Ripple-kaupankäynti

Mikä Ripple on?

Ripple-kryptovaluutta on betatestausvaiheessa oleva avoin maksujärjestelmä. Sen tavoitteena on vapauttaa ihmiset pankkien, luottokorttiyhtiöiden ja muiden maksuja ja viivästyksiä aiheuttavien rahoituslaitosten määräysvallasta. Ripple on markkinakooltaan ja -pääomaltaan kolmanneksi suurin kryptovaluutta heti Bitcoinin ja Ethereumin jälkeen.
Ripplellä on kryptovaluuttaa tilillään nyt miljardien dollarien arvosta. Se luotiin digitaaliseksi maksuverkoksi reaaliaikaisia rahatapahtumia varten, ja se on myös Ripple XRP:n suurin omistaja – digivaluutan, jonka arvo on kasvanut 40-kertaiseksi yksistään vuoden 2017 aikana.
Sekaannusten välttämiseksi verkosta käytetään nimitystä Ripple, kun taas itse valuutasta käytetään merkintää XRP eli Ripplet. Kurssiin vaikuttaa se, kuinka usein uusia kolikoita lisätään järjestelmään. XRP:tä on liikenteessä yhteensä 100 miljardia kappaletta, joista Ripple omistaa noin 60 prosenttia. Niiden yhteisarvo on suurempi kuin monen yhdysvaltalaisen teknologiakasvuyrityksen arvo yhteensä. XRP:llä on yksittäinen suuri omistaja ja se on sidottu yhteen yritykseen.
Ripple sijoittaa verkkoonsa ja kehittää jatkuvasti yhteistyötään globaalien yritysten ja rahoituslaitosten kanssa. Rippleä käyttäviä pankkeja ovat muun muassa BBVA, SEB, Start One Credit Union ja Cambridge Global Payments. Ripplen arvo voi kohota entistä korkeammalle markkinoiden ja verkon kasvun myötä.

Ripple-kaupankäynnin edut AvaTradella

AvaTraden Ripple-kaupankäyntiin liittyy monia etuja, joita tavalliset kryptovaluuttapörssit eivät tarjoa:

  • Lyhyeksi myyminen: Tästä käytetään myös nimitystä “shorttaus” tai “shorttaaminen”. Osakkeen tai valuutan lyhyeksi myyminen tarkoittaa sitä, että sijoittaja uskoo rahoitusvälineen arvon laskevan. Se tarkoittaa sijoituskohteen myymistä ilman sen omistamista. Toivona on, että kohteen hinta putoaa ja se voidaan ostaa takaisin halvemmalla, jolloin kaupasta voidaan saada tuottoa.
  • Kattava velkavipuvelkavipu antaa sijoittajalle tilaisuuden käydä kauppaa paljon suuremmilla summilla kuin mitä hänellä itsellään on. Se on viime kädessä laina välittäjältä sijoittajalle. Velkavipu voi lisätä tuottoja, mutta se voi myös kasvattaa tappioita.
  • Automaattinen kaupankäynti, josta käytetään myös nimitystä robottikaupankäynti, tarkoittaa tietokoneohjelmistojen hyödyntämistä osto- ja myyntistrategioiden toteuttamisessa. Nämä järjestelmät voidaan ohjelmoida ennalta siten, että ne seuraavat markkinoita ja kauppoja.

Kun käyt kauppaa AvaTraden kautta, spekuloit digivaluutan hinnanvaihteluilla sen sijaan, että ostaisit sitä konkreettisesti.

Ripple-malli

Ripplen verkkosivujen mukaan heidän konseptinsa on “perusinfrastruktuurin teknologia”.
Idean Ripplestä kehitti vuonna 2004 Kanadan Vancouverista kotoisin oleva Ryan Fugger. Seuraavat kymmenen vuotta kuluivat digivaluutan kehityksessä, kunnes vuonna 2014 erinäiset suuret pankit alkoivat käyttää Rippleä ja sen maksuverkkoja. Ripplen järjestelmässä on heidän näkökulmastaan useita etuja, kuten hajautetut tilikirjat, hinta ja suojaus. Ne tarjoavat hyvän vaihtoehdon rahalähetyksille ja selvitysjärjestelmille. The Ripple system, for them, has advantages like the distributed legers, price and security. They offer this alternative to “remittance “or a “settlement system” option.
Ripplen taustalla oleva yritys on nimeltään OpenCoin. Ripple koostuu kahdesta erillisestä kokonaisuudesta: maksuverkosta ja maksuverkossa käytettävästä varsinaisesta valuutasta. Ripplen pääajatus on toimia eri maksujärjestelmien kanssa maailmanlaajuisesti hajautetun digitaalijärjestelmän avulla.
Ripplen avulla yritykset voivat suorittaa maksutapahtumia 3–5 sekunnissa. Maksujen käsittely ja vastaanotto on automaattista ja peruuttamatonta. Useat rahoituslaitokset ympäri maailman ovat ryhtyneet yhteistyöhön Ripplen kanssa ja alkaneet käyttää sen järjestelmää.
Ripple ja Bitcoin ovat monin tavoin samanlaisia. Kuten Bitcoiniakin, myös louhittavia Ripple-kolikoita on rajallinen määrä. Molempia voidaan siirtää käyttäjältä toiselle, ja molemmat suojaavat kolikoilla tehtävät maksutapahtumat sähköisillä suojausavaimilla. Tilikirjan maksutiedot ovat yksityisiä, mutta tapahtuman tiedot ovat julkisia.
Ripple väittää, että heidän tapahtumansa suoritetaan nopeammin kuin Bitcoin-tapahtumat, koska tapahtumien vahvistukset pystyvät kulkemaan heidän verkkonsa läpi hyvin nopeasti. Lohkon vahvistusta ei tarvitse odottaa, ja tapahtumat kulkevat verkon lävitse jo pienessä ajassa.

Bitcoinin ja Ripplen eroavaisuudet

Samankaltaisuudet:

  • Molemmat perustuvat avoimeen lähdekoodiin: mikään yksittäinen yritys tai kukaan henkilö ei omista niitä.
  • Molempien tapahtumat voivat olla anonyymejä ja ilmaisia Internetissä.

Eroavaisuudet:

  • Ripple käsittelee maksut nopeammin ja tehokkaammin kuin Bitcoin.
  • Ripple on hajautettu maksuverkko, joka käyttää digitaalista valuuttaa, kun taas Bitcoin on hajautettu digitaalinen valuutta.
  • Bitcoineja on ennalta määrätty lukumäärä, joiden liikenteessä oleva määrä kasvaa edelleen hitaasti.
  • XRP-valuuttaa (Ripplejä) on 100 miljardin yksikön kiinteä määrä.

Merkittävin ero:
Bitcoin haluaa muuttaa sen, millä maksamme, kun taas Ripple haluaa muuttaa sen, miten maksamme.

Suurin kertynyt position koko Ripplelle on 1 000 000 RIPPLE (10 ERÄÄ), katso tarkemmat tiedot
Kaupankäyntiehdot ja Veloitukset -sivultamme