Breakoutin määritelmä

Breakout tapahtuu, kun omaisuuserän hinta liikkuu ulos määritellyiltä tuki- ja vastusalueilta lisääntyneen volyymin tai vauhdin myötä. Osakkeiden breakouteja pidetään laajana mahdollisuuksien tai riskien lähteenä markkinoilla. Kun breakout tapahtuu, se voi olla vahvan trendin alku. Breakoutit voivat tarjota valtavia mahdollisuuksia massiivisiin voittoihin, koska niiden avulla kauppiaat voivat ratsastaa uudella trendillä heti sen alusta alkaen.

Kuinka löytää Breakout-osakkeita

Miten volyymi vaikuttaa osakkeen hintaan? Kuten kaikilla muillakin markkinoilla, osakkeiden hintoihin vaikuttavat kysynnän ja tarjonnan voimat. Breakouteja edeltää yleensä alhaisen volatiliteetin jakso, jolloin hintaa hillitsee vastus, tuki tai molemmat. Tämä tarkoittaa, että ostajat ja myyjät ovat päättämättömiä.

Breakoutit tapahtuvat sitten, kun osakkeen kysyntä ja tarjonta muuttuvat. Osake esimerkiksi rikkoo vastuksen, kun ostajia on kyseisellä hetkellä enemmän kuin myyjiä, kun taas tuki rikkoutuu, kun myyjiä on enemmän kuin ostajia.

Läpimurtoja on yleensä kahdenlaisia: jatkomurtoja ja käänteismurtoja. Jatkumomurtoja tapahtuu silloin, kun osake on kehittynyt tiettyyn suuntaan ja siirtyy sen jälkeen konsolidointijaksolle. Tämä voi johtua voittojen ottamisesta tai markkinaosapuolten poistumisesta.

Tämän vakauttamisjakson jälkeen osake murtautuu ulos ja jatkaa edellisen trendin suuntaan. Toisaalta käänne tapahtuu silloin, kun osake on kehittynyt johonkin suuntaan ja siirtyy sitten konsolidointijaksolle. Hinta kuitenkin murtautuu ulos vastakkaiseen suuntaan konsolidoinnin jälkeen.

Siksi avain breakout-osakkeen määrittämiseen on markkinat, jotka ovat konsolidointivaiheessa. Se on osake, jolle on ominaista alhainen volatiliteetti ja jota rajoittavat määritellyt tuki- ja vastustasot. Se voi sisältyä kanaviin tai jopa kynttilänjalan kuvioihin, kuten kolmioihin, lippuihin ja kiiloihin.

On ratkaisevan tärkeää määritellä tuki- ja vastustasot. Vahva ja tuottoisa purkautuminen tapahtuu, kun vahva tuki- tai vastustaso on rikottu. Vahvaa tuki- tai vastustasoa on testattu lukuisia kertoja ja se on pysynyt voimassa pidemmän aikaa.

Yleisimmät Breakout-kuviot

Tässä muutamia yleisimpiä osakkeiden breakout-kuvioita, joita voidaan treidata markkinoilla:

Bollinger Bands Breakout

Bollingerin Bands on yksi parhaista indikaattoreista breakout kaupankäynniss’. Sitä käytetään volatiliteettikanavana, kun seurataan ja ajoitetaan osakkeiden purkautumisia. Bollinger Bands Squeeze korostaa alhaisen volatiliteetin kausia – tämä on silloin, kun indikaattorin ylempi ja alempi kaista lähentyvät toisiaan, erityisesti pitkittyneiden trendien jälkeen. Indikaattori ei anna mitään hintamurron suuntaviitteitä. Silti korkean volatiliteetin paluuta markkinoille ilmaisee indikaattorin ylemmän ja alemman kaistan eroavuus.

Härkämäinen purkautuminen tapahtuu, kun ylempi kaista rikotaan, kun taas laskeva purkautuminen tapahtuu, kun alempi kaista rikotaan. Kun treidataan Bollingerin bands-kuvion avulla osakkeiden breakoutia, stop loss sijoitetaan ylä-tai alapuolella vastakkaiseen suuntaan kuin band breakout. Esimerkiksi, jos kyseessä on nouseva breakout, jossa ylempi bändi rikotaan, stop loss sijoitetaan alemman bändin alapuolelle.

Cup and Handle Breakout

Cup and handle pattern for trading breakouts

Cup and handle -kuvio on erittäin suosittu treidatessa osakkeiden breakoutia. Tämän kuvion muodostamisessa on kaksi osaa: kuppi ja kahva. Kuppi muodostuu, kun hinta laskee korkealta tasolta ja palautuu sitten lähes samalle tasolle. Se muodostaa kaavioon kulhon kaltaisen muodon. Kupin muodostumisen jälkeen hinta alkaa konsolidoitua sivusuunnassa, jolloin muodostuu kahva.

Kahvan on oltava pienempi kuin kupin, ja ihanteellisessa tapauksessa se ei saisi laskea kupin alapuoliskon alapuolelle. Purkautuminen tapahtuu, kun kahvan vastus rikotaan suurella volyymillä. Kun käydään kauppaa kuppi ja kahva -osakkeiden breakout-strategialla, stop loss asetetaan kahvan tuen alapuolelle, kun taas voittotavoite on kupin korkeus.

Breakout-osakkeiden treidaus

Kun mahdollinen osakkeen breakout on tunnistettu, se treidataan näin:

 1. Odota purkautumista – – Kun olet korostanut tuki- ja vastustasot, tarkkaile, milloin ne rikotaan. Osakkeiden treidaamisessa on tärkeää olla kärsivällinen ja odottaa markkinoiden sulkeutumiseen asti sinä päivänä, jolloin tuki- ja vastustuskohdat on rikottu. Näin voit olla varma, että breakout on pätevä, eikä se ollut vain väärä signaali.
 2. Aseta kohtuullinen tavoite – Trendit eivät kestä ikuisesti hintamurron jälkeen. Siksi on tärkeää asettaa kohtuulliset tavoitteet, kun käydään kauppaa osakkeiden breakouteilla. Tähän voidaan käyttää erilaisia teknisen analyysin periaatteita. Voit asettaa tavoitteen riippuen keskimääräisestä kurssiliikkeestä, jonka osakkeen historiallisesti tiedetään tehneen tietyn ajanjakson aikana. Kun käydään kauppaa breakout-kaavion kuvioilla, voit myös käyttää määriteltyjä periaatteita optimaalisten tavoitteiden asettamiseen. Esimerkiksi kun käydään kauppaa kuppi ja kahva -kuviolla, optimaalinen tavoite on kupin korkeus.
 3. Salli uusintatesti – Breakoutit ovat yhtä lailla tuottoisia kuin riskialttiita. Merkittävin riskin lähde on väärä breakout. On tärkeää odottaa rikkoutuneen tuki- tai vastustason uudelleentestausta purkautumisen jälkeen. Breakoutin jälkeen hinnalla on taipumus testata rikottu taso uudelleen. Jos esimerkiksi tukitaso on rikottu, se muuttuu nyt uuden tai jatkuvan laskusuunnan vastustasoksi. Kärsivällisyys odottaa tuki- tai vastustasojen uudelleentestausta voi auttaa löytämään laadukkaita sisäänpääsypisteitä ja suodattamaan väärät läpimurrot pois.
 4. Tiedä, milloin kuvio on epäonnistunut –  Väärät läpimurrot ovat suurin riskin lähde tässä strategiassa. Sinänsä väärien purkautumisten tunnistaminen voi rajoittaa kokonaisriskiäsi. Breakout-kuvio epäonnistuu, kun alkuperäiset tuki- ja vastustasot sisältävät jälleen hinnan. Breakoutista tulee esimerkiksi virheellinen, jos vastustaso rikotaan, mutta hinta laskee sen alapuolelle. Tällaisessa skenaariossa on järkevää leikata tappiot.
 5. Poistuminen kohti markkinoiden sulkeutumista – Kun poistut tappiollisesta kaupasta, on viisasta tehdä se kohti markkinoiden sulkeutumista. Tämä johtuu siitä, että markkinoiden avautuessa voi olla vaikea varmistaa, että vallitsevat hinnat pysyvät aktiivisen kaupankäynnin aikana. Mutta markkinoiden sulkeutuessa hinnat edustavat todennäköisesti markkinaosapuolten yksimielisyyttä.
 6. Poistu, kun tavoitteesi on saavutettu – Kun kauppasi on voittava, on tärkeää pitää kiinni, kunnes tavoitteesi on saavutettu. Sinulla voi olla aika- tai hintaperusteinen tavoite. Aikatavoite kehottaa sinua irtautumaan tietyn ajan kuluttua, kun taas hintaperusteinen tavoite voidaan määrittää osakkeen keskimääräisen liikkeen tai kaavion kuvioiden perusteella.

Treidaa Breakout-osakkeita AvaTradessa

Seuraa ja treidaa breakout osakkeita AvaTradessa. Tässä syy:

 • Kansainvälinen välittäjä – AvaTrade on hyvämaineinen maailmanlaajuinen välittäjä, joka on lisensoitu ja valtuutettu useilla lainkäyttöalueilla ympäri maailmaa.
 • Suotuisat kaupankäyntiolosuhteet – Kaupankäynti breakout-osakkeilla alhaisilla spreadeillä, rajoittamattomalla lyhyeksimyynnillