Perusindikaattorit

Taloudelliset tiedot ja mittarit, jotka auttavat ymmärtämään talouden tilaa.

fundamental indicators
Tasot

Talousindikaattorit ovat taloudellisia tietoja ja mittareita, jotka auttavat sijoittajia ja analyytikkoja tulkitsemaan talouden nykyistä ja mahdollista tulevaa tilaa.

Perusindikaattoreiden tärkeys

Perusindikaattorit voivat myös auttaa sijoittajia määrittämään rahoitusvarojen käyvän arvon, koska ne antavat tietoa taustalla olevasta taloudesta. Taloudellisia indikaattoreita on kolmea päätyyppiä: johtavat, viivästyvät ja samanaikaiset indikaattorit.

  • Johtavat talousindikaattorit, kuten teollisuustoiminnan taso, muuttuvat yleensä ennen kuin talous muuttuu (ne ”johtavat”);
  • Jälkijättöiset indikaattorit, kuten BKT, muuttuvat yleensä sen jälkeen, kun talous on muuttunut (ne ”jäävät jälkeen”);
  • samanaikaiset indikaattorit, kuten työttömyysaste, muuttuvat yleensä samaan aikaan kuin talous muuttuu.

Päivittäin, viikoittain, kuukausittain, neljännesvuosittain ja vuosittain julkaistaan lukuisia talousindikaattoreita. Talousindikaattorit ovat eräitä tärkeimpiä rahoitusmarkkinoiden hintavaihteluiden katalysaattoreita. Siksi on tärkeää seurata näitä tapahtumia, jotta voidaan paitsi hyödyntää tarjoutuvia mahdollisuuksia myös vähentää riskiä, kun volatiliteetti markkinoilla kasvaa tällaisina aikoina. Tämän vuoksi talouskalenteri on tärkeä työkalu jokaiselle rahoitusmarkkinoilla toimivalle kauppiaalle. Työkalu on yksityiskohtainen kalenteri, jossa luetellaan kaikki tärkeät taloustietojen julkistukset ja tapahtumat, jotka vaikuttavat eri omaisuuseriin sekä taustalla olevaan talouteen.

Myös yksityiskohtainen selitys siitä, miten tapahtuma vaikuttaa markkinoihin, korostuu, samoin kuin aiemmat, ennustetut ja tosiasiallisesti julkaistut tiedot. Useimmat sijoittajat käyvät yleensä kauppaa todellisella julkistuksella suhteessa ennustettuun lukuun. Jos varsinainen julkistus on odotettua parempi, kohde-etuutena olevalle omaisuuserälle syntyy kysyntää, kun taas odotuksista jäävä varsinainen julkistus lisää tarjontaa. Muista katsoa Trading Centralin talouskalenteria, joka antaa sinulle hämmästyttävän käsityksen siitä, miten aiemmat tapahtumat ovat vaikuttaneet kyseisiin omaisuuseriin. Löydät sen WebTraderista tai AvaTradeGO-sovelluksesta. Talouskalenteri listaa päivittäin lukuisia talousindikaattoreita. Seuraavassa on kuitenkin joitakin maailman rahoitusmarkkinoiden kannalta vaikuttavimpia talousindikaattoreita.

Avaa demo-tili harjoitellaksesi oppimaasi tai oikea tili, jos olet valmis treidaamaan tänään!

chatbot