Mitä ovat kryptovaluutat?

Tutustu kanssamme kryptovaluuttojen merkitykseen.
Tutustu siihen, miten nämä digitaaliset valuutat muokkaavat
tapaa, jolla ajattelemme rahasta ja taloudesta.

Tervetuloa digitaalisen rahoituksen maailmaan! Kryptovaluutta, kuten nimestä voi päätellä, on digitaalinen tai virtuaalinen valuutta, joka käyttää turvallisuuteen salausta. Mutta mitä tämä tarkoittaa? Yksinkertaisesti sanottuna se on kuin tavalliset dollarit, eurot tai jenit, mutta sen sijaan, että ne olisivat fyysinen paperikappale tai kolikko, jota voit pitää kädessäsi, se olemassa vain digitaalisessa maailmassa. 'Krypto' osa viittaa monimutkaisiin koodaustekniikoihin, jotka salakirjoittavat tapahtumasi ja pitävät ne turvassa. Tällä digitaalisella rahalla voit ostaa tavaroita ja palveluita verkossa, tai voit käydä kauppaa sillä toivoen sen arvon nousevan. Se on aivan uusi tapa ajatella rahaa, ja se muuttaa rahoitusmaailmaa sellaisena kuin sen tunnemme.
Kuinka kryptovaluutta toimii?

Nyt kun tiedämme, mikä kryptovaluutta on, syvennytään siihen, miten se toimii. Kryptovaluuttojen taika piilee teknologiassa nimeltä 'lohkoketju' (Blockchain). Kuvittele digitaalista tiliä, joka on avoin kaikille nähtäväksi, ja johon tallennetaan jokainen koskaan tehty tapahtuma. Se on lohkoketju sinulle. Se on läpinäkyvä, turvallinen ja hajautettu, mikä tarkoittaa, että sitä ei hallitse yksi ainoa taho, kuten pankki tai hallitus.

'Kaivaminen' (mining) ja 'panostaminen' (staking) ovat kaksi tapaa, joilla uudet kryptovaluuttakolikot luodaan ja tapahtumat vahvistetaan.

 • Kaivaminen - sisältää monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemisen uusien tapahtumien lisäämiseksi lohkoketjuun. Se on kuin kilpailu, jossa ensimmäinen, joka ratkaisee ongelman, palkitaan uusilla kolikoilla.
 • Panostaminen - toisaalta tarkoittaa tietyn määrän kryptovaluutan pitämistä ja lukitsemista verkkoon tukeakseen toimintoja, kuten tapahtumien vahvistamista ja verkon turvallisuutta. Vastineeksi osallistujat voivat saada lisää kolikoita.
 • Säilyttäminen - Toisin kuin perinteistä rahaa, jonka säilytät lompakossa tai pankissa, kryptovaluutat säilytetään digitaalisissa lompakoissa. Ne voivat olla verkossa, tietokoneellasi tai jopa erityisessä laitteistolaitteessa. Ne pitävät digitaaliset kolikkosi turvassa ja mahdollistavat tapahtumien tekemisen tai kaupankäynnin pörsseissä.

Joten pohjimmiltaan kryptovaluutat tarjoavat uuden, turvallisen ja jännittävän tavan suorittaa tapahtumia ja säilyttää arvoa digitaalisessa maailmassa.Kryptovaluuttojen tyypit

Kryptovaluuttojen laajassa maailmassa jotkut tähdet loistavat kirkkaammin kuin toiset. Tässä pikainen katsaus viiteen suurimpaan kryptovaluuttaan markkina-arvon perusteella:

