Miten kauppaa MetaTrader 5:llä?

Kuinka tehdä kauppaa MetaTrader5:llä

Mikä on MT5?

MetaTrader 5 (MT5) on MetaQuotesin seuraavan sukupolven kaupankäyntialusta, joka on jatkoa erittäin suositulle MetaTrader 4:lle (MT4). MT4 oli optimoitu valuuttakauppaa varten , mutta MT5 on toiminnallisesti tarkoitettu useampien omaisuusluokkien, kuten kryptovaluuttojen, käyttöön. MT5 on ihanteellinen moniarvoinen alusta nykyaikaiselle treidaajalle, joka pyrkii parantamaan kaupankäyntikokemustaan käyttämällä tehokkaita, uusia ominaisuuksia sekä erittäin käytännöllisiä kaupankäyntityökaluja ja -resursseja. AvaTrade tarjoaa treudaajille tehokkaan MT5:n, jonka avulla he voivat käydä kauppaa useilla omaisuuserillä, kuten valuutoilla, osakkeilla, hyödykkeillä, indekseillä, futuureilla, energialähteiden ja kryptovaluuttojen CFD-kaupoilla joustavalla vipuvaikutuksella sekä ilman uudelleennoteerauksia, hinnan hylkäyksiä ja nollaliukumia. MetaTrader 5 -alustan keskeinen etu on, että voit käydä kauppaa mistä tahansa, sekä älypuhelimella että tabletilla. Tämä tapahtuu MT5 Web -alustan kautta, jonka avulla voit käydä kauppaa haluamillasi varoilla millä tahansa verkkoselaimella ja millä tahansa laitteella. Lisäksi MT5-alusta tarjoaa kaupankäyntirobotteja, kaupankäyntisignaaleja ja kopiokauppaa. Kaikkia näitä tehokkaita ominaisuuksia voi käyttää yhdeltä kaupankäyntialustalta.

Kuinka käydä kauppaa MT5:llä

Näitä tarvitset hyödyntääksesi AvaTraden MetaTrader 5:ttä:

 • Koulutus
 • Lataa ja asenna
 • Tee toimeksianto

1. Koulutus

Kuten mainittu, MetaTrader 5 on täynnä lukuisia ominaisuuksia ja kaupankäynnin resursseja, jotka on suunniteltu tehostamaan kaupankäyntiä. On tärkeää tutustua kaikkiin ominaisuuksiin ja niiden soveltuvuuteen, jotta voit varmistaa, että sinulla on hyvät valmiudet hyödyntää alustan kaikkia toimintoja. Saatavilla olevista seitsemästä omaisuusluokkatyypistä, lukuisista kaupankäyntityökaluista, indikaattoreista ja graafisista objekteista kuuteen eri toimeksiantotyyppiin, useisiin automatisoituihin strategioihin ja markkinoiden syvä-analyyseihin, voit hyödyntää MT5-alustan tehoa täysin, jos käytät hieman aikaa oppiaksesi lisää tämän intuitiivisen alustan kaikista käytettävissä olevista ominaisuuksista. AvaTradella on myös lukuisia, erityisesti MT5-kaupankäyntialustaan liittyviä koulutusmateriaaleja, jotka ovat saatavilla ilmaiseksi ‘Koulutus’-osassa. Muista hyödyntää informatiivisia ja ystävällisiä e-kirjoja ja videoita, joissa selitetään yksityiskohtaisesti, miten rahoitusvaroilla käydään kauppaa verkossa tehokkaasti.

2. Lataa ja asenna

Tässä ovat vähimmäisjärjestelmävaatimukset AvaTrade MT5:n käyttämiseksi tietokoneella:

 • Windows 7 -käyttöjärjestelmä tai uudempi (64-bittinen järjestelmä suositeltava).
 • Pentium 4/Athlon 64 -suoritin tai uudempi (kaikkien nykyaikaisten suorittimien pitäisi pystyä tukemaan tätä).
 • Jos aiot olla ahkera käyttäjä (esimerkiksi avata useita kaavioita ja käyttää useita EA:ita), voit harkita tehokkaampia laitteistovaihtoehtoja.

Lataa ja asenna AvaTrade MT5 tietokoneellesi noudattamalla alla olevia ohjeita:

 • Klikkaa AvaTrade MetaTrader 5:n latauslinkkiä.
 • Suorita ava5setup.exe-tiedosto
 • Syötä oikean tilisi kirjautumistiedot
 • Voit avata uuden demotilin myös suoraan alustalta käsin
 • Aloita kaupankäynti

3. Tee kauppaa

Jos olet jo kirjautunut AvaTrade MT5:een, nyt on aika käydä kauppaa suosikkivaroillasi.

MT5:ssä on useita tapoja tehdä toimeksiantoja:

 • Napsauta työkaluja valikkorivillä. Valitse sitten ‘Uusi toimeksianto’
 • Kaksoisnapsauta Market Watch -ikkunassa omaisuuserää, jolla haluat käydä kauppaa (voit myös napsauttaa hiiren oikealla painikkeella haluamaasi omaisuuserää ja valita ’Uusi tilaus’).
 • Napsauta hiiren kakkospainikkeella alemman terminaalin Trade-välilehteä ja valitse ’Uusi tilaus’.
 • Paina F9, niin voit käydä kauppaa yhdellä napsautuksella haluamasi omaisuuserän kaaviossa.

Kun jotakin edellä mainituista vaihtoehdoista käytetään, ‘Tilausnäyttö’ avautuu. Näytön vasemmalla puolella on rastikaavio ja oikealla puolella mukautettavat tilauksen tiedot. Tick-kaavio näyttää osto- ja myyntihinnat ja siten reaaliaikaiset spreadit (osto- ja myyntihintojen välinen ero).

Oikealla olevat tilaustiedot ovat:

 • Symboli
  Tämä on omaisuuserä, jolla haluat käydä kauppaa, esimerkiksi EURUSD-valuuttapari.
 • Toimeksiannon tyyppi
  Voit valita Market Execution- ja Pending Execution -toimeksiantotyyppien välillä.
 • Volyymi
  Tämä on valitun kohde-etuuden määrä (eräkokoina), jolla haluat käydä kauppaa. Tavallisella tilillä 1 lot-koko vastaa 100 000 yksikköä, mikä tarkoittaa yleensä sitä, että 1 pipin liike on noin 10 Yhdysvaltain dollaria (USD) useimmilla omaisuuserillä.
 • Stop Loss ja Take Profit
  Voit liittää Stop Loss- ja Take Profit -toimeksiantoja kaikkiin kauppoihisi. Stop loss -komento auttaa rajoittamaan tappiotasi, kun omaisuuserän hinta liikkuu sinua vastaan, kun taas take profit -komennon avulla voit kirjata voittoja, kun omaisuuserän hinta liikkuu eduksesi.
 • Kommentti
  Voit lisätä kauppaan liittyviä huomautuksia kommenttiosioon. Tämä sopii erinomaisesti kauppiaille, jotka dokumentoivat kaupankäyntinsä.

MetaTrader 5 – Tilaustyypit

Kuten edellä mainittiin, voit käydä kauppaa suosikkivaroillasi käyttämällä 2 tilaustyyppiä: Markkinatilaus ja odottava tilaus.

 • Markkinatoimeksianto on toimeksianto ostaa tai myydä omaisuuserä senhetkiseen hintaan. Toimeksianto toteutetaan reaaliaikaisesti..
 • Vireillä oleva toimeksianto pending order sitä vastoin on toimeksianto ostaa tai myydä omaisuuserä tiettyyn hintaan tulevaisuudessa.

AvaTrade MT5 -alustalla on seuraavat 6 vireillä olevaa toimeksiantotyyppiä:

 • Buy Stop
  Toimeksianto, jolla ostetaan omaisuuserä korkeampaan hintaan kuin senhetkinen hinta ennakoiden, että kun tämä hinta saavutetaan, trendi jatkuu korkeammalle.
 • Sell Stop
  Toimeksianto myydä omaisuuserä nykyistä hintaa alempaan hintaan ennakoiden, että kun tämä hinta saavutetaan, suuntaus jatkuu alempana.
 • Ostolimiitti
  Toimeksianto, jolla ostetaan omaisuuserä nykyistä hintaa alempaan hintaan ennakoiden, että omaisuuserän hinta kääntyy korkeammalle, kun tietty hinta on saavutettu.
 • Myyntiraja
  Toimeksianto, jolla myydään omaisuuserä korkeampaan hintaan kuin nykyinen hinta, ennakoiden, että omaisuuserän hinta kääntyy laskuun tietyn hinnan saavuttamisen jälkeen.
 • Buy Stop Limit
  Ostostop- ja ostolimiittitoimeksiantojen yhdistelmä, jonka tarkoituksena on eliminoida lipsahdukset. Asetat ostostop-rajan hintaan, joka on omaisuuserän nykyistä hintaa korkeampi, ja kun se on saavutettu, annetaan ostorajoitustoimeksianto.
 • Sell Stop Limit
  Sell stop- ja sell limit -toimeksiantojen yhdistelmä, jonka tarkoituksena on eliminoida lipsahdukset. Asetat myynnin stop-rajan nykyisen hinnan alapuolelle, ja kun se saavutetaan, asetetaan myynnin limiittitoimeksianto.

Jos käytät Stop Loss- ja Take Profit -toimeksiantoja, kauppapositiot suljetaan automaattisesti, kun ne aktivoituvat. Voit myös sulkea positiot manuaalisesti milloin tahansa ennen näiden toimeksiantojen laukeamista.

Tee kauppaa milloin vain ja mistä vain

AvaTrade MT5 -alustalla on myös verkkoversio, jota voi käyttää sekä mobiili- että työpöytäselaimilla. On myös ladattavissa oleva mobiili MT5-sovellus, joka on yhteensopiva sekä Android- että iOS-mobiililaitteiden kanssa. Tämä tarjoaa mukavuutta ja joustavuutta käydä kauppaa mistä tahansa. Voit kirjautua mille tahansa alustalle yhdellä ainoalla kirjautumisella.

MetaTrader 5:n markkina-analyysit

 • MetaTrader 5:n tekniset analyysit

Tekninen analyysi on tärkeä osa online-rahoitusvarojen kauppaa. Teknisen analyysin ydin on tunnistaa potentiaaliset hintamallit, jotka todennäköisesti toteutuvat tulevaisuudessa.

MT5 tarjoaa teknisten analyysien käyttöön erinomaisen ympäristön, jossa voi tehdä laajoja hinta-analyysejä monista eri omaisuuseristä. Tarjolla on 38 teknistä indikaattoria, 44 graafista objektia, 21 aikaväliä sekä mahdollisuus lisätä rajattomasti kaavioita kaupankäyntitilaan.

Indikaattorit ovat matemaattisia työkaluja, jotka auttavat treidaajia ymmärtämään hintatoimintaa paremmin. Indikaattoreita sovelletaan automaattisesti MT5-kaavioihin, ja mukavuuden vuoksi ne on luokiteltu eri ryhmiin, jotka ilmaisevat niiden sovelluksen. Näitä ryhmiä ovat mm:

 • Trendi
 • Oskillaattorit
 • Volyymi
 • Bill Williamin työkalut
 • Mukautetut indikaattorit

Toisaalta graafisia objekteja käytetään manuaalisesti, ja ne sisältävät työkaluja, kuten geometrisia muotoja, kanavia, Gann-,Fibonacci- ja Elliot-työkaluja. MT5-alustalla on myös mahdollisuus lisätä omia mukautettuja työkaluja.

 • Fundamentaalianalyysi MT5:ssä

Teknisen analyysin lisäksi on olemassa myös fundamentaalianalyysejä, joissa tutkitaan, miten erilaiset taloudelliset, sosiaaliset ja poliittiset tekijät vaikuttavat minkä tahansa kohde-etuuden kysyntä- ja tarjontavoimiin. Reaaliaikaisen fundamenttianalyysin tekeminen on nyt helpompaa kuin koskaan MetaTrader 5 -alustalla.

On olemassa sisäänrakennettuja työkaluja, joita voi käyttää suoraan alustalta, ja niihin kuuluvat talousuutiset ja talouskalenteri.

 • Financial News välittää kansainvälisten uutistoimistojen tärkeimpiä taloudellisia ja poliittisia uutisia, ja se tarjoaa myös saataville erilaisia maailmanlaajuisia tutkimusuutiskirjeitä, joissa on otteita, joilla on merkitystä eri kaupankäynnin kohteena olevien rahoitusvarojen kannalta.
 • Talouskalenterin, avulla treidaajat voivat seurata ennusteita ja reaaliaikaisia julkaisuja tärkeimmistä taloudellisista ja poliittisista tapahtumista, joilla on todennäköisesti välitön vaikutus rahoitusvaroihin.

MetaTrader 5:ssä on myös välilehti uutisia varten sekä erillinen ”Tradays”-integraatio (Forex-talouskalenteri). Mobiilin talouskalenteriversio on saatavilla 9 eri kielellä, ja se tukee hälytyksiä, jotta treidaajat voivat saada ilmoituksen haluamistaan perustapahtumista, joita he haluavat seurata.

MetaTrader 5 –AvaTradella treidaamisen edut

AvaTrade on palkittu ja vahvasti säännelty välittäjä, joka tarjoaa treidaajille kaikki työkalut, palvelut ja ominaisuudet, joita tarvitaan tehokkaaseen ja maksimaaliseen kaupankäyntiin.

 • Sääntely
  AvaTrade on säännelty välittäjä, mikä antaa treidaajalle mielenrauhan siitä, että he tekevät yhteistyötä välittäjän kanssa, joka toimii tunnustettujen kansainvälisten sääntelyelinten antamien ohjeiden mukaisesti.
 • Intuitiiviset kaupankäyntialustat
  AvaTrade tarjoaa treidaajille laajan valikoiman laadukkaita ja tehokkaita kaupankäyntialustoja, mukaan lukien erittäin suositut MT4- ja MT5-kaupankäyntialustat, sosiaalinen kaupankäyntijärjestelmä AvaSocial, AvaTrade app-sovellus sekä AvaOptions, eksklusiivinen Vanilla Options -kaupankäyntisovellus.
 • Laaja valikoima kaupankäynti-instrumentteja
  AvaTraden treidaajilla on käytössään laaja valikoima kaupankäynnin välineitä, kuten kryptovaluuttoja, osakkeita, hyödykkeitä, indeksejä, valuuttakurssipareja, joukkovelkakirjoja ja ja ETF-rahastoja.API Tradingin, ZuluTraden ja DupliTraden, avulla he voivat myös harjoittaa automaattista kaupankäyntiä.AvaTrade on myös yksi harvoista välitysyhtiöistä, jotka tarjoavat Vanilla-optioita.
 • Turvallisuus
  Turvallisuus – AvaTradella kaikki asiakkaiden varat säilytetään erillisellä tilillä. Lisäksi jokaisella tilillä on negatiivisen saldon suojaus, jolla varmistetaan, että kauppiaan tili ei koskaan laske nollan alapuolelle.
 • Turvallinen maksu
  AvaTrade tarjoaa laajan valikoiman turvallisia talletus- ja nostomenetelmiä, joihin kuuluvat luottokortit, tilisiirrot, WebMoney, Dinpay, Boleto ja FasaPay. AvaTraden ei ota marginaalikorkoa eikä nollapalkkioita.
 • Treidausmateriaalin runsaus
  AvaTradella on lukuisia käteviä resursseja, jotka voivat auttaa sijoittajia saamaan kaiken irti kaupankäynnistä. Saat esimerkiksi pääsyn Trading Central- ja Guardian Angel – lisäosiin maksimoidaksesi kaupankäyntipotentiaalisi.
 • Ammattitaitoinen ja auttava asiakastuki
  Voit ottaa yhteyttä AvaTraden monikieliseen asiakastukeen, ja jos ensimmäinen talletuksesi on yli $1000, saat käyttöösi myös henkilökohtaisen avustajan.