Kryptovaluutat

Aloita kaupankäynti johtavilla kryptovaluutoilla

Mitä kryptovaluutat ovat?

Kryptovaluutta on digitaalinen kolikko, joka voidaan siirtää henkilöltä toiselle virtuaalisten tapahtumien avulla. Kryptovaluutat eivät ole fyysisiä esineitä vaan pelkkää dataa. Et siis voi pidellä Bitcoinia kädessäsi tai säilyttää Ethereumia kassakaapissasi. Bitcoinin omistaminen tarkoittaa, että sinulla on yhteissijoitussopimus kunkin Bitcoin-verkoston tietokoneen kanssa, jonka Bitcoinin sillä hetkellä omistat ja että – mikä tärkeintä – Bitcoin on louhijan laillisesti luoma. AvaTrade on alan johtava välittäjä, joka tarjoaa parhaimmat kaupankäyntiehdot, mukaan lukien markkinoiden alhaisimmat krypto-spreadit.

Mitä kryptovaluuttojen louhijat tekevät?

Kryptovaluuttoja käsitellään kuten rahaa, mutta ne on myös louhittava – aivan kuin kultakin. Tässä tapauksessa louhinta tarkoittaa prosessia, jossa kryptotapahtuma vahvistetaan. Ihmiset ympäri maailmaa siirtävät näitä sähköisiä kolikoita lompakosta toiseen, kun taas louhijat pitävät lohkoketjua yllä ja vahvistavat näitä tapahtumia tietokoneen avulla.

Kun markkinoille tuodaan uusi kryptovaluutta, sen perustajat ilmoittavat, kuinka monta kolikkoa louhinta tulee kokonaisuudessaan käsittämään. Kun tämä kiintiö on saavutettu, kolikoita ei voida enää tuottaa lisää. Ensimmäinen käyttöön otettu digitaalinen kolikko oli Bitcoin, joka toimii yhä vertailukohtana muille digitaalisille kolikoille. Muita suosiota saavuttaneita kryptovaluuttoja ovat esimerkiksi seuraavat: Ethereum, Ripple, Litecoin, EOS ja joukko valuuttajohdannaisia, kuten Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold.

Lohkoketju – teknologia kryptovaluuttojen takaa

Toisin kuin perinteisten tapahtumien kohdalla, kryptovaluuttasiirtoja eivät hoida pankit tai muut rahoituslaitokset. Aina, kun joku maksaa sähköisellä kolikolla, maksu kirjataan digitaaliseen kirjanpitoon, jota kutsutaan lohkoketjuksi.

Mikä lohkoketju on?

Se on tapahtumakirjausten eli lohkojen luettelo, jossa lohkot liitetään toisiinsa ja salataan. Lohkoketju kasvaa jatkuvasti, ja se on täysin avoin kaikille. Kukin lohkoketjun lohko sisältää seuraavat tiedot:

 • 1.Lähettäjän ja vastaanottajan tiedot sekä sähköisten kolikoiden määrä.
 • 2.Tunniste, joka toimii yksilöllisenä sormenjälkenä.
 • 3.Lohkoketjun edellisen lohkon tunniste.

Kun uusi lohko luodaan, se lähetetään kaikille verkoston käyttäjille. Kukin käyttäjä vahvistaa lohkon, ja se lisätään lohkoketjuun.

Jokaisella monista käytössä olevista kryptovaluutoista on oma lohkoketjunsa, ja lohkoketjun taustalla oleva monimutkainen matematiikka on tietokoneiden tuotosta. Toteuttaaksesi tapahtuman lohkoketjulla, tarvitset e-kukkaron (tai kryptovaluuttakukkaron).

Mikä Tangle on?

Lohkoketjun suurin ongelma on sen riippuvaisuus louhijoista. Tätä ajatellen luotiin vuonna 2016 kryptovaluutta nimeltään IOTA (Internet of Things Application). IOTA kamppailee niin ikään alati kasvavien palvelumaksujen ja verkoston skaalautuvuuden kanssa. IOTAn lohkoketjua kutsutaan nimellä Tangle. Se on lohkoketju, jossa ei ole niin lohkoja kuin ketjujakaan. Tässä järjestelmässä käyttäjät vastaavat tapahtumien vahvistuksesta itse. Tämä tarkoittaa, ettei hyväksyntää louhijoilta tarvita, ja käyttäjät hyötyvät maksuttomista tapahtumista ja nopeammista prosesseista.

Mikä kryptovaluuttalompakko on?

