riskejä.

Kuinka ennustaa kryptovaluuttojen hintoja?

Kryptovaluuttojen hintoja ei voi ennustaa varmuudella. Siitä huolimatta on indikaattoreita, jotka voivat lisätä mahdollisuutta olla oikeassa. Tämä sisältää markkinatrendien ja hintaliikkeitä vaikuttavien tekijöiden analysoimisen. Tämä voidaan tehdä perustavan analyysin avulla, joka sisältää uutistapahtumien, markkinatrendien ja muiden makrotaloudellisten tekijöiden arvioinnin, tai teknisen analyysin avulla, joka sisältää hintakaavioiden tutkimisen kuvioiden ja trendien tunnistamiseksi. Käyttämällä molempia menetelmiä yhdessä voidaan saada kattavampi ennuste.

chatbot