 • Bitcoin (BTC): Kryptovaluuttojen pioneeri, Bitcoin, luotiin vuonna 2009 tuntemattoman henkilön toimesta käyttäen pseudonyymiä Satoshi Nakamoto. Bitcoinin lupaus pienemmistä transaktiomaksuista kuin perinteisissä verkkomaksujärjestelmissä ja sen toiminta hajautetun viranomaisen kautta tekevät siitä erityisen.
 • Ethereum (ETH): Ethereum, joka syntyi vuonna 2013 ohjelmoija Vitalik Buterinin toimesta, on hajautettu ja avoimen lähdekoodin lohkoketju, joka tarjoaa älykkäiden sopimusten toiminnallisuuden. Sen sisäinen kryptovaluutta Ether on markkina-arvoltaan toiseksi suurin vain Bitcoinin jälkeen.
 • Tether (USDT): Tether on vakaa kryptovaluutta, joka on suunniteltu minimoimaan hintavaihtelut. Tether säilyttää 1:1 suhteen Yhdysvaltain dollariin, mikä tekee siitä vakaisiin kryptovaluuttoihin kuuluvan vaihtoehdon usein myrskyisillä kryptomarkkinoilla.
 • Binance Coin (BNB): Binance Coin on Binance-pörssin sisäinen kryptovaluutta, jota käytetään transaktioihin alustan sisällä. Se on kasvanut merkittävästi arvossa ja markkina-arvossa.
 • Ripple (XRP): Ripple on sekä digitaalinen maksuprotokolla että kryptovaluutta. XRP-kryptovaluuttaa käytetään rahansiirtojen helpottamiseen eri fiat-valuuttojen välillä.

Näiden lisäksi on olemassa satoja vaihtoehtoisia kryptovaluuttoja (altcoineja) ja erilaisia vakaita kryptovaluuttoja (stablecoineja). Jokaisella niistä on ainutlaatuisia ominaisuuksia ja käyttötarkoituksia, jotka rikastuttavat monimuotoista ja dynaamista kryptovaluuttojen maailmaa

Altcoinit

Termi 'altcoin' on lyhenne sanasta 'alternative coin,' ja sitä käytetään kuvaamaan kaikkia kryptovaluuttoja, jotka eivät ole Bitcoinia. Altcoinit eivät ole vain vaihtoehtoja Bitcoinille; ne ovat innovatiivisia alustoja, jotka pyrkivät parantamaan tai muokkaamaan Bitcoin-protokollaa.

On olemassa tuhansia erilaisia altcoineja, joilla jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, käyttötarkoituksensa ja tapahtumamekanisminsa. Joitakin suosittuja altcoineja ovat Litecoin, Ethereum ja Ripple. Monet altcoinit pyrkivät tarjoamaan ratkaisuja koettuihin Bitcoinin rajoituksiin, kuten nopeammat tapahtumavauhdit, parannetut turvallisuusominaisuudet tai oikeudenmukaisemman louhintajärjestelmän.

Vaikka jotkut altcoinit ovat saavuttaneet suosiota ja niillä on merkittäviä yhteisöjä, ei mikään niistä ole vielä saavuttanut Bitcoinin laajaa tunnustusta ja hyväksyntää.

Stablecoinit

Stablecoinit ovat erityinen kryptovaluuttojen laji, jotka on suunniteltu taistelemaan kryptovaluuttamarkkinoiden surullista volatiliteettia vastaan. Ne saavuttavat tämän vakauden kiinnittämällä arvonsa omaisuusreserviin.

Nämä omaisuudet voivat olla tietty fiat-valuutta, kuten Yhdysvaltain dollari, joukko eri fiat-valuuttoja tai jopa muita omaisuuden muotoja, kuten kultaa tai muita kryptovaluuttoja.

Ideana on yhdistää perinteisten omaisuuserien vakaus kryptovaluuttojen etuihin, kuten nopeuteen, turvallisuuteen ja alhaisiin tapahtumakustannuksiin.

Joitakin tunnettuja stablecoineja ovat Tether (USDT), USD Coin (USDC) ja Binance USD (BUSD). Stablecoineilla on keskeinen rooli kryptoekosysteemissä, tarjoten turvasataman vaikeissa markkinaolosuhteissa ja helpottaen tapahtumia kryptopörsseissä.Kryptovaluutan edut ja haitat

Kuten mikä tahansa talousjärjestelmä, kryptovaluutoilla on omat etunsa ja haittansa. Katsotaanpa molempia puolia kolikosta:

