Kryptovaluutat

Aloita kaupankäynti johtavilla kryptovaluutoilla

Mitä kryptovaluutat ovat?

Kryptovaluutta on digitaalinen kolikko, joka voidaan siirtää henkilöltä toiselle virtuaalisten tapahtumien avulla. Kryptovaluutat eivät ole fyysisiä esineitä vaan pelkkää dataa. Et siis voi pidellä Bitcoinia kädessäsi tai säilyttää Ethereumia kassakaapissasi. Bitcoinin omistaminen tarkoittaa, että sinulla on yhteissijoitussopimus kunkin Bitcoin-verkoston tietokoneen kanssa, jonka Bitcoinin sillä hetkellä omistat ja että – mikä tärkeintä – Bitcoin on louhijan laillisesti luoma. AvaTrade on alan johtava välittäjä, joka tarjoaa parhaimmat kaupankäyntiehdot, mukaan lukien markkinoiden alhaisimmat krypto-spreadit.

Mitä kryptovaluuttojen louhijat tekevät?

Kryptovaluuttoja käsitellään kuten rahaa, mutta ne on myös louhittava – aivan kuin kultakin. Tässä tapauksessa louhinta tarkoittaa prosessia, jossa kryptotapahtuma vahvistetaan. Ihmiset ympäri maailmaa siirtävät näitä sähköisiä kolikoita lompakosta toiseen, kun taas louhijat pitävät lohkoketjua yllä ja vahvistavat näitä tapahtumia tietokoneen avulla.

Kun markkinoille tuodaan uusi kryptovaluutta, sen perustajat ilmoittavat, kuinka monta kolikkoa louhinta tulee kokonaisuudessaan käsittämään. Kun tämä kiintiö on saavutettu, kolikoita ei voida enää tuottaa lisää. Ensimmäinen käyttöön otettu digitaalinen kolikko oli Bitcoin, joka toimii yhä vertailukohtana muille digitaalisille kolikoille. Muita suosiota saavuttaneita kryptovaluuttoja ovat esimerkiksi seuraavat: Ethereum, Ripple, Litecoin, EOS ja joukko valuuttajohdannaisia, kuten Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold.

Lohkoketju – teknologia kryptovaluuttojen takaa

Toisin kuin perinteisten tapahtumien kohdalla, kryptovaluuttasiirtoja eivät hoida pankit tai muut rahoituslaitokset. Aina, kun joku maksaa sähköisellä kolikolla, maksu kirjataan digitaaliseen kirjanpitoon, jota kutsutaan lohkoketjuksi.

Mikä lohkoketju on?

Se on tapahtumakirjausten eli lohkojen luettelo, jossa lohkot liitetään toisiinsa ja salataan. Lohkoketju kasvaa jatkuvasti, ja se on täysin avoin kaikille. Kukin lohkoketjun lohko sisältää seuraavat tiedot:

 • 1.Lähettäjän ja vastaanottajan tiedot sekä sähköisten kolikoiden määrä.
 • 2.Tunniste, joka toimii yksilöllisenä sormenjälkenä.
 • 3.Lohkoketjun edellisen lohkon tunniste.

Kun uusi lohko luodaan, se lähetetään kaikille verkoston käyttäjille. Kukin käyttäjä vahvistaa lohkon, ja se lisätään lohkoketjuun.

Jokaisella monista käytössä olevista kryptovaluutoista on oma lohkoketjunsa, ja lohkoketjun taustalla oleva monimutkainen matematiikka on tietokoneiden tuotosta. Toteuttaaksesi tapahtuman lohkoketjulla, tarvitset e-kukkaron (tai kryptovaluuttakukkaron).

Mikä Tangle on?

Lohkoketjun suurin ongelma on sen riippuvaisuus louhijoista. Tätä ajatellen luotiin vuonna 2016 kryptovaluutta nimeltään IOTA (Internet of Things Application). IOTA kamppailee niin ikään alati kasvavien palvelumaksujen ja verkoston skaalautuvuuden kanssa. IOTAn lohkoketjua kutsutaan nimellä Tangle. Se on lohkoketju, jossa ei ole niin lohkoja kuin ketjujakaan. Tässä järjestelmässä käyttäjät vastaavat tapahtumien vahvistuksesta itse. Tämä tarkoittaa, ettei hyväksyntää louhijoilta tarvita, ja käyttäjät hyötyvät maksuttomista tapahtumista ja nopeammista prosesseista.

Mikä kryptovaluuttalompakko on?

