Kryptovaluutat

bitcoin trading

Kryptovaluutat – Uusi kulta

AvaTrade tarjoaa nyt kaikille treidaajille mahdollisuuden käydä kauppaa huippuluokitelluilla digitaalisilla valuutoilla 24/7.

Tänä päivänä kryptovaluutat ovat tulleet monille ihmisille tutuksi kätevinä ja suosittuina sijoitusvaihtoehtoina. Tämän uuden teknologian päätarkoitus on mahdollistaa ihmiselle ostaminen, myyminen ja sijoittaminen ilman tarvetta käyttää pankkeja tai muita rahoituslaitoksia. Kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja ja voivat olla tuottoisia kenen tahansa treidaajan salkussa.
Kryptovaluutat eivät ole fyysisiä kolikoita, vaan ne ovat sähköisiä, digitaalisia varallisuuseriä, jotka pysyvät datamuodossa. Kryptovaluuttojen takana oleva tekniikka hallitsee suurta osaa sen arvosta. Se pitää sisällään uutta teknologiaa turvalliseen rahan tunnistamiseen ja siirtoon.
Ensimmäinen markkinoille tullut digitaalinen kolikko oli Bitcoin, joka tänään on edelleen se vakio, johon muut kolikot vertaavat itseään. Sen jäljissä tuli Litecoin, ja tänään nämä kaksi ovat kaksi markkinoiden eniten arvostettua kolikkoa. Muutamat muut kolikot ovat myös saavuttaneet suuren markkinaosuuden, kuten Bitcoin Cash, Dash, Ripple, Ethereum ja Ethereum Classic, Monero sekä NEO.

Käy AvaTradella 24/7 kauppaa kryptovaluutoilla, kuten Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin sekä Ethereum, ja nauti kaupankäyntiolosuhteista, joita mikään muu kryptovaluuttapörssi ei voi tarjota.

Jo pelkästään tämä vuosi on nähnyt ehdottomasti räjähdysmäisen kasvun kryptovaluuttatarjouksissa. Tutustu jäljempänä muihin korkean profiilin kryptoihin, kuten NEO, Monero, Ethereum Classic, Dash, IOTA ja Zcash.

Miksi käydä kauppaa kryptovaluutoilla AvaTradella

AvaTrade tarjoaa kilpailukykyisiä spreadeja ilman tapahtumista perittävää palkkiota, tehden niistä entistä tuottavampia. Kun käyt kauppaa AvaTradella, käyt kauppaa digitaalisten kolikoiden hintamuutoksilla, et fyysisesti osta niitä. Käymällä kauppaa AvaTradella varmistat, että käytät 100 % hyvämaineisen välittäjän palveluita. Lisää syitä, miksi kävisit kryptovaluuttakauppaa AvaTradella jo tänään:

  • Pääset alkuun jopa vain :lla
  • Hyödyt laajasta valikoimasta markkinoiden eniten treidattuja kryptovaluuttoja
  • Kilpailukykyiset swap-hinnat
  • Kaikkia pareja voidaan myydä lyhyeksi
  • Jopa vipu
  • Ympärivuorokautinen palvelu ja tukea 14 kielellä
  • Reaaliaikaiset tarjoukset ja kaaviot avuksesi
  • Useita kaupankäyntialustoja eri taustaisille treidaajille
  • Tehokas MT4-alusta ja AvaTradeGO, uusi mobiilisovellus

Käy kauppaa kryptojen kingillä, Bitcoinilla, sekä Bitcoin Cashilla, Ethereumilla ja Litecoininlla AvaTraden MT4-alustalla ja AvaTradeGO-sovelluksella.

Tässä on lyhyt kuvaus AvaTradella kaupankäyntiin käytettävissä olevista huippukolikoista:

bitcoin trading

Bitcoin ja Bitcoin Cash

Tämä megaluokan valuutta ei ainoastaan tasoittanut tietä muille valuutoille, vaan se on myös koko kryptovaluuttamaailman ylpeä johtaja. Valuuttaa hallinnoidaan niin, ettei yhtään ylimääräistä Bitcoinia tuoteta, sillä Bitcoinien enimmäismääräksi on sovittu 21 miljoonaa Bitcoin-yksikköä. Kun Bitcoin otettiin ensi kertaa käyttöön, 1 USD oli arvoltaan 1 309 BTC. Osat ovat nyt kuitenkin vaihtuneet, sillä vuonna 2017 Bitcoinin arvo ylitti 2 000 Yhdysvaltain dollaria, eli toisin sanoen 1 BTC oli arvoltaan 2 000 USD. Tämä oli epäilemättä merkittävä rajapyykki Bitcoinin luojalle Satoshi Nakamotolle.

bitcoin trading

Ethereum ja Ethereum Classic

Ethereum on enemmän kuin pelkkä valuutta: se on kuin jättimäinen tietokone, johon kuuluu monia yksittäisiä tietokoneita eri puolilla maailmaa. Ethereum täyttää vaativammankin sijoittajan toiveet. Sen kyky hyödyntää vallankumouksellisia tietokoneohjelmia antaa Ethereumille etulyöntiaseman Bitcoiniin nähden ja on kiinnittänyt pankkien huomion ympäri maailmaa. Tämä ja muut tekijät ovat johtaneet valuutan lähes 1 000 % arvonnousuun tänä vuonna!

Muita suosittuja kryptovaluuttoja, jotka ovat vallanneet maailmaa vauhdilla:

bitcoin trading

Ripple

Rippleä voidaan kutsua seuraavan sukupolven maksuverkoksi. Tämä digitaalinen valuutta perustettiin tarkoituksena haastaa alan johtavat toimijat, ja toistaiseksi se on ollut teknologisesti alan kärkeä. Ripple on kasvanut räjähdysmäisesti viime viikkojen aikana: nousua oli vain yhden päivän kuluessa 71 %.

bitcoin trading

Dash

Dash on hyvin suosittu kryptovaluutta, ja moni on käyttänyt siitä kuvausta ”Bitcoin 2.0”. Tämä digitaalinen valuutta kehitettiin korjaamaan Bitcoinin eräitä heikkouksia. Kehittäjät lisäsivät Dashiin uusia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä nopeamman ja anonyymimmän kuin edeltäjänsä Bitcoin. Viimeisten kahden viikon aikana Dashin arvo on noussut yli 100 %!

litecoin trading

Litecoin

Litecoin muistuttaa Bitcoinia monilta piirteiltään, ja sekin on yksi varhaisimmista edelleen käytössä olevista kryptovaluutoista. Litecoinin ja Bitcoinin välillä on kuitenkin kaksi merkittävää eroa: nopeus ja määrä. Siinä missä yhden Bitcoin-lohkon luominen vie 10 minuuttia, Litecoin-lohkon luomisessa kestää suurin piirtein 2,5 minuuttia – eli nopeus on nelinkertainen. Lisäksi Litecoin houkuttelee paljon käyttäjiä, koska se pystyy tuottamaan neljä kertaa enemmän valuuttaa kuin Bitcoin! Litecoin käyttää kuitenkin hyvin monimutkaista kryptografiaa, ja sen louhinta on monimutkaisempaa kuin muiden kryptovaluuttojen.

monero

Monero

Monero (XMR) luotiin huhtikuussa 2014. Se keskittyy yksityisyyteen, hajautukseen ja skaalautuvuuteen. Se on turvallinen, yksityinen ja ei-jäljitettävä valuuttajärjestelmä. Monero käyttää erityistä salaustekniikkaa, joka varmistaa, että kaikki sen tapahtumat ovat 100 % yhdistämättömiä ja jäljittämättömiä. Sana ‘Monero’ on esperantoa ja tarkoittaa kirjaimellisesti ‘kolikko’.

neo

NEO

NEO on ensimmäinen Kiinassa julkistettu hajautettu, avoimen lähdekoodin kryptovaluutta / blockchain-alusta. NEO käyttää ainutlaatuista blockchain-algoritmia, joka on Ethereumin mallin kaltainen. Perusominaisuudet ovat samat, mutta se tukee myös useiden varallisuuserien hajautettua kaupankäyntiä, tunnistusta ja digitointia.

Mitä ovat kryptovaluutat

Kryptovaluutat ovat salattuja, digitaalisia valuutoita, joita siirretään vertaiskäyttäjien välillä. Ne ovat ei-keskitettyjä, eli mikään pankki tai hallitus hei hallitse niitä. Ne ovat salattuja koodisarjoja, joita lähetetään ja tallennetaan verkon avulla. Kaikki tapahtumat vahvistetaan ja tallennetaan julkiseen pääkirjaan. Järjestelmät käyttävät muita, monimutkaisia tekniikoita taatakseen ja vahvistaakseen kirjanpitoprosessin.
Kryptovaluuttojen sääntelyn puute tarkoittaa, että ne ovat luonteeltaan hyvin volatiileja, ja sijoittaja voi tehdä paljon rahaa nopeasti, mutta vastaavasti tilanne voi kääntyä ja sijoittaja voi menettää rahaa nopeasti. Se, miksi niitä ei ole yleisesti kovin suuressa määrin hyväksytty kaupankäyntiin, johtuu osittain sääntelyn puutteesta.
On olemassa rajattu määrä digitaalisia kolikoita, jotka voidaan luoda, ja tämä määrä asetettiin jo alussa. Kun määrä saavutetaan, uusia kolikoita ei voida tuottaa.
Todellisuus on, että Bitcoin ja digitaalisten valuuttojen hinta nousee ja laskee useista syistä, kuten media ja huono julkisuus, uutistapahtumat sekä hallitusten lausunnot, mutta yhä useammat ihmiset käyttävät niitä, ja tästä syystä hinta nousee. Niiden ennustamattomuus tekee niistä monia treidaajia kiinnostavia. Edelleen on käynnissä keskusteluja siitä, miten hallita näitä valuuttoja, ja jo se itsessään heiluttaa hintoja.