Ohjelmisto tai laitteisto, jonka avulla voit tallentaa ja vaihtaa omia kryptovaluuttojasi. Kukin kryptovaluuttalompakko on salattu ja yksilöllinen. Kun lähetät varoja, lähetät vastaanottajalle tosiasiassa salatun viestin. Vain vastaanottajan kryptovaluuttalompakko voi purkaa viestin salauksen ja vastaanottaa varat. Laitteistopohjaisen kryptovaluuttalompakon katsotaan olevan monilta osin ohjelmistolompakkoa parempi:

 • Immuuni viruksille ja haittaohjelmille
 • Yksityisiä avaimia ei altisteta tietokoneympäristölle
 • Ei vaadi ohjelmistoon tuontia
 • Turvallisempi ja interaktiivisempi
 • Käyttää avoimen lähdekoodin ohjelmistoa, jonka avulla voit vahvistaa koko laitteen toiminnan
 • Voi isännöidä useita kryptovaluuttoja

Miksi krypto-CFD-sopimuksilla kannattaa käydä kauppaa AvaTradella?

 • Tinkimätön turvallisuus – Kuuden sääntelyviranomaisen ja erillään pidettävien tilien ansiosta rahasi pysyvät aina turvassa.
 • Valittavissa monia eri kryptoja – Käy kaupankäyntialustallamme kauppaa monilla eri kryptovaluutoilla.
 • Ei piilotettuja kuluja – Emmi peri kaupoista lainkaan palkkioita tai pankkikuluja!
 • Kryptot ovat aina kaupattavissa – AvaTrade on yksi harvoista välittäjistä, joka tarjoaa ympärivuorokautista asiakaspalvelua ja tukea 14 kielellä.
 • Antelias vipu – Kasvata alkuperäistä pääomaasi anteliaalla vivulla ja altistu suuremmille kaupoille kuin vain tilisi saldolla. Jopa 2:1 (EU:n kansalaisten osalta) ja 25:1 (muiden kuin EU:n kansalaisten osalta).
 • Rajoita riskiäsi – Voit asettaa tuotto- ja tappiorajoja käyttämällä kaupankäynneissä stop loss – ja take profit -raja. Määritä hintaa pohtiessasi suurin summa, jonka olet valmis vaarantamaan, tai aseta hinta, jossa haluat nostaa tuotot. Futuuritoimeksiannot, kuten Buy Stop – ja Buy Limit -toimeksiannot ovat myös saatavilla.
 • Kauppaa kryptoja fiat-valuuttoja vastaan – Toisin kuin monissa pörsseissä, jotka sallivat asiakkaidensa käydä kauppaa vain kryptopareilla, meidän asiakkaamme voivat käydä kauppaa kryptoilla myös fiat-valuuttoja (USD, EUR, JPY jne.) vastaan.

Miksi kryptovaluuttakauppa AvaTradella kannattaa?

AvaTrade tarjoaa laajan valikoiman huippuluokan digitaalisia kolikoita kaikkien kaupankäyjien käyttöön 24/7. Kryptovaluutoista on muutaman viime vuoden suosion seurauksena tullut yleinen ja paljon käytetty varallisuustyyppi. Tämän uuden teknologian päätarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus ostaa, käydä kauppaa ja sijoittaa pankeista ja muista rahoituslaitoksista riippumatta.

Tutustu kryptovaluuttakaupankäynnin etuihin AvaTradella:

Miksi kryptovaluuttakauppa AvaTradella kannattaa?

 • Aloittamiseen tarvitset vain
 • Hyödy laajasta valikoimastamme, joka kattaa tämän päivän suosituimmat kryptovaluutat
 • Kilpailukykyiset swap-korot
 • Voit myydä kryptovaluutan lyhyeksi (MYYNTI), jolloin sen hinnan lasku voi hyödyttää sinua
 • Ei lompakkovarkauksien tai -hakkeroinnin riskiä
 • Jopa velkavipu
 • Palvelua ja tukea kellon ympäri 14 eri kielellä
 • Reaaliaikaiset noteeraukset ja kaaviot
 • Käy kauppaa tehokkaalla MT4-alustalla
 • Hyödynnä markkinoiden mahdollisuudet myös liikkeellä ollessasi AvaTradeGO-sovelluksen avulla

Kryptovaluuttakauppa AvaTradella vs. kryptopörsseissä

Ominaisuus AvaTrade Pörssi
Liittymis-/rekisteröitymisprosessi Kaupankäynnin voi aloittaa välittömästi Tilin avaaminen on pitkällinen prosessi
Position avaamisen nopeus Välittömästi Kukin kauppa on vahvistettava välimiespaneelin toimesta, mikä voi kestää jopa 30 sekuntia
Sääntely AvaTradea säännellään viidellä eri mantereella ja valvotaan jatkuvasti Kryptopörssit eivät ole sääntelyviranomaisten valvomia
Tuottopotentiaali Voittoa voi tehdä silloinkin, kun markkinat ovat laskussa Tuottoa syntyy vain, kun varallisuuden arvo on kasvussa
Turvallisuus Ei kryptovaluuttalompakon hakkeroinnin tai varkauden riskiä Suuri kryptovaluuttalompakon hakkeroinnin tai varkauden riski
Kauppojen toteutuminen Välittömästi Selvitysyhteisö tarvitaan
Likviditeetti Erittäin likvidi Likvidi
Palkkiot Ei mitään Pakolliset

hetken suosituimmat kryptovaluutat:

Tämän hetken suosituimmat kryptovaluutat:

Bitcoin, Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold

Bitcoin

Tämä megaluokan valuutta ei ainoastaan tasoittanut tietä muille valuutoille, vaan se on edelleen koko kryptovaluuttamaailman ylpeä johtaja. Valuuttaa hallinnoidaan niin, ettei yhtään ylimääräistä Bitcoinia tuoteta, sillä Bitcoinien enimmäismääräksi on sovittu 21 miljoonaa Bitcoin-yksikköä. Kun valuutta otettiin käyttöön, sen arvo oli 1 $ / 1 309 BTC. Ajat ovat siitä muuttuneet, ja vuonna 2017 Bitcoin saavutti korkeimman arvonsa ikinä, 19 783.21 $. Tämä oli epäilemättä merkittävä rajapyykki Bitcoinin luojalle Satoshi Nakamotolle.

Bitcoinin 1. elokuuta 2017 julkistama Bitcoin Cash (BCH) on lohkoketjun uudempi versio, johon pätevät myös eri säännöt. Uuden version ohjelmisto sallii vieläkin enemmän tapahtumia kuin tavallinen Bitcoin.

Bitcoin Gold (BTG) on toinen Bitcoinista nouseva haara (eli toinen Bitcoinin lähdekoodista luotu versio). Sen tapahtumahistoria on sama kuin Bitcoinin, eli jos omistit Bitcoineja ennen haarautumista, omistat nyt saman verran Bitcoin Goldia. Tämän kryptovaluutan tarkoituksena on ottaa käyttöön vaihtoehtoinen louhinta-algoritmi, joka on vähemmän altis ASIC-pohjaiselle optimoinnille. Käyttäjät voivat tällöin ansaita enemmän tietokonesykleillään.

Alt-kolikot

Alt-kolikoiksi kutsutaan yleisesti Bitcoinin menestyksen vanavedessä markkinoille tuotuja kryptovaluuttoja. Aluksi nämä olivat lähes Bitcoinin kopioita. Nykyään valuuttoja on markkinoilla jo yli 1 000, ja lista sen kuin kasvaa. Useimmat kryptovaluutat tuodaan markkinoille ICO:n (alustava kolikkotarjous – erään tyyppinen joukkorahoitus) myötä, jossa kehittäjät keräävät rahaa teknologiansa kehitykseen tarjoamalla myyntiin rajoitetun määrän alustavia kolikoita. Tällä hetkellä markkinoilla on alla kuvattujen valuuttojen lisäksi muun muassa valuutat Namecoin, Peercoin, Bytecoin, Deutsche eMark, Novacoin, Cryptogenic Bullion, Quark, DarkCoin ja Mangocoinz (älypuhelimille).

Ethereum

Ethereum (ETH) on enemmän kuin pelkkä valuutta: se on kuin jättimäinen tietokone, johon kuuluu monia yksittäisiä tietokoneita eri puolilla maailmaa. Ethereum täyttää vaativammankin sijoittajan toiveet. Sen kyky hyödyntää vallankumouksellisia tietokoneohjelmia (älysopimukset) antaa Ethereumille etulyöntiaseman Bitcoiniin nähden ja on kiinnittänyt pankkien huomion ympäri maailmaa. Tämä ja muut tekijät johtivat vuonna 2017 valuutan lähes 10 000 % arvonnousuun!

Litecoin

Litecoin (LTC) muistuttaa monilta piirteiltään Bitcoinia, ja sekin on yksi varhaisimmista edelleen käytössä olevista kryptovaluutoista. Litecoinin ja Bitcoinin välillä on kuitenkin kaksi merkittävää eroa: nopeus ja määrä. Siinä missä yhden Bitcoin-lohkon luominen vie 10 minuuttia, Litecoin-lohkon luomisessa kestää suurin piirtein 2,5 minuuttia – eli nopeus on nelinkertainen. Lisäksi Litecoin pystyy tuottamaan neljä kertaa enemmän valuuttaa kuin Bitcoin! Litecoin käyttää kuitenkin hyvin monimutkaista kryptografiaa, ja sen louhinta on monimutkaisempaa kuin muiden kryptovaluuttojen.

Ripple

Rippleä (XRP) voidaan kutsua seuraavan sukupolven maksuverkoksi. Tämä digitaalinen valuutta perustettiin tarkoituksenaan haastaa alan johtavat toimijat, ja toistaiseksi se on ollut teknologisesti alan kärkeä. Tämä kryptovaluutta koki niin ikään räjähtävän nousun vuonna 2017, kun sen arvo nousi 0,0063 dollarista yli yhteen dollariin.

EOS

Sähköinen kolikko, jota pidetään Ethereumin suurimpana kilpailijana. EOS-lohkoketju on saavuttanut mainetta tehokkailla ja turvallisilla tapahtumillaan. Sillä on monia samoja ominaisuuksia kuin Ethereum-lohkoketjulla, mutta se on nopeampi ja skaalautuvampi ja mahdollistaa hajautettujen sovellusten tehokkaamman luonnin. Markkina-analyytikot ylistävät valuuttaa ”hajautettujen sovellusten tehokkaimmaksi infrastruktuuriksi” ja odottavat kolikon arvon vaihtelevan suuresti, mikä voisi tarjota kiinnostavia lyhyen aikavälin kaupankäyntimahdollisuuksia.

Miksi kryptovaluutat sopivat kaupankäyntiin ihanteellisesti?

Sijoittajat voivat monipuolistaa sijoitussalkkuaan kryptovaluutoilla, sillä niiden hinta määräytyy pääasiassa markkinoiden kysynnän ja tarjonnan mukaan. Niiden arvo on vain vähän riippuvainen kansantalouksien tilasta ja poliittisista tapahtumista. Kun Bitcoinin arvo ylitti kullan arvon vuonna 2017, Yhdysvaltain markkinoille tuotiin kaksi Bitcoinin ETF:ää ja institutionaalista rahaa alettiin sijoittaa kryptovaluuttoihin enemmän kuin koskaan ennen. Intian pääministeri Narendra Modi ilmoitti vuonna 2017 paperirahan asteittaisesta korvaamisesta elektronisella rahalla. Maaliskuussa 2018 Marshallinsaarten johto ilmoitti, että maa ottaa pääasialliseksi valuutakseen käyttöön kryptovaluutan Yhdysvaltain dollarin sijaan. Samalla monet muutkin keskuspankit tutkivat mahdollisuutta ottaa käyttöön lohkoketjun kaltainen teknologia… näyttää siis siltä, että kryptovaluutat ovat tulleet jäädäkseen. Alati kasvava määrä kryptosijoittajia kaikkialta maailmasta nauttii jo palvelumme eduista:

 • Kryptovaluuttakauppa auttaa sijoittajia monipuolistamaan salkkuaan, sillä kryptovaluuttojen hinta määräytyy pääasiassa markkinoiden ilmapiirin, kysynnän ja tarjonnan mukaan
 • Hyödy laajasta valikoimastamme, joka kattaa tämän päivän suosituimmat kryptovaluutat
 • Sähköiset kolikot tarjoavat uudenlaisia korkean volatiliteetin investointeja
 • Kryptovaluuttakauppaa käydään 24/7, myös viikonloppuisin

Huomaa: Kryptovaluuttamarkkinoiden korkea volatiliteetti voi tarjota lähes loputtomia kaupankäyntimahdollisuuksia, mutta samalla kasvavat myös riskit.
Tiettyjä kryptopareja saatetaan poistaa palvelustamme ajoittain hintojen suuren vaihtelun vuoksi.
Katso saatavilla olevien kryptovaluuttojen kaupankäyntiehdot.

Kun käyt kauppaa AvaTraden kautta, käyt kauppaa kyseisen digivaluutan hinnanvaihteluilla sen sijaan, että ostaisit sitä konkreettisesti.