Kuinka käydä kauppaa indekseillä?

Avaa indeksikaupan mahdollisuudet oivaltavan oppaamme ja toimivien vinkkien avulla.
Opi analysoimaan indeksin liikkeitä, toteuttamaan kauppoja ja tekemään tietoon
perustuvia päätöksiä.Indeksit tarjoavat ainutlaatuisen tavan saada altistusta maailmanlaajuisille finanssimarkkinoille. Olettaen, että tiedät jo, mitä indeksit ovat, miten ne koostuvat ja miten ne lasketaan, on aika syventyä siihen, miten voit käydä niillä tehokkaasti kauppaa.

Kuinka indekseillä käydään kauppaa

Itse asiassa indeksi ei ole kaupankäynnin kohteena oleva rahoitusväline; se on tarkoitettu ainoastaan mittaamaan, miten tietty osakekori suoriutuu. Silti on erilaisia tapoja, joilla voit altistua indeksin suoritukselle markkinoilla.

AvaTradella voit käydä indekseillä kauppaa CFD:iden avulla, jotka ovat vivutettuja tuotteita. CFD:t ovat finanssisopimuksia, jotka mahdollistavat kauppiaille spekuloinnin kohde-etuuden hinnanmuutoksilla ilman, että he omistavat itse kohde-etuutta.

CFD:illä ei ole kaupankäyntirajoituksia, kuten sopimuskokoa tai erääntymispäiviä. Kauppaa käymällä indekseillä CFD:iden avulla voit myös saada voittoa hintojen noustessa tai laskiessa.

AvaTrade tarjoaa kaupankäynnin mahdollisuuden indeksiin perustuvilla CFD:illä kahden eri sopimustyypin avulla:

 • Indeksin tulevaisuussopimus CFD:t
 • Indeksin tulevaisuussopimus CFD:t perustuvat vastaavien indeksin tulevaisuussopimusten sopimuksiin, joilla on laajemmat kauppiaat kuin itse indeksillä. Niissä on läpinäkyvä hinnoittelu, eikä niistä peritä kaupankäyntipalkkioita tai hallinnointikuluja. Ne ovat saatavilla kaikenlaisille kauppiaille, ja joissakin lainkäyttöalueilla niitä ei veroteta luovutusvoittoverolla tai leimaverolla.

 • ETF CFD:t
 • ETF:t eli pörssinoteeratut rahastot ovat johdannais rahoitusvälineitä, jotka käyvät kauppaa pörssissä samalla tavoin kuin yksittäiset osakkeet. Ne on suunniteltu seuraamaan tiettyjen markkinaindeksien suoritusta ja tarjoavat sijoittajille hajauttamista, likviditeettiä ja kätevyyttä.

  AvaTradella voit käydä kauppaa monipuolisella valikoimalla maailmanlaajuisia indeksi CFD-tuotteita houkuttelevilla kaupankäyntiehdoilla, kuten joustavalla vipuvaikutuksella, monialustatoiminnoilla, palkitulla tukitiimillä ja kansainvälisellä sääntelyllä.Kuinka aloittaa indeksi CFD-kaupankäynti

Tässä on tiivistetty vaiheittainen opas siihen, kuinka käydä kauppaa osakeindekseillä.

 • Valitse luotettava välittäjä
 • Yksi onnistuneen kaupankäynnin kriittisimmistä osista on sopivan välittäjän löytäminen. Ensimmäinen askel on tarkistaa, onko valitsemasi välittäjä säännelty toimialueellasi. Sinun tulisi myös tarkistaa välittäjän tarjoamat kaupankäyntiehdot, talletus-/nostomenetelmät, käytettävissä olevat kaupankäyntialustat, asiakastuki jne.

 • Avaa ja rahoita kaupankäyntitilisi
 • Avaa reaali- ja demotili. AvaTradella voit käydä kauppaa indekseillä avaamalla WebTrader-, MT4- tai MT5-tilin. Jotkut indeksit ovat eksklusiivisia MT5-alustalle, joten sinun tulee ottaa tämä huomioon ennen kuin päätät käyttämästäsi alustasta.

  Voit myös valita erilaisia tilityyppejä, kuten vähittäiskaupan, ammattilaisen ja islamilaisen (swap-vapaan) tilin, oman tarpeesi ja pätevyytesi mukaan.

  Tarvitset kaupankäyntipääomaa. Voit rahoittaa AvaTrade-tilisi turvallisilla ja kätevillä menetelmillä, kuten pankki-/luottokorteilla ja tilisiirroilla. Myös muita e-lompakko-vaihtoehtoja on, kuten Skrill, Neteller ja PerfectMoney.

  AvaTradella voit pitää tilisi saldoa USD:ssa, EUR:ssa, GBP:ssa tai AUD:ssa. Minimitalletusvaatimus on 100 yksikköä valitsemastasi perusvaluutasta. Esimerkiksi jos käytät USD:ta, minimivaatimus alkupääomalle on 100 dollaria.

 • Valitse kaupankäynnin kohdeindeksi
 • Nyt on aika valita indeksi, jolla haluat käydä kauppaa. Indeksin valintaa tehdessä on otettava huomioon kaupankäyntiehdot, kaupankäyntiajat ja riskinottokykysi.

  Voit tutkia kaikkia erilaisia käytettävissä olevien indeksien AvaTrade-kaupankäyntiehtoja täältä.

 • Avaa kauppa
 • Päätettyäsi, minkä indeksin kanssa haluat käydä kauppaa, on aika avata kaupan positio markkinoilla. Voit joko ostaa (pitkä) silloin kun odotat kohdeindeksin hintojen nousevan tai myydä (lyhyt) silloin kun odotat kohdeindeksin hintojen laskevan.

  Alla käsitellään eri tekijöitä, jotka vaikuttavat indeksien hintoihin. Voit myös vierailla Opetus-osiossamme oppiaksesi erilaisia teknisen analyysin menetelmiä, jotka auttavat sinua käymään indekseillä paremmin kauppaa.

 • Seuraa kauppaasi
 • Avattuasi kaupan sinun tulee seurata sitä. Yleisesti suositellaan, että sinulla on selvä suunnitelma ennen kuin otat kaupan. Tämä tarkoittaa sekä stop lossin että voittotavoitteen asettamista.

  Indeksien koostumuksen luonteen vuoksi on todennäköistä, että erilaiset tekijät voivat aiheuttaa hintavaihtelua. Esimerkiksi suuren muutoksen tekeminen yhden osatekijäyrityksen johdossa voisi vaikuttaa koko indeksin hintaan.

  Kaupan seuraaminen mahdollistaa arvioinnin siitä, suoriutuuko kaupan positiosi odotusten mukaisesti vai tarvitsetko tehdä päätöksiä ja toimenpiteitä riskialttiuden vähentämiseksi tai mahdollisen kannattavuuden parantamiseksi.

  AvaTradella voit kätevästi pysyä ajan tasalla indeksi-kaupan positioistasi eksklusiivisella, palkitulla AvaTradeGO- mobiili kaupankäyntialustallamme.

 • Sulje kauppa
 • Kauppasi sulkeutuu automaattisesti, kun stop-loss- tai take-profit -käsky saavutetaan.

  Stop-loss-käsky auttaa rajoittamaan tappioitasi, kun hinnat menevät sinua vastaan, kun taas take-profit-käsky auttaa turvaamaan voittojasi. Riippuen kaupankäyntistrategiastasi ja suunnitelmastasi, voit sulkea kaupan manuaalisesti milloin tahansa leikataksesi tappiot aikaisin tai varmistaaksesi osittaiset voitot.


Mikä vaikuttaa indeksin hintaan

Tässä on joitain tekijöitä, jotka vaikuttavat indeksien hintoihin:

Kuinka käydä kauppaa indekseillä

 • Talousuutiset
 • Indeksit ovat vertailuinstrumentteja. Niiden hintoihin voi vaikuttaa laaja talousuutiset ja tapahtumat, kuten korkomuutokset, inflaatioluvut, keskuspankin ilmoitukset, työllisyystilastot ja muut taloudelliset indikaattorit.

 • Yritysten taloudelliset tulokset
 • Yritysten taloudelliset tulokset tarjoavat tärkeää tietoa kuten liikevaihtoa, voittoja/tappioita, kasvuvauhtia, osinkoja, tulevaa ohjeistusta, yritysilmoituksia ja muita oleellisia tietoja, joita osakkeenomistajien on tarpeen tietää.

  Vaikka tulostiedotteet ovat aikataulutettuja, yritys voi tehdä yllätysilmoituksia, jotka voivat vaikuttaa sen osakekurssiin ja koko indeksiin. Jotkin suuret yritysilmoitukset voivat sisältää muutoksia johdossa, sääntelyhyväksyntöjä, laajentumista uusille markkinoille, oikeusjuttuja jne.

 • Muutokset indeksin koostumuksessa
 • Indeksejä tasapainotetaan säännöllisesti niiden koostumuskriteerien mukaisesti. Tämä tasapainotus voi johtaa osatekijöiden painojen muutoksiin ja joidenkin osakkeiden lisäämiseen ja poistamiseen. Nämä muutokset voivat johtaa koko indeksin hintaliikkeisiin.

 • Valuuttakurssien liikkeet
 • Indeksit voivat vaikuttaa valuuttakurssien muutoksiin sen osatekijöistä riippuen. Esimerkiksi jos indeksi koostuu yrityksistä, jotka saavat liikevaihtoa ja voittojaan Yhdysvaltain dollareissa, osatekijäosakkeiden hinta voi nousta tai laskea valuutan vahvuuden perusteella.

 • Geopoliittiset uutiset ja tapahtumat
 • Vertailuinstrumentteina indeksien hinnat ovat alttiita paikallisille ja kansainvälisille poliittisille riskeille. Geopoliittiset uutiset ja tapahtumat, kuten kauppasopimukset, kauppasodat, vaalit ja maahanmuuttopolitiikka, voivat aiheuttaa epävarmuutta markkinatoimijoissa ja vaikuttaa indeksien hintoihin.

 • Hyödyke hintavaihtelut
 • Tärkeiden hyödykkeiden, kuten öljyn ja kullan, hinnat voivat vaikuttaa indeksien hintoihin. Esimerkiksi öljy voi vaikuttaa elinkustannuksiin ja kulutustasoon markkinoilla. Tämä voi vaikuttaa eri yritysten liikevaihtoon ja voittoihin ja siten vaikuttaa indeksien hintoihin.

 • Sijoittajien mieliala
 • Sijoittajien mieliala on markkinatoimijoilla oleva yhteinen tunne tietystä omaisuuserästä. Sitä voivat vaikuttaa yllä olevat tekijät tai jopa sosiaalisen median lietsomat huhut.

  Kun sijoittajat ovat bullish (optimistisia), he ilmaisevat sen markkinoilla luomalla kysyntää, mikä nostaa indeksien hintoja. Vastaavasti jos he ovat bearish (pessimistisiä), tämä voi johtaa hintojen laskuun.


Indeksien kaupankäyntistrategiat

Indeksit ovat ainutlaatuisia ja potentiaalisesti tuottoisia rahoitusvaroja. Tässä on muutamia huippustrategioita, joita indeksikauppiaat käyttävät:

 • Päiväkauppa - Kauppojen avaaminen ja sulkeminen saman kaupankäyntisession/päivän aikana
 • Uutiskauppa - Uutisten seuraaminen, kuten yritysten tulostiedotteet, poliittiset ja sääntelytapahtumat
 • Läpimurto-kauppa - Hinnan liikkeiden seuraaminen ja trendien ajoittaminen ostaaksesi ja myydäksesi optimaalisina aikoina
 • Tekninen analyysi - Hinta-aktiivisuuden ja indikaattoreiden, kuten Bollinger Bands, käyttö
 • Asema-kauppa - Pitkäaikaisten positiojen ottaminen pidemmän aikavälin markkinanäkymän mukaisesti
 • Trendikauppa - Markkinan trendin seuraaminen

Käy katsomassa tätä linkkiä saadaksesi lisätietoa indeksi kaupankäyntistrategioista.

Indeksien kaupankäyntiajat

Indeksien kaupankäyntiajat riippuvat pörssin aukioloajoista, joilla ne ovat listattuina. Yleensä se on paikka, jossa niiden osatekijäosakkeet käydään kauppaa ja jolloin indeksissä tapahtuu enemmän aktiivisuutta.

Tässä on taulukko joistakin perinteisistä kaupankäyntiajoista muutamille suosituille indekseille:

IndeksiMaaIndeksien kaupankäyntiajat (ma-pe GMT)Indeksien CFD-kaupankäyntiajat (ma-pe GMT) *
US_500Yhdysvallat (US)14:30-21:0022:00-20:59
US_TECH100Yhdysvallat (US)14:30-21:0022:00-20:59
DAX 30SAKSA08:00-20:0000:15-19:59
CAC 40RANSKA08:00-16:3006:00-19:59
UK_100Iso-Britannia (UK)08:00-16:3000:00-19:59
NIKKEI225JAPANI00:00-02:30 and 03:30-06:0023:30-06:24 and 06:55-20:44
CHINA A50KIINA01:30-07:0001:00-08:29 and 09:00-20:44

*Vaikka nämä ovat viralliset pörssien aukioloajat, on tärkeää muistaa, että suurin osa indeksikaupankäynnistä tapahtuu johdannaismarkkinoilla kuten futuurit. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että niitä voidaan käydä kauppaa myös pörssien aukioloaikojen ulkopuolella, vähäisin tauoin.

Näyte indeksikaupasta

CFD-kaupankäynnissä voittosi ja tappiosi riippuvat sopimuksesi koosta sekä hintaerotuksesta kaupan avaamisen ja sulkemisen välillä. AvaTradella aloittelijat voivat käydä kauppaa osasopimuksilla, joiden koko voi olla vain 0,01 suosikki-indeksiä kohden. Kokeneet kauppiaat voivat käyttää vipuvaikutusta lisätäkseen altistumistaan markkinoilla.

Katsotaanpa, miten osakeindeksiä luetaan.

how to read an index price

Esimerkissä näkyvässä hinnassa ensimmäinen hinta on myyntihinta, kun taas toinen hinta on ostohinta.

Jos päätät esimerkiksi ostaa 10 yksikköä US500 -indeksiä, positiosi arvo on $45297.5 (4529.75*10).

Jos käytät kauppaa 100-kertaisella vipuvaikutuksella, tarvitset avataksesi tuon position vain $452.975 marginaalipääomaa.

Jonkin ajan kuluttua, oletetaan, että hintaennusteesi oli oikea ja indeksi käy nyt kauppaa uuden lainauksen mukaisesti; positiosi arvo on nyt $47000 (4700*10).

Bruttovoittosi on nyt $1702.5 ($47000-45297.5). Nettovoittosi vaihtelee hieman riippuen spreadista sekä positiivisista/negatiivisista swap-koroista, jos positio oli pidetty yön yli.

Indeksi-kaupankäyntivinkit aloittelijoille ja kokeneille kauppiaille

Tässä on muutamia tärkeitä indeksi-kaupankäyntivinkkejä sekä aloittelijoille että kokeneille kauppiaille:

 • Valitse hyvä välittäjä
 • Varmista, että valitset erinomaisen säännellyn välittäjän, joka tarjoaa monipuolisia indeksejä kaupankäyntitarpeisiisi. Hyvä välittäjä tarjoaa turvallisen ja läpinäkyvän ympäristön, jossa voit käydä indeksi-kauppaa maksimaalisella mielenrauhalla.

  AvaTrade on säännelty useissa korkean tason toimivaltaisissa lainkäyttöalueissa, ja tarjoamme laajan valikoiman indeksejä suurimmilta globaaleilta pörsseiltä ympäri maailmaa.

 • Ymmärrä valitsemasi indeksi
 • On tärkeää ymmärtää, minkä tyyppisen indeksin kanssa haluat käydä kauppaa. Mitä enemmän tietoa sinulla on indeksistä ja tekijöistä, jotka siihen vaikuttavat, sitä todennäköisemmin tunnistat helpommin mahdollisuudet ja riskit.

  Joitain tärkeitä indeksitietoja, joita sinun tulisi oppia:Koostumusrakenne, Osatekijöiden painot, Suuret hintavaikuttajat, Maksimivipuvaikutustaso, Aukioloajat, Ja muut asiaankuuluvat kaupankäyntiparametrit.

 • Tee kaupankäyntisuunnitelma
 • Kaupankäyntisuunnitelma sisältää strategiasi ja useita muita kaupankäyntitavoitteita ohjaamaan markkinapäätöksiäsi. Esimerkiksi lyhyen aikavälin indeksikauppiaan voi suunnitella tekevänsä kauppoja korkean volatiliteetin aikoina, kuten pörssin aukioloaikoina tai suurten yritysten tulostiedotteiden julkaisun aikana.

  Hyvä kaupankäyntisuunnitelma antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää markkinoiden mahdollisuuksia objektiivisesti ja auttaa saavuttamaan korkean tason kurinalaisuutta ja johdonmukaisuutta.

 • Käytä aina stop lossia
 • Indeksit voivat olla volatiileja ja vahvasti trendaavia omaisuuseriä. Tämä tarkoittaa, että väärä hintaennuste voi johtaa merkittäviin tappioihin. On siis tärkeää käyttää aina stop lossia, joka rajoittaa tappioitasi, jos hinnat menevät sinua vastaan.

 • Kokeile uusia indeksejä ja strategioita
 • Indeksit ovat laaja markkina, joten kauppamahdollisuuksia on paljon. Kannattaa siis tutkia uusia indeksejä ja testata uusia strategioita demo-tilin avulla.

  AvaTradella meillä on esimerkiksi laaja valikoima suuria ja tunnettuja indeksejä, mutta meillä on myös suuri valikoima pienempiä ja erikoistuneita indeksejä, kuten: China Internet, NFT giants, Cannabis Index, Remote economy.

 • Pidä päiväkirjaa ja tarkistakaa kaupankäyntitoimintanne
 • Onnistunut kaupankäynti vaatii vastuullisuutta. Siksi on suositeltavaa pitää tarkka päiväkirja indeksi kaupankäyntitoiminnastasi. Siihen tulisi sisältyä asioita, kuten: Tietojen kirjaaminen jokaisesta kaupasta, Käytetty analyysimenetelmä, Siihen liittyvät tunteet, Kaupan tulos, Kaikki asiaankuuluvat opit.

  Tämän lokin tarkastelu auttaa tunnistamaan vahvuusalueet kaupankäyntitoiminnassasi, joita sinun on vahvistettava. Voit esimerkiksi tunnistaa kaupankäyntiajat, jotka ovat tuottaneet suurimman osan voitoistasi, ja käydä enemmän kauppaa näinä aikoina.

Toisaalta löydät myös heikkouksia, joihin sinun on työskenneltävä.

Seuraava askel indeksien treidaamisessa on täällä! Tiedät perusasiat, nyt rakennetaan niiden varaan. Tutustu edistyneempiin vinkkeihin ja strategioihin oppaassamme "Kuinka käydä kauppaa indekseillä". Opi, miten indekseillä käydään kauppaa, mikä vaikuttaa niiden hintoihin, milloin on paras aika käydä niillä kauppaa, ja analysoi indeksien esimerkkikauppaa tuloksineen! Teemme indeksien kaupankäynnin oppimisesta yksinkertaista ja tehokasta.

Miksi käydä indeksejä AvaTraden kanssa

 • Globaali sääntely
 • AvaTrade on arvostettu globaali välittäjä, joka on saavuttanut sääntelyn useissa korkean tason toimivaltaisissa lainkäyttöalueissa ympäri maailmaa. Tason ylin säännelty välittäjä, voit käydä indeksi-kauppaa turvallisesti ja mielenrauhalla.

 • Useita alustoja
 • Käy indeksejä alustalla, joka tuntuu sinulle mukavalta. AvaTradella voit valita käyväsi indeksejä MT4:llä, MT5:llä, WebTraderilla tai AvaTradeGO- sovelluksella.

 • CFD-kaupankäynti
 • AvaTrade tarjoaa laajan valikoiman suuria ja pieniä indeksi-CFD:itä. Nauti indeksi-CFD-kaupankäynnin eduista, kuten jälkimarkkina-aikojen kaupankäynnistä, vipuvaikutuksesta jopa 200:1, mahdollisuudesta hyötyä sekä nousevista että laskevista markkinoista, sekä erittäin alhaisista spreadeista.

 • Kattavat opetusresurssit
 • AvaAcademy on ilmainen AvaTraden asiakkaille, ja opetussivumme on avoinna kaikille. Voit saada pääsyn tietokirjastoon, joka käsittelee eri indeksien ominaisuuksia, mitä vaikuttaa niiden hintoihin ja parhaita strategioita niiden kaupankäyntiin. Rakenna kaupankäyntitietoasi, -taitoasi ja -kokemustasi AvaTraden kanssa tullaksesi paremmaksi indeksikauppiaaksi.

 • Edulliset kaupankäyntiehdot
 • AvaTradella voit käydä indeksejä kaupankäyntiehdoilla, kuten:läpinäkyvät hinnat, edulliset marginaalivaatimukset, nopea toimeksiantojen suoritus.

 • Käytännölliset kaupankäyntiresurssit
 • Pääset käsiksi eksklusiivisiin AvaTraden kaupankäyntiresursseihin, kuten Trading Centraliin ja AvaSocialiin, jotka auttavat tehostamaan suoritustasi indeksien kaupankäynnissä.

 • Poikkeuksellinen asiakastuki
 • Saat ammattitaitoista, inhimillistä tukea ottaessasi yhteyttä AvaTraden asiakaspalvelutiimiin. Tiimi on erittäin reagoiva ja kohtelee jokaista asiakaspyyntöä huolellisesti.

Päätelmä

Indeksit ovat jännittävä omaisuusluokka kaupankäynnissä, koska ne tarjoavat salkun monipuolisuutta ilman tarvetta käydä kauppaa ja hallinnoida satoja yksittäisiä positioita. CFD-indeksien kaupankäynnin oppiminen on arvokas taito, jopa kauppiaille, jotka voivat olla keskittyneet muihin omaisuuseriin, koska indeksejä voidaan käyttää suojaamiseen ja muihin riskienhallintastrategioihin.

Varmista vierailla Opetus-osiossa kaikissa kaupankäyntiopetuksesi tarpeissa ja opi parhaat strategiat CFD-indeksien kaupankäyntiin.


Oletko valmis kaupankäyntiin indekseillä?

Avaa nyt AvaTrade-demo-tili ja harjoittele indeksien kaupankäyntistrategioitasi virtuaalivaroin. Siirry sitten oikean AvaTrade-kaupankäyntitilin pariin ja käy kauppaa todellisilla voitoilla!

FAQs

Miten indekseillä käydään kauppaa?

Indekseillä käydään kauppaa johdannaisten kaltaisten rahoitusinstrumenttien kuten indeksin CFD:iden avulla. Nämä instrumentit mahdollistavat kaupankäynnin koko indeksin hintaliikkeiden perusteella ilman, että omistat itse perusvaroja.

Miten pääsen alkuun indeksi kaupankäynnissä?

Aloittaaksesi indeksikaupankäynnin, tarvitset kaupankäyntitilin arvostetulla välittäjällä kuten AvaTradella, joka tarjoaa indeksiin liittyviä tuotteita. Tilin avaamisen ja rahoittamisen jälkeen voit käyttää erilaisia indeksituotteita ja aloittaa kaupankäynnin.

Mikä vaikuttaa indeksin hintaan?

Indeksin hintaa vaikuttaa sen osatekijäosakkeiden yhteinen suorituskyky. Tekijät kuten yritysten tulokset, talousdata, yleinen markkinasentimentti ja geopoliittiset tapahtumat voivat vaikuttaa indeksin arvoon.

Mikä on suurin vipuvaikutus, jota voin käyttää indeksi-CFD-kaupankäynnissä?

Suurin vipuvaikutus indeksi-CFD:lle voi vaihdella sääntelyvaatimusten mukaan. Suurin vipuvaikutus indeksien CFD:ille AvaTradella on 200:1.

chatbot