Soybean Trading
MT5/MT4 Symbol:SOYBEAN |
Instrument:Soybean |
Currency:USD |
Exchange:CBOT |
Trading Hours (GMT):00:00-13:44 & 14:30-19:19 |
Soijakauppa differenssisopimuksilla
Soijapapu tuotiin ensimmäisen kerran Eurooppaan 1700-luvulla, ja siitä lähtien se on tehnyt itsestään maailmanlaajuisen tuotteen tarjoamalla öljyä ja proteiininlähteitä maailmanlaajuisesti. Amerikka tuottaa 55 prosenttia maailman soijapavuista ja vie 37 prosenttia siitä, ja siitä on sittemmin tullut monien maiden peruselintarvike.
Soijapavun treidauksen edut AvaTradessa
- Jopa vipuvaikutus soijapavun CFD -treidauksessa
- Kaupankäynti 17,5 tuntia päivässä
- 24/5 tuki 14 kielellä
- Kansainvälinen, säännelty forex -välittäjä
- Sekä manuaaliset että automaattiset kaupankäyntialustat saatavilla
Soijapavun treidausmarkkinat
Suurin osa tuotetusta soijapavusta käytetään ruoanlaittoon käytettävän öljyn uuttamiseen. Soijajauho, joka jää jäljelle öljyn uuttamisen jälkeen, käytetään karjan rehuksi. Pörssejä, jotka käyvät kauppaa soijapavulla sekä avoimesti että sähköisesti, ovat CME Group (Chicago Mercantile Exchange (CME), e-CBOT), National Commodity and Derivatives Exchange (NCDEX), Mercado a Termino de Buenos Aires (MATba), Dalian Commodity Exchange (DCE), Brasilian Mercantile and Futures Exchange (BM&F), Kansai Commodities Exchange (KANEX) ja Tokion viljapörssi. Kokonaiset soijapavut ovat myös kaupan kohteena AvaTradessa.
Contract Specifications:
- Soijapavun kaupankäyntiaika: 01:00-13:44 ja 14:30-19:14 (GMT)
- Erän vähimmäiskoko: 1
- Sopimuksen koko: Bushels (100)
- Pörssitunnukset: (CBOT) Sähköinen: ZIS (eCBOT)
- MT4 symboli: SOYBEAN
- Hintanoteeraus: senttiä per bushel
- Tick koko: 0.25 senttiä per bushel
Kaupankäynti soijapapumarkkinoilla voi olla erittäin epävakaata, mutta se voi olla yksi hyödykefutuurimarkkinoiden likvideimmistä, ja sen jälkeen tulevat maissi– ja maakaasukauppa. Soijapapu tuottaa kahta tärkeintä sivutuotetta: soijaöljyä ja soijajauhoa, joilla molemmilla on omat kysyntä- ja tarjontahintansa, jotka vaikuttavat futuurien hintoihin. Soijalla käydessään kauppaa monet kauppiaat käyttävät tätä ongelmaa vastaan strategiaa, joka tunnetaan nimellä crush spread, jolloin he voivat ostaa yhden sopimuksen soijajauhoa ja myydä yhden sopimuksen soijaöljyä ja siten vähentää markkina-altistusta ja suojata sijoituksensa. Kun kauppiaat käyvät kauppaa tällä hyödykkeellä, heitä kehotetaan pitämään silmällä soijapapujen päivittäisiä hintakaavioita äkillisten markkinamuutosten varalta ja seuraamaan tulevia suuntauksia.
Hintaan vaikuttavat tekijät
Koska soijapapu on pehmeä hyödyke, sen hintaan vaikuttavat monet tekijät. Useimpien viljelykasvien, kuten viljan tai sokerin, vuotuinen sato riippuu säästä. Huonot sääolosuhteet ennen sadonkorjuuta johtavat tarjonnan vähenemiseen, mikä nostaa soijan hintaa. Toinen maatalouden tuholainen on soijaruoste, sienitauti, joka on viime aikoina alentanut sadon tuottoa. Soijatuotteiden päätuottajia ovat Yhdysvallat, Brasilia, Argentiina, Kiina ja Intia. Näiden maiden osuus maailman tuotannosta on 90 prosenttia. Yhdysvallat on johtava tuottaja 108 miljoonan tonnin tuotannollaan, ja seuraavaksi suurin tuottaja on Brasilia 86,8 miljoonalla tonnilla. Argentiina on kolmantena 53,4 miljoonalla tonnilla. Suurimmat tuojat ovat Kiina, jonka osuus tuonnista on yli 41 prosenttia, ja Eurooppa, jonka osuus tuonnista on 22 prosenttia.
