Currency trading

Valuuttakauppa tapahtuu maailman likvideimmillä ja elinvoimaisimmilla markkinoilla. Mitkään muut markkinat eivät yllä näiden massiivisten markkinoiden kauppavolyymeihin. Valuuttakauppaa käydään arviolta 5 biljoonalla dollarilla päivässä, mikä merkittävästi ylittää kaikkien maailman osakemarkkinakauppojen arvon.

Valuuttakaupan perusteet

Kun käyt kauppaa valuuttapareilla, ostat yhtä valuutta ja myyt toista. Toimintaa voi selittää yksinkertaisen esimerkin avulla: EUR/USD on yksi suosituimmista valuuttapareista. EUR tarkoittaa euroa ja USD Yhdysvaltain dollaria. Yllämainitussa parissa euro on ns. perusvaluutta ja dollari on ns. vastavaluutta.

Näiden suhde ilmoitetaan yhtenä yksikkönä, vaikka se viittaakin kahteen erilliseen valuuttaan. Näin käyt kauppaa EUR/USD-valuuttaparilla, etkä eurolla tai dollarilla.

Tämän yksinkertaisen valuuttakauppaesimerkin voi selkeyttää lisäämällä siihen muutama luku. Jos oletamme, että EUR/USD:n hinta on 1,25345, niin jokaisen euron hinta on 1,25 dollaria. Euro on siis dollaria vahvempi ja eurojen ostamiseen tarvitaan enemmän dollareita.

Muutama valuuttakaupan perustermi

Päävaluuttapari

Kun käyt kauppaa valuuttapareilla, joudut päivittäisissä kaupoissasi tekemisiin kuuden päävaluuttaparin kanssa. Nämä ovat GBP/USD, USD/CHF, USD/JPY, USD/CAD, AUD/USD ja EUR/USD. Yksinkertaisesti selitettynä nämä ovat maailman suosituimmat valuuttaparit, joten niiden hinnoilla on suurempi taipumus vaihdella. Kun käyt kauppaa päävaluutoilla AvaTradessa, takaamme sinulle kilpailukykyiset palkkio-osuudet, mikä on jälleen yksi loistava syy käydä kauppaa kanssamme.

Trading currencies online

Toissijainen valuuttapari

Vaihtoehtoisesti toissijaiset parit ovat valuuttapareja, joilla käydään vähemmän kauppaa kuin päävaluuttapareilla. Ne ovat vähemmän likvidejä kuin päävaluuttaparit ja niillä on yleensä laajemmat palkkio-osuudet. Yleisenä sääntönä voidaan pitää sitä, että toissijaiset valuuttaparit ovat mitkä tahansa muut parit kuin yllä mainitut kuusi päävaluuttaparia. Täällä AvaTradessa meillä on suuri valikoima toissijaisia valuuttapareja, joilla voit käydä kauppaa.

Eksoottinen valuuttapari

Eksoottisiin valuuttapareihin yleensä kuuluvat uusien markkinatalouksien valuutat. Niiden kutsuminen eksoottisiksi valuuttapareiksi ei liity maan sijaintiin vaan näiden valuuttaparien kaupankäyntiin liittyviin lisähaasteisiin. Eksoottiset valuuttaparit ovat yleensä epälikvidejä, niillä on laajemmat palkkio-osuudet ja pienempi määrä markkinatakaajia. Esimerkkeinä harvinaisista valuuttapareista voi mainita Etelä-Afrikan randin (ZAR), Hong Kongin dollarin (HKD) ja Meksikon peson (MXN).

Nyt kun olet tutustunut valuuttakauppaan,  AvaTrade-tili ja aloita kaupankäynti suosimillasi päävaluuttapareilla, toissijaisilla valuuttapareilla tai eksoottisilla valuuttapareilla jo tänään.