Miten kryptovaluutat syntyivät

Vuoteen 2009 mennessä Satoshi Nakamoto oli kehittänyt tavan rakentaa ei-keskitetty kolikko- ja käteisjärjestelmä, jossa ei ollut keskusorganisaatiota. Tämän pohjalta esiteltiin Bitcoin, maailman ensimmäinen kaltaisensa digitaalinen valuutta.
”Blockchain” on valuutan pääkirja, joka tallentaa ja säilyttää kaikki tapahtumat ja louhintatoiminnot, myynnit ja ostot. Samalla se vaatii omistajuuden todentamisen. Teknisesti tapahtuma ei ole valmis ennen kuin se on lisätty blockchain-ketjuun, joka yleensä kestää muutaman minuutin, eikä sitä voi perua. Tapahtumien välisenä aikana yksikkö ei ole saatavilla käyttöön kummallekaan osapuolelle. Tämä estää kaksinkertaisen käytön, petokset ja kahdentamisen.
Jokaisella käyttäjällä on ”kukkaro” siihen liittyvine tietoineen, jotka vahvistavat kukkaron omistajan minkä tahansa tietyn kryptovaluutan omistajaksi. Jokaisen käyttäjän kukkaro mahdollistaa heille kolikoiden lähettämisen ja vastaanoton, ja toimii henkilökohtaisena tapahtumien pääkirjana. Nämä kukkarot on tehty turvallisiksi, mutta lisätoimia ja salasanoja tarvitaan niiden pitämiseen turvassa. Kukkaro voidaan tallentaa pilvipalveluun tai sisäiselle kiintolevylle.
”Louhijat” toimivat kryptovaluuttayhteisöjensä ”kirjanpitäjinä”. Teknisillä menetelmillä he luovat uusia kolikoita ja vahvistavat blockchain-ketjuja.

Miksi käydä kauppaa kryptovaluutalla

On monia syitä siihen, miksi digitaaliset valuutat saavuttavat suosiota ja momentumia ympäri maailman. Niitä on äärellinen, tunnistettu määrä, ja lähdekoodi määrittää tarkan lukumäärän, joka valuuttaa voi olla olemassa. Näiden valuuttojen käyttäjät hyötyvät eri tavalla, kuin perinteisten valuuttojen käyttäjät. Esimerkiksi hallitukset eivät voi vaikuttaa valuuttaan, eivätkä pankit voi sulkea tiliäsi. Koska valuutan määrällä on raja, ovat kryptovaluutat siinä mielessä rajallisia hyödykkeitä, enemmän metallien kuin tavallisten valuuttojen kaltaisia, ja ajan mittaan niiden arvo voi nousta.
Ne kiinnostavat ihmisiä, jotka ovat huolissaan kansallisten pankkien ja hallitusten suorasta valvonnasta. Yksityisyys ja anonymiteetti ovat näiden kolikoiden omistamisen avaintekijöitä, joita monet ihmiset arvostavat. On yhä vaikeampaa tunnistaa käyttäjien tilejä. Yleisesti tapahtumat ovat halvempia kuin tavallisella, pankkeja käyttävällä tavalla.
Yleisesti kryptovaluutat voivat muuttaa rahoitusmaailmaa, ja vielä nyt kaikki tämä on vasta tapahtumassa. Näiden kolikoiden käyttäjien on yhä pysyttävä tietoisina tämänhetkisistä ja nähtävissä olevan tulevaisuuden rajoituksistaan ja volatiliteetista.
Hinnan kehitys riippuu enimmäkseen markkinakysynnästä. Monimutkaisen koodinsa ansiosta kryptovaluuttoja on mahdoton väärentää. Ne ovat palkitseva vaikkakin epävarma sijoituskohde. Pitkän aikavälin vaikutukset ovat edelleen tuntemattomia, mutta kryptovaluuttojen suosio kasvaa edelleen, ja lähitulevaisuutta ajatellen ne ovat tulleet jäädäkseen ja todennäköisesti tulevat menestymään.

Huomaa: Kryptovaluuttamarkkinoiden suuri volatiliteetti tarjoaa loputtomasti kaupankäyntimahdollisuuksia.

Hintavaihtelujen takia tiettyjen kryptoparien kauppa voidaan keskeyttää ja/tai ne voidaan poistaa kaupankäyntialustaltamme ajoittain.

Katso kryptokaupankäynnin ehdot kuvaava sivu saadaksesi tietoa tarjolla olevista kryptovaluutoista.

Kun käyt kauppaa AvaTraden kautta, käyt kauppaa kyseisen digivaluutan hinnanvaihteluilla sen sijaan, että ostaisit sitä konkreettisesti.