Koska soijatuotteiden kysyntä on kasvanut yleisesti väestönkasvun, talouskehityksen jne. vuoksi, 75 prosenttia soijan kulutuksesta käytetään eläinten rehuksi. Toisaalta suurin kaupallinen kiinnostus kohdistuu soijasta tuotettuun öljyyn ja proteiiniin. Koostumus vaihtelee ilmaston ja sijainnin sekä viljelytavan mukaan. Aasia on tällä hetkellä suurin soijan kulutustuotteiden kuluttaja, sillä siellä korvataan liha ja maito soijapavuilla tofun ja soijamaidon muodossa.
Soijapavun treidauksen UKK
- Mikä vaikuttaa soijapavun hintaan?
Koska kyseessä on maataloushyödyke, sää vaikuttaa valtavasti soijapapujen hintaan erityisesti istutuskauden aikana. Kysyntä on myös kasvanut merkittävästi, kun kuluttajat Euroopassa ja Yhdysvalloissa siirtyvät kasvispainotteisempaan ruokavalioon. Tällä voi olla pitkän aikavälin vaikutus soijapavun hintaan, sillä soija on erinomainen kasvipohjainen proteiininlähde. Myös maissin tarjonta ja kysyntä vaikuttavat soijapapuihin, sillä viljelijät vaihtavat usein peltojaan toisesta riippuen kummankin hinnoittelusta. Viljelijät pyrkivät saamaan parhaat voitot ja viljelevät enemmän soijapapuja, jos hinnat ovat korkeat, mutta paradoksaalisesti tämä voi johtaa soijapapujen hintojen laskuun myöhemmin kauden aikana, kun tarjonta kasvaa dramaattisesti.
- Miksi soijapapua kannattaisi treidata?
Soijapapuja pidetään hyvänä suojautumiskeinona heikkoa Yhdysvaltain dollaria ja nousevaa inflaatiota vastaan. Kun molempia odotetaan tulevina kuukausina ja vuosina vastauksena Yhdysvaltojen valtaviin alijäämiin, keskittyminen soijapapujen kauppaan voisi olla keino sekä monipuolistaa että luoda voittovirtaa. Lisäksi maailman kasvava väestö ja kasvava kiinnostus kasvipohjaiseen ruokavalioon lupaavat soijapapujen kasvavaa kysyntää. Soijapapuja käytetään myös biodieselpolttoaineiden tuotannossa, ja lisääntyvä siirtyminen kohti vihreää energiaa edistää myös soijapapujen kysyntää.
- Mikä on paras strategia soijapavun treidaukseen?
Soijapavulla käydään kauppaa yleensä futuurisopimuksina tai optioina, joissa kauppiaat hyödyntävät soijapapujen ja niiden kahden päätuotteen – soijaöljyn ja soijajauhon – välisiä eroja. Jos haluat hyödyntää soijapapujen hinnanmuutoksia suoraan, paras strategia on käydä kauppaa CFD:llä. Niillä käydään kauppaa pelkästään soijapapujen hinnalla, ja niihin liittyy paljon alhaisemmat palkkiot kuin futuureihin. CFD:n avulla kauppias voi helposti ostaa tai myydä soijapapuja sen mukaan, uskooko hän soijapapujen hinnan nousevan vai laskevan.
Vinkkejä soijapavun treidaukseen
Koska tämä hyödyke on erittäin epävakaa, on erittäin suositeltavaa, että kauppiaat ovat valppaina sääolosuhteiden ja muiden ulkoisten tekijöiden suhteen, jotka vaikuttavat suoraan sadon tuotantoon. Nämä tekijät ovat toissijaisia, eikä niitä voida valvoa, mutta ne vaikuttavat soijapapujen hintaan. Teknisiä indikaattoreita, kuten liukuvia keskiarvoja tai MACD:tä, suositellaan myös seurattavaksi, jotta saadaan selvyyttä kuhunkin markkinasuuntaukseen. Kysyntä riippuu usein muiden viljelykasvien tai korvaavien tuotteiden puutteesta. Jos esimerkiksi lihavalmisteiden hinnat laskevat, soijatuotteiden kysyntä voi vähentyä, jos viljaa on enemmän saatavilla karjankasvatukseen, niin soija voi tältä osin myös vähentää tuotteiden kysyntää.
Rekisteröidy tänään ja nauti kaupankäynnin eduista säännellyn, palkitun välittäjän kanssa!