Edut

 • Hajauttaminen: Kryptovaluutat toimivat hajautetussa verkossa, joka perustuu lohkoketjuteknologiaan. Tämä tarkoittaa, että niitä ei hallitse keskusviranomainen, kuten hallitus tai finanssilaitos, mikä antaa käyttäjille enemmän kontrollia heidän rahoistaan.
 • Turvallisuus: Kryptovaluuttojen ansiosta kryptografian avulla tehdyt tapahtumat ovat turvallisia eikä niitä voi helposti manipuloida. Tämä voi auttaa vähentämään petoksia ja varkauksia.
 • Läpinäkyvyys Kaikki kryptovaluutoilla tehdyt tapahtumat kirjataan lohkoketjuun, tarjoten läpinäkyvyyttä ja mahdollistaen tapahtumien helpon seurannan.
 • Saavutettavuus: Kryptovaluuttoihin pääsee käsiksi ja niitä voi käyttää kuka tahansa internet-yhteyden omaava, tarjoten taloudellisia palveluita myös niille, jotka eivät ole pankkipalveluiden piirissä tai ovat puutteellisesti pankkijärjestelmän palvelujen saatavuuden suhteen.
 • Nopeus ja kustannukset: Kryptovaluuttatapahtumat voidaan käsitellä nopeasti, usein vain muutamassa minuutissa, riippumatta lähettäjän ja vastaanottajan sijainnista tai siirrettävästä summasta. Tapahtumamaksut ovat yleensä myös alhaisemmat kuin perinteisissä pankkijärjestelmissä ja rahansiirroissa.

Haitat

 • Vaihtelu: Kryptovaluuttojen hinnat voivat olla äärimmäisen vaihtelevia. Vaikka tämä voi johtaa suuriin tuottoihin, se voi myös aiheuttaa merkittäviä tappioita.
 • Sääntelyn puute Kryptovaluuttamarkkinoiden sääntelyn puute voi tehdä siitä riskialttiin sijoituksen. Se tarkoittaa myös sitä, että jos menetät pääsyn kryptovaluuttaasi (esimerkiksi jos unohdat lompakkosi salasanan), ei ole keinoa palauttaa sitä.
 • Rajoitettu hyväksyntä Vaikka kryptovaluuttojen käyttö laajenee, niitä ei vieläkään hyväksytä kaikkien yritysten tai maiden toimesta.
 • Ympäristövaikutus Kryptovaluuttojen louhinta vaatii paljon laskentatehoa, mikä voi kuluttaa merkittäviä määriä sähköä ja aiheuttaa negatiivisia ympäristövaikutuksia.
 • Väärinkäytön mahdollisuus Anonyymin luonteensa vuoksi kryptovaluuttoja voidaan käyttää laittomiin toimintoihin, kuten rahanpesuun tai laittomien hyödykkeiden ostamiseen.

Muista, että vaikka kryptovaluutat tarjoavat uuden tavan käsitellä rahaa, ne tuovat mukanaan omat riskinsä. Tee aina huolellinen taustatyö ja harkitse taloudellista tilannettasi ennen kuin ryhdyt mukaan kryptovaluuttoihin.Mikä on kryptovaluuttojen kaupankäynti?

Kryptovaluuttojen kaupankäynti liittyy erilaisten digitaalisten valuuttojen hintaliikkeiden spekulointiin. Kaupankävijänä voit hyödyntää kryptovaluuttojen volatiiliutta mahdollisesti tehdäksesi voittoa. Kryptovaluuttojen kaupassa on kaksi pääasiallista tapaa: niiden ostaminen kryptovaluuttapörssissä tai kryptovaluuttasopimuksien (CFD) kauppaaminen.

Kryptovaluuttojen kauppaaminen pörssissä

Tämä menetelmä sisältää oikeiden kryptovaluuttojen ostamisen ja niiden myymisen myöhemmin, kun niiden hinnat nousevat. Kuitenkin kaupankäynti pörssissä voi olla hieman monimutkaista.

Ensinnäkin sinun tulisi ostaa Bitcoin, jota usein käytetään porttina muihin kryptovaluuttoihin.

Toiseksi monet pörssit helpottavat pääasiassa krypto-krypto-kauppoja, mikä rajoittaa kykyäsi muuttaa voittojasi fiat-valuutaksi.

Kolmanneksi pörssit eivät yleensä tarjoa lyhyeksimyynti vaihtoehtoa, mikä voi rajoittaa kaupankäyntistrategioitasi. Lisäksi sinun täytyy hallita digitaalista lompakkoa ja kantaa vastuu digitaalisten varojesi suojaamisesta mahdollisilta hakkerointiyrityksiltä.

Kaupankäynti kryptovaluuttojen CFD-sopimuksilla

Toisaalta kryptovaluuttojen CFD-sopimuksilla käyminen on kryptovaluutan hintaliikkeellä ilman tarvetta omistaa itse kolikoita.

