Mikä on kryptovaluutta

Kryptovaluutat ovat salattuja, hajautettuja digitaalisia valuuttoja, joita siirretään yksityishenkilöiden välillä. Nämä valuutat eivät ole konkreettisia, ja ne ovat olemassa vain sähköisessä muodossa, se on digitaalinen omaisuuserä, joka on olemassa ja säilyy datana. Niiden avulla henkilö voi lähettää rahaa aivan kuten sähköpostia, ja transaktioajat ovat paljon nopeampia kuin pankissa, ja maksut ovat minimaalisia, luottokortteja ei tarvita eikä välikäsiä tarvita, jotka lisäävät maksuja.

Yhteistä kirjanpitoprosessia kutsutaan ”lohkoketjuksi”. Se on julkinen ja jaettu valtavaan verkkoon, ja kaikilla, joilla on Bitcoin, on kopio pääkirjasta ja sen tapahtumista, mikä luo luottamuksen yhteisön. Jokainen kryptovaluutta on yksilöllisesti tunnistettavissa ja ohjelmoitavissa hyvin monimutkaisen digitaalisen koodin perusteella.

Vaikka Bitcoin ei ole markkinoiden ainoa digitaalinen valuutta, se on ensimmäinen ja suosituin, ja se on alan digitaalinen ”kultakanta”. Kryptovaluutan taustalla oleva teknologia muodostaa suuren osan sen arvosta, mikä on turvallinen tapa tunnistaa transaktio ja tapa siirtää varoja.

On olemassa joukko altcoineja, jotka ovat vaihtoehtoja Bitcoinille ja joiden markkinaosuus ja arvo kasvavat, ja siksi ne kannattaa myös huomioida. Joitakin huippuluokan altcoineja ovat muun muassa Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, NEO, IOTA, Stellar Lumens ja EOS.

Treidaa kryptovaluuttoja AvaTradessa

Kuinka treidata kryptovaluuttoja?

Tavallisesti, jos haluat ostaa, myydä tai vaihtaa kryptovaluuttoja, sinun on perustettava kryptolompakko. Tämän jälkeen ostaisit kryptovarat fiat-valuutalla, ja sitten voit vaihtaa nämä kolikot haluamiisi altcoineihin. Jos kuitenkin haluat käydä kauppaa kryptovaluutoilla, sinun on kirjauduttava kryptopörssiin, jossa voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla, vaihtaa niitä toisiinsa ja hyötyä valuuttakurssien erosta.

Pääasiassa näitä lompakoita ei ole säännelty, koska niiden ei tarvitse olla, ja usein et tiedäkään juuri mitään ihmisistä näiden tuotteiden takana. Lisäksi on olemassa myös tietoverkkohakkeroinnin riski, jota tapahtuu pörsseissä useammin kuin luuletkaan. Kryptokolikoilla treidaamisessa AvaTraden kanssa on monia etuja. Ensimmäinen on turvallisuus. Meitä säännellään seitsemällä eri lainkäyttöalueella, mikä tarkoittaa todellista suojaa tiedoillesi ja tileillesi sekä ratkaisua riitatilanteissa. Toiseksi, koska kaupat tehdään SSL-suojatun verkkokauppa-alustamme kautta, tämä on erinomainen suoja mahdollisilta hakkereilta ja varkauksilta.

Täällä AvaTradessa voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla CFD:n kautta (lue lisää CFD-kaupankäynnin eduista). Tämä tarkoittaa sitä, että et itse asiassa osta ja pidä kolikoita, vaan olet pikemminkin mukana hinnan liikkeissä.

Huomioitavaa kryptovaluuttoja treidattaessa

Kryptovaluuttamarkkinat muuttuvat hyvin nopeasti, uusia kryptovaluuttoja syntyy ja toisia katoaa. Se, mikä vetää ihmisiä kryptovaluuttojen maailmaan, on ajatus suojautua oman kansallisen valuutan devalvoitumiselta. Yhä useammat vähittäismyymälät ovat alkaneet hyväksyä Bitcoinia ja muuta digitaalista valuuttaa maksuvälineenä, ja Japanin kaltaisissa maissa ihmiset ovat alkaneet käyttää sitä yhä useammin sen ansiosta, että hallitus on virallisesti hyväksynyt valuutan.