Ohjelmisto tai laitteisto, jonka avulla voit tallentaa ja vaihtaa omia kryptovaluuttojasi. Kukin kryptovaluuttalompakko on salattu ja yksilöllinen. Kun lähetät varoja, lähetät vastaanottajalle tosiasiassa salatun viestin. Vain vastaanottajan kryptovaluuttalompakko voi purkaa viestin salauksen ja vastaanottaa varat. Laitteistopohjaisen kryptovaluuttalompakon katsotaan olevan monilta osin ohjelmistolompakkoa parempi:

 • Immuuni viruksille ja haittaohjelmille
 • Yksityisiä avaimia ei altisteta tietokoneympäristölle
 • Ei vaadi ohjelmistoon tuontia
 • Turvallisempi ja interaktiivisempi
 • Käyttää avoimen lähdekoodin ohjelmistoa, jonka avulla voit vahvistaa koko laitteen toiminnan
 • Voi isännöidä useita kryptovaluuttoja

Miksi krypto-CFD-sopimuksilla kannattaa käydä kauppaa AvaTradella?

 • Tinkimätön turvallisuus – Kuuden sääntelyviranomaisen ja erillään pidettävien tilien ansiosta rahasi pysyvät aina turvassa.
 • Valittavissa monia eri kryptoja – Käy kaupankäyntialustallamme kauppaa monilla eri kryptovaluutoilla.
 • Ei piilotettuja kuluja – Emmi peri kaupoista lainkaan palkkioita tai pankkikuluja!
 • Kryptot ovat aina kaupattavissa – AvaTrade on yksi harvoista välittäjistä, joka tarjoaa ympärivuorokautista asiakaspalvelua ja tukea 14 kielellä.
 • Antelias vipu – Kasvata alkuperäistä pääomaasi anteliaalla vivulla ja altistu suuremmille kaupoille kuin vain tilisi saldolla. Jopa 2:1 (EU:n kansalaisten osalta) ja 25:1 (muiden kuin EU:n kansalaisten osalta).
 • Rajoita riskiäsi – Voit asettaa tuotto- ja tappiorajoja käyttämällä kaupankäynneissä stop loss – ja take profit -raja. Määritä hintaa pohtiessasi suurin summa, jonka olet valmis vaarantamaan, tai aseta hinta, jossa haluat nostaa tuotot. Futuuritoimeksiannot, kuten Buy Stop – ja Buy Limit -toimeksiannot ovat myös saatavilla.
 • Kauppaa kryptoja fiat-valuuttoja vastaan – Toisin kuin monissa pörsseissä, jotka sallivat asiakkaidensa käydä kauppaa vain kryptopareilla, meidän asiakkaamme voivat käydä kauppaa kryptoilla myös fiat-valuuttoja (USD, EUR, JPY jne.) vastaan.

Miksi kryptovaluuttakauppa AvaTradella kannattaa?

AvaTrade tarjoaa laajan valikoiman huippuluokan digitaalisia kolikoita kaikkien kaupankäyjien käyttöön 24/7. Kryptovaluutoista on muutaman viime vuoden suosion seurauksena tullut yleinen ja paljon käytetty varallisuustyyppi. Tämän uuden teknologian päätarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus ostaa, käydä kauppaa ja sijoittaa pankeista ja muista rahoituslaitoksista riippumatta.

Tutustu kryptovaluuttakaupankäynnin etuihin AvaTradella:

Miksi kryptovaluuttakauppa AvaTradella kannattaa?

 • Aloittamiseen tarvitset vain
 • Hyödy laajasta valikoimastamme, joka kattaa tämän päivän suosituimmat kryptovaluutat
 • Kilpailukykyiset swap-korot
 • Voit myydä kryptovaluutan lyhyeksi (MYYNTI), jolloin sen hinnan lasku voi hyödyttää sinua
 • Ei lompakkovarkauksien tai -hakkeroinnin riskiä
 • Jopa velkavipu
 • Palvelua ja tukea kellon ympäri 14 eri kielellä
 • Reaaliaikaiset noteeraukset ja kaaviot
 • Käy kauppaa tehokkaalla MT4-alustalla
 • Hyödynnä markkinoiden mahdollisuudet myös liikkeellä ollessasi AvaTradeGO-sovelluksen avulla

Kryptovaluuttakauppa AvaTradella vs. kryptopörsseissä

Ominaisuus AvaTrade Pörssi
Liittymis-/rekisteröitymisprosessi Kaupankäynnin voi aloittaa välittömästi Tilin avaaminen on pitkällinen prosessi
Position avaamisen nopeus Välittömästi Kukin kauppa on vahvistettava välimiespaneelin toimesta, mikä voi kestää jopa 30 sekuntia
Sääntely AvaTradea säännellään viidellä eri mantereella ja valvotaan jatkuvasti Kryptopörssit eivät ole sääntelyviranomaisten valvomia
Tuottopotentiaali Voittoa voi tehdä silloinkin, kun markkinat ovat laskussa Tuottoa syntyy vain, kun varallisuuden arvo on kasvussa
Turvallisuus Ei kryptovaluuttalompakon hakkeroinnin tai varkauden riskiä Suuri kryptovaluuttalompakon hakkeroinnin tai varkauden riski
Kauppojen toteutuminen Välittömästi Selvitysyhteisö tarvitaan
Likviditeetti Erittäin likvidi Likvidi
Palkkiot Ei mitään Pakolliset