Tekninen Analyysi

Tekninen analyysi on historiallisten tietojen ja kaavioiden tutkimus, jotta sijoittajat voisivat tehdä perustellumpia kauppoja.

Huomaa, että aiemmat suoritukset eivät aina ole luotettava ohjenuora tulevia suorituksia varten.

Valuuttamarkkinoiden trendit

Valuuttamarkkinoilla on 3 perustrendityyppiä:

    1. Lyhyen tähtäimen trendi
    2. Keskipitkän tähtäimen trendi
    3. Pitkän tähtäimen trendi

Ensiksi sinun on päätettävä, minkä tyyppinen sijoittaja olet. Sinun on tiedettävä, haluatko pitää positiot auki pitkään vai ostaa ja myydä nopeasti. Päätöksesi perusteella voit valita sinulle relevantit kaaviot. Päiväsijoittajat tai sijoittajat, jotka avaavat ja sulkevat positiot nopeasti, tulevat käyttämään päiväkohtaisia ja päivän aikana päivitettäviä kaavioita enemmän kuin sijoittajat, jotka ostavat ja pitävät kaupat auki pitkään.

Tuki- ja vastustustasot

Tukitaso voi olla aiempi pohja. Vastustustaso voi olla edellispäivän korkein kohta eli huippu. Kun vastustustaso on rikottu, siitä yleensä tulee tukitaso, jos instrumenttisi, jolla käyt kauppaa, laskee jälleen. Kun instrumentti liikkuu alaspäin ja rikkoo tuen, tästä tulee uusi pohja. Jos instrumentti taas nousee vastustustason läpi, tästä tulee uusi huippu.

Tekninen Analyysi

Jäljitykset (retracements)

Jäljitykset ovat prosentteja. Minä tahansa markkinapäivänä instrumentti, jota seuraat tai johon sijoitat, tulee yleensä jäljittämään edellisen päivän kaupat. Ei ole väliä, onko suunta nousu- vai laskujohteinen. Yleisin käytetty prosentti on 50 %. Käytämme myös kolmannesta, 38 % ja 2/3-tasoa

TekninenAnalyysi

Trendilinjat

Helpoin tapa aloittaa analyysisi on oppia ja soveltaa trendilinjat. Ensimmäiseksi sinun on piirrettävä suora linja, joka liittää yhteen kaksi pistettä kaaviossasi. Osoittaaksesi nousevan trendilinjan, yhdistä kaksi peräkkäistä pohjaa, ja laskevaa trendilinjaa varten yhdistä kaksi suoraa huippua. Huomaat, että yleensä markkinahinta tulee vetäytymään kohti trendilinjaa ennen trendin jatkumista. Kun hinta rikkoo trendilinjan, trendi on päättynyt. Mitä pitempi trendilinja sitä enemmän sitä on testattu ja sitä tärkeämpi se on. Huomaa, että trendilinjasta tulee validi, kun markkinat koskevat sitä 3 kertaa.

Tekninen Analyysi 1

Liikkuvat keskiarvot

Kun etsit osto- tai myyntisignaaleja, seuraa liikkuvia keskiarvoja. Nämä keskiarvot kertovat, onko senhetkinen trendi jatkumassa. Ole kuitenkin tietoinen siitä, etteivät nämä ennakoi trendimuutoksia. Sijoittajat käyttävät yleensä kahta liikkuvaa keskiarvoa. Liikkeet 20 ja 40 päivän keskiarvojen ylle tai alle ovat hyvin suosittuja. 5 ja 20 päivän keskiarvot ovat tärkeitä niille, jotka tekevät nopeita kauppoja.

Tekninen Analyysi jpg

Oskillaattorit

Oskillaattoreita käytetään markkinoiden yliostetun tai ylimyydyn olotilan tunnistamiseen. Nämä yleensä varoittavat sijoittajaa markkinoiden liiallisesta noususta tai laskusta, jolloin luvassa on muutos. Suhteellinen voimaindeksi (RSI) ja stokastiset ovat sijoittajan eniten käyttämiä oskillaattoreita. Nämä liikkuvat 0:n ja 100:n välillä. Suhteellinen voimaindeksi: jos asteikko on alle 70:ssä, se tarkoittaa yliostettua. Jos asteikko on alle 30:ssa, se on ylimyyty. Stokastisissa yliostettu on 80 ja ylimyyty 20.