Tämä menetelmä mahdollistaa mahdolliset voitot sekä nousevissa että laskevissa markkinoissa ja poistaa tarpeen digitaaliselle lompakolle. Lisäksi voit käydä kauppaa suoraan fiat-valuutassa, mikä tekee prosessista yksinkertaisemman ja tutumman, jos olet aiemmin käynyt kauppaa muilla omaisuuserillä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka kaupankäynti pörsseissä voi sopia niille, jotka haluavat omistaa itse kryptovaluutat ja ovat valmiita mukana oleviin monimutkaisuuksiin, krypto CFD-sopimuksilla käyminen voi olla helpommin saavutettavissa oleva ja joustavampi vaihtoehto, erityisesti lyhytaikaisesta kaupankäynnistä kiinnostuneille. Kuten aina, on tärkeää ymmärtää liittyvät riskit ja käydä kauppaa vastuullisesti.

Kasvata kryptovaluutan kaupankäynnin taitojasi! Oletko valmis nousemaan seuraavalle tasolle kryptokaupankäynnissä?

"Kuinka treidata kryptovaluuttoja" -oppaassamme selitetään, miten kryptovaluutoilla voidaan käydä kauppaa, niiden perustavanlaatuiset hintatekijät ja annetaan sinulle käytännön strategioita, vinkkejä ja vaiheita, joita on helppo seurata ja soveltaa.Viimeiset sanat

Kun päätämme tutkimuksemme kryptovaluutoista, on selvää, että tämä dynaaminen digitaalinen maisema tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia. Tieto, jonka olet hankkinut täällä, on ensimmäinen askel kohti tätä jännittävää maailmaa.

AvaTrade kutsuu sinut syventämään ymmärrystäsi ja käytännön taitojasi kryptovaluuttojen kaupassa. Tarjoamme riskittömän demotilin harjoitteluun, ja kun olet valmis, voit siirtyä oikean rahan tilille kauppaamaan krypto-CFD-sopimuksia. AvaTradella saat käyttöösi kattavat työkalut ja resurssit, jotka on suunniteltu sekä aloitteleville että kokeneille kauppiaille.Omaksu talouden tulevaisuus. Aloita kryptovaluuttojen kauppamatkasi AvaTraden kanssa tänään.


FAQs

Mikä on ero Bitcoinin ja vaihtoehtoisten kryptovaluuttojen välillä?

Bitcoin on ensimmäinen ja tunnetuin kryptovaluutta, kun taas altcoinit (lyhenne sanoista "vaihtoehtoiset kolikot") ovat kaikki muut kryptovaluutat, jotka tulivat sen jälkeen. Jokaisella altcoinilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja käyttötarkoituksensa.

Mikä on lohkoketju ja miksi se on tärkeä kryptovaluutoissa?

Lohkoketju on hajautettu ja läpinäkyvä kirjanpito, joka tallentaa kaikki kryptovaluutan tapahtumat. Se on tärkeä, koska se varmistaa kryptovaluuttatapahtumien turvallisuuden ja eheyden.

Mikä on kryptovaluutan louhinta?

Kryptovaluutan louhinta on prosessi, jolla luodaan uusia kryptovaluuttakolikoita ja varmennetaan tapahtumia. Se vaatii monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemista tietokoneella.

Ovatko kryptovaluutat laillisia?

Kryptovaluuttojen laillisuus vaihtelee maittain. Joissakin maissa ne ovat hyväksyttyjä, kun taas toiset ovat rajoittaneet tai kieltäneet ne. On tärkeää tarkistaa kryptovaluuttojen laillinen asema omassa maassasi ennen kuin osallistut kryptovaluutan kaupankäyntiin.

Miten kryptovaluuttaa verotetaan?

Verolait kryptovaluuttojen osalta vaihtelevat myös maittain. Useissa paikoissa kryptovaluutat luokitellaan omaisuudeksi verotustarkoituksessa, joten saatat olla velvollinen maksamaan pääomatuloveroa niitä myydessäsi. On suositeltavaa ottaa yhteyttä veroneuvojaan tai tehdä omaa tutkimusta ymmärtääksesi kryptovaluutan kaupankäynnin verotuksen vaikutukset omassa lainkäyttöalueessasi.

chatbot