Aluksi Bitcoin hyväksyttiin lähinnä darknet-markkinoilla, mutta vähitellen se on saanut laajempaa hyväksyntää, ja nyt myös kivijalkakaupat ja verkkoyritykset ovat ottaneet sen käyttöön. Kun yhä useammat yritykset hyväksyvät sen maksuvälineeksi, pankit alkavat ymmärtää, että tämä uusi tuote voi muuttaa rahoitusmaailmaa ja viedä hallituksilta ja pankeilta osittaisen rahoituskontrollin.

Kryptovaluuttojen hintaa nostavat tai laskevat eri tekijät. Aluksi, aivan kuten valuuttakaupassa, mitä suurempi kysyntä, sitä korkeampi hinta. Myös spekulatiivisesti ostavien kauppiaiden tekemät kolikon ostot voivat vaikuttaa kysyntään ja siten hintaan.

Median raportit ja uutisotsikot, joissa keskustellaan kasvavasta valuutasta, voivat vaikuttaa digitaalisen valuutan ja erityisesti Bitcoinin hintaan. Esimerkiksi Kiinan kansallisilta sääntelyviranomaisilta on vuosien varrella tullut erilaisia kielteisiä huomautuksia. Vuonna 2013 Kiina ilmoitti, että rahoituslaitosten tulisi pysyä erossa kuuluisasta Bitcoinista, mikä johti kolikon huomattavaan pudotukseen jopa 300 dollarilla. Heidän alkuperäinen huolensa oli, että se voisi häiritä normaalia valuuttapoliittista tiedottamista. Vuonna 2014 Bitcoinin hinta laski jälleen kerran, kun Bitcoin-pörssit lakkasivat vastaanottamasta talletuksia pankeilta, ja vuonna 2017 Kiinan keskuspankin huhuttiin toteuttavan sääntelytoimia koskien digitaalisia kolikkopörssejä, jotka olisivat vastanneet suurimmasta osasta Bitcoin-kaupan volyymia.

Vuonna 2014 tapahtui suuri hakkerihyökkäys, jonka huhuttiin pyyhkivän näytöt ja laittavan koko Bitcoin-pörssin offline-tilaan. Tänä aikana ja siihen asti, kunnes asiat palasivat normaaliksi, Bitcoinin hinta laski 23 prosenttia. Erilaiset vaikuttajat ovat ajan mittaan vaikuttaneet ja voivat vaikuttaa dramaattisesti digitaalisen valuutan hintaan nopeasti. Sen epävakaus tekee siitä houkuttelevan kaupankäyntivälineenä, ei niinkään omaisuuseränä, jonka voi ostaa ja omistaa. Bitcoinin arvo voi romahtaa yhdessä yössä. Kuitenkin, kun treidataan tätä omaisuuserää, nämä suuret piikit aiheuttavat mahdollisuuden tehdä enemmän pippejä.

Pelkästään Bitcoinin arvo on tätä kirjoitettaessa lokakuussa 2020 yli 201 miljardia dollaria, mikä johtuu osittain siitä, että ihmiset oppivat, mitä kryptovaluutat ovat, ja pitävät niitä sijoitusinstrumenttina, jota voivat lisätä sijoitussalkkuunsa.

Muutamia vinkkejä kryptovaluuttojen treidaamiseen

Sääntö ”osta alhaisella, myy korkealla” on peruskaava kaupankäyntiin, ja se koskee myös kryptovaluuttojen hintoihin, jotka siirtyvät tiettyjen hintapisteiden välillä.

Riippumatta pääomasi koosta, voit löytää digitaalisen valuutan, joka vastaa tarpeitasi kaupankäynnissä. Digitaalista valuuttaa koskevien uutisten seuraaminen on erittäin tärkeää, ja se voi auttaa sinua ohjaamaan sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan kryptovaluutan.

On kaksi tärkeää tekijää, jotka on otettava huomioon, ennen kuin voit käydä kauppaa valitsemallasi kryptovaluutalla. Ensimmäinen on fundamenttianalyysi ja toinen on ;tekninen analyysi. Tekninen analyysi sisältää saman tutkimuksen, joka tehdään minkä tahansa ja kaikkien muiden rahoitusvarojen kanssa.

Fundamentaalisessa analyysissä tulisi ottaa huomioon kryptovaluuttamarkkinoiden herkkyys ja se, että alan ajattelijat voivat manipuloida niitä omaksi edukseen.

Aloita kryptojen treidaus AvaTradessa

Kryptovaluutat ovat tulevaisuuden rahamuoto, ja niillä on potentiaalia muuttaa maailmanlaajuinen rahoitusjärjestelmä. Riippumatta kryptovaluuttakauppaan liittyvistä kielteisistä seikoista yhä useammat ihmiset käyttävät niitä, mikä lisää kysyntää, ja tästä syystä hinta nousee. Sen volatiliteetti tekee siitä erinomaisen lisäyksen mihin tahansa sijoitussalkkuun.

Jos haluat käydä kauppaa, muista, että Bitcoinin lisäksi on olemassa useita muita altcoineja, jotka myös saavuttavat korkean markkinaosuuden, kuten Ether, Bitcoin Cash ja Litecoin. On kuitenkin huomattava, että kryptovaluutat ovat kaatuneet ennenkin, ja kuten muutkin sijoitusvälineet, tämä voi tapahtua jälleen kerran. Paljon on keskustelua siitä, miten valuuttoja voitaisiin hallita ja ylläpitää vakaampia hintoja. Pitkän aikavälin vaikutuksia ei vielä tiedetä, mutta kryptovaluutta ei ole menossa minnekään.

Miksi treidata kryptovaluuttoja AvaTradessa?

Aluksi tarjoamme kaupankäynnin etuja, joita tavalliset kryptovaluuttapörssien alustat eivät tarjoa.

 • Lyhyeksimyynti, jolla tarkoitetaan prosessia, jossa kaupankäyntiä voidaan jatkaa laskevien markkinoiden aikana ja jossa voidaan hyötyä hinnan laskusta.
 • Vivutettu kaupankäynti, jolla tarkoitetaan prosessia, jossa välittäjältä lainataan varoja, jotta voidaan käydä kauppaa paljon suuremmalla positiolla minimaalisella investoinnilla.
 • ;Automaattisen kaupankäynnin saatavuus – joko algoritminen kaupankäynti ennalta ohjelmoitujen kaupankäyntibottien avulla, sosiaalinen kaupankäynti AvaSocialin kautta tai kokeneiden ja todistetusti menestyneiden kauppiaiden ((Zulutrade) positioiden kopiointi.

Kryptotreidauksen UKK

 • Onko Bitcoin todella kulan digitaalinen muoto?

  Bitcoinia on jo jonkin aikaa kutsuttu ”digitaaliseksi kullaksi”, mutta todellisuudessa sillä ei ole suoraa yhteyttä kultaan. Se sai tämän nimen, koska kryptovaluuttojen kannattajat pitävät niitä hyvänä suojautumiskeinona inflaatiota ja perinteisten fiat-valuuttojen heikkoutta vastaan, jonka keskuspankit ovat aiheuttaneet painamalla rahaa taukoamatta. Todellisuudessa Bitcoin ja kulta eivät liiku rinnakkain, ja vuodesta 2020 lähtien Bitcoin on ollut tiiviimmin sidoksissa S&P 500:n liikkeisiin.

 • Tarvitsenko kryptovaluuttalompakon treidatakseni kryptovaluuttoja?

  AvaTradessa emme tarjoa varsinaisia kryptovaluuttoja, vaan sen sijaan tarjoamme CFD:tä, jotka on sidottu kryptovaluuttaan kohde-etuutena. Tämä säästää kauppiailta vaivan opetella, miten lompakko perustetaan ja miten kryptovaluutoilla tehdään liiketoimia. Sen sijaan voit käyttää aikasi keskittyen kaupankäyntiin. Lisäksi käyttämällä CFD:tä varsinaisten kryptovaluuttojen sijaan voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää vipuvaikutusta.

 • Miksi minun kannattaisi treidata kryptoja AvaTradessa?

  On monia erittäin hyviä syitä treidata kryptoja kanssamme. Näihin kuuluvat mahdollisuus käyttää marginaalia, laaja valikoima kryptovaluuttoja, joita tarjoamme CFD:nä, ja palkkioiden, pankkimaksujen tai transaktiomaksujen puuttuminen. Lisäksi sallimme kryptojen kaupankäynnin erilaisia fiat-valuuttoja vastaan, ja toisin kuin kryptovaluuttapörssejä, meitä sääntelee kuusi eri sääntelyviranomaista, mikä takaa, että varasi ovat aina suojattuja.