Energiat

Energy products CFD trading
Öljyn pörssikauppa ja markkinatunnit
Välineen nimiMT5/MT4 symboliVipuvaikutus
RaakaöljykauppaCrudeOIL
Brent-öljyn kauppaBRENT_OIL
LuonnonkaasukauppaNATURAL_GAS
LämmitysöljykauppaHEATING_OIL
BensiinikauppaGASOLINE

Energiatuotteiden treidaus

Treidaa öljyä ja muita energiatuotteita suosituilla MetaTrader 4 & MetaTrader 5 alustoilla ja hyödynnä:

AvaTraden hyödyke-CFD-kaupankäynnin, kuten raakaöljyn etuna on, että voit käydä kauppaa vapaasti omistamatta varsinaista hyödykettä. Tämä antaa sinulle joustavuutta käydä kauppaa hintakehitystä vastaan ilman, että sinun tarvitsee ostaa tai myydä varsinaista instrumenttia. Jos uskot, että hinta todennäköisesti nousee tai laskee, CFD-kaupankäynnin voittosi ja tappiosi määräytyvät ja lasketaan osto- ja myyntihinnan erotuksen perusteella.

Treidaaja voi hyötyä myös lyhyestä positiosta, jolloin kauppias myy tiettyyn hintaan tarkoituksenaan ostaa myöhemmin alempaan hintaan.

Mitä raakaöljy on

Öljy, joka tunnetaan myös raakaöljynä, on fossiilinen polttoaine. Se on muodostunut kasvien, levien ja bakteerien jäännöksistä. Miljoonien vuosien äärimmäisen kuumuuden ja tiheyden aikana ne muuttuivat hiilipitoisiksi luonnonvaroiksi, jotka ovat polttoaineen ja muiden tuotteiden raaka-aineena.

Öljy on hiilivetyjen ja parafiinien seos, joissakin tapauksissa myös aromaattisten aineiden ja sykloparafiinien seos. Sitä löytyy yleensä syvistä kallioperäkerroksista, mutta joskus myös maanpinnan läheisyydestä. Kun sitä louhitaan ja jalostetaan, satoja petrokemikaaleja valmistetaan moniksi eri tuotteiksi. Raakaöljy koostuu noin 80-prosenttisesti hiiliyhdisteistä sekä vety-, typpi-, happi- ja rikkiyhdisteistä.

Öljyn kysyntä

Kuljetusala: Suurin osa nykyisestä ja tulevasta öljynkulutuksesta tulee tieliikenteestä (World Oil Outlook WOO:n mukaan). Vuonna 2015 sen osuus kokonaiskysynnästä oli 45 prosenttia, ja sen odotetaan pysyvän tällä tasolla vuoteen 2040 asti. Toiseksi eniten öljyn kysyntää aiheuttaa rakennus- ja kaivosteollisuus, joka koostuu raudan, teräksen, lasin ja sementin tuotannosta. Niiden jälkeen tulee alakohtainen teollisuus, jonka odotetaan hidastuvan, kun maailma siirtyy lähemmäs palvelupainotteista taloutta.

Neljänneksi eniten öljyä vaativa ala on asuin-, kauppa- ja maatalousteollisuus, jonka osuus on noin 11 prosenttia. Tämän teollisuudenalan kysynnän odotetaan pysyvän samana seuraavien 20 vuoden aikana. Muiden teollisuudenalojen, kuten ilmailun, odotetaan kasvavan, ja sähköntuotannon kysynnän odotetaan pysyvän nykyisellään noin 5,3 mb/d, mutta pitkällä aikavälillä sen odotetaan kuitenkin vähenevän.

Hitaammasta talouskasvusta huolimatta Kiinan ennustetaan lisäävän öljyn kysyntäänsä tulevina vuosina. Intiasta on tulossa maailman nopeimmin kasvava öljynkuluttaja tulojen ja autojen määrän kasvaessa. Brasiliassa tarvitaan enemmän öljyä, koska se on johtava kemianteollisuuden ja muovinvalmistuksen tärkeimmän raaka-aineen polyeteenin tuotannon markkinajohtaja

Mikä vaikuttaa öljyn markkinahintaan

Öljyn hinta muuttuu päivittäin, ja sen määrittelevät öljyn futuurisopimuksista tarjouksia tekevät kauppiaat. Tämä sopimus on sopimus, joka antaa kauppiaille oikeuden ostaa öljyä tiettyyn hintaan, joka perustuu tehtyyn ennusteeseen. Sekä ostaja että myyjä asettavat toimituspäivän tulevaisuudessa asetettuun hintaan.

Seuraavat tekijät kannattaa ottaa huomioon.

 1. Öljyn kysyntä: Energiaviraston arviot; kausivaihtelut huomioonottaen. Kysynnän kasvaessa hinnan pitäisi nousta.
 2. Nykyinen tarjonta: Analysoidaan OPEC:n tarjontaa ja Yhdysvaltojen liuskeöljyn tuotantoa. Tarjonnan kasvaessa hinnan pitäisi laskea.
 3. Tulevan tarjonnan saatavuus: Tämä riippuu Yhdysvaltain jalostamoiden öljyvarannoista ja maailman tilanteesta. Nämä varannot voidaan ottaa helposti käyttöön, jos hinnat nousevat liian korkeiksi.
 4. Maailmanlaajuinen kriisi: Mahdollinen kriisi voi nostaa öljyn menekkiä, koska kauppiaat pelkäävät, että esimerkiksi sota tai nälänhätä voisi rajoittaa kokonaistarjontaa.
 5. Ihmisen aiheuttamat katastrofit ja luonnonkatastrofit, kuten hurrikaanit, tulvat ja öljyvuodot, voivat kaikki vaikuttaa öljyn hintaan ja maailman öljyvarastojen tarjontaan.
 6. Valuuttojen vahvuus: Useimmat energiatuotteet hinnoitellaan Yhdysvaltain dollareissa, joten olisi viisasta seurata dollariindeksiä, jotta hintadynamiikkaa voitaisiin ennustaa paremmin.

Aloitteville ja kokeneille kauppiaille, jotka ovat kiinnostuneita energia- ja öljykaupasta, AvaTrade tarjoaa monia lisäpalveluja ja etuja, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun. Koulutustyökalut, mukaan lukien kaupankäyntiä aloittelijoille-artikkelimme, jotka auttavat sinua menestymään. Kopiokauppa-alustat, mukaan lukien Zulu Trade ja Duplitrade. Ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja asialleen omistautuneet tilinhoitajat, jotka vastaavat kaikkiin kysymyksiisi, ja voit nyt keskustella heidän kanssaan suoraan uudesta AvaTradeGO-sovelluksestamme milloin tahansa.

Energiatuotteiden UKK

 • Mitä on energiatuotteiden treidaus?

  Energiakauppa käsittää kaupankäynnin erilaisilla energiahyödykkeillä, kuten öljyllä, maakaasulla, lämmitysöljyllä, bensiinillä tai jopa sähköllä. Energiahyödykkeillä on taipumus olla varsin epävakaita, ja niiden hinnat vaihtelevat suuresti. Niillä on myös taipumus kehittyä melko hyvin. Molemmat ominaisuudet tekevät energiakaupasta mahdollisuuden niille treidaajille, jotka etsivät suuria voittomahdollisuuksia. Kun tähän lisätään energiahyödykkeiden CFD-kaupankäynnin mahdollinen vipuvaikutus, ne ovat ihanteellinen valinta aggressiiviselle kauppiaalle.

   
 • Kuinka treidata energiatuotteita?

  Energiahyödykkeillä voi käydä kauppaa monin eri tavoin, esimerkiksi futuurien, ETF:ien tai epäsuorasti osakkeiden kautta. Yksi erinomaisimmista tavoista käydä kauppaa energiahyödykkeillä on CFD:t. Ne tarjoavat kauppiaille helpon pääsyn markkinoille, alhaiset maksut, korkean likviditeetin ja erinomaisen vipuvaikutuksen. Oikean kaupankäyntisuunnan valitsemiseksi on tarpeen oppia, miten energiamarkkinat korreloivat taloustietojen kanssa, sillä energiahyödykemarkkinoilla on taipumus reagoida melko voimakkaasti tiettyihin taloustietopisteisiin.

   
 • Mikä on paras energiatuote treidattavaksi?

  Öljymarkkinoiden volatiliteetti ja likviditeetti tekevät niistä erinomaisen välineen energiamarkkinoilla käytävään kaupankäyntiin. Öljyn hinta voi helposti muuttua useita prosenttiyksiköitä pienessä hetkessä. Tämä avaa suuria mahdollisuuksia treidaajille. Esimerkiksi raakaöljyn volatiliteettia voidaan hyödyntää johdannaisstrategian avulla. Nämä koostuvat optioiden samanaikaisesta ostamisesta ja myymisestä. Yksi strategia, jota kutsutaan pitkäksi straddleksi, on sellainen, jossa kauppiaat ostavat sekä osto- että myyntioptioita, joilla on sama toteutushinta. Tämä strategia on kannattava niin kauan kuin hinnassa tapahtuu suuri liike, olipa se sitten korkeampi tai matalampi.

   

Käy kauppaa huippuvälittäjän kanssa jo tänään ja nauti tarjoamistamme eduista!

Kokeile ilmaista demoa