Keskuspankit

Hanki tarvittava tieto ymmärtääksesi, miten keskuspankit hallinnoivat paikallista valuuttaa ja taloutta.

Economic Indicators & Central Banks
Tasot

Keskuspankit vastaavat muiden maiden pankkien sääntelystä sekä rahapolitiikkojen muotoilusta ja toteuttamisesta, jotka auttavat kasvattamaan ja ylläpitämään taustalla olevia talouksia. Tämä tärkeä rooli on pääasiallinen syy siihen, miksi keskuspankkien kokoukset ovat ratkaisevia tapahtumia markkinaosallistujille.

Mikä on keskuspankkien tehtävä

Suuret globaalit keskuspankit kokoontuvat säännöllisesti asettaakseen rahapolitiikan ympäristön, joka auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa. Nämä tavoitteet voivat olla kohdeinflaatio, työttömyysaste ja kokonais-BKT. Merkittävä uhka kestävälle talouskasvulle on hintavakaus, ja tämä yleensä hallitsee keskuspankkien kokousten asialistaa. Lisäksi inflaation tavoitteluun keskuspankit voivat myös suoraan puuttua markkinoihin vaikuttaakseen rahan kysyntään ja tarjontaan.

Tavoitteidensa saavuttamiseksi keskuspankit käyttävät erilaisia työkaluja, mukaan lukien:

  1. Korkokannat.Keskuspankit voivat nostaa tai leikata korkokantoja, kun ne lainaavat muille pankeille. Korkokantojen nostaminen tekee taustalla olevasta valuutasta kalliimpaa, mikä rajoittaa tarjontaa. Korkokantojen leikkaaminen lisää tarjontaa, mikä tekee taustalla olevasta valuutasta halvempaa.
  2. Suora osallistuminen markkinoihin..Keskuspankit voivat osallistua avoimille markkinoille ostamalla tai myymällä suoraan hallituksen joukkovelkakirjoja, valtion velkakirjoja tai kaupallisia velkakirjoja. Tämä voi kasvattaa rahan tarjontaa taloudessa tai vähentää sitä.
  3. Vähimmäisvarantovaatimukset.Keskuspankit asettavat vähimmäisvarantosummat, jotka muiden pankkien on pidettävä milloin tahansa. Jos määrää nostetaan, pankeilla on vähemmän resursseja tarjota palveluitaan; mutta jos määrää alennetaan, pankeilla on enemmän resursseja palvella asiakkaitaan.

Maailman Tärkeimmät Keskuspankit

Maailman tärkein keskuspankki on epäilemättä Yhdysvaltain keskuspankki, eli Yhdysvaltain liittovaltion varapankki. Tämä johtuu maan asemasta maailmantaloudessa sekä Yhdysvaltain dollarin voimasta kansainvälisessä kaupassa. Muita vaikutusvaltaisia keskuspankkeja ovat Euroopan keskuspankki (joka kattaa suurimman osan Eurooppaa), Englannin keskuspankki, Kanadan keskuspankki, Japanin keskuspankki, Kiinan kansanpankki, Sveitsin kansallinen pankki, Etelä-Afrikan reservepankki, Uuden-Seelannin reservepankki ja Australian reservepankki. On tärkeää seurata näiden pankkien säännöllisiä rahapolitiikan kokouksia käyttämällä Talouskalenteri- työkalua, jotta pysyt ajan tasalla merkittävistä mahdollisuuksista markkinoilla.

Avaa demotili harjoitellaksesi tai oikea tili aloittaaksesi kaupankäynnin jo tänään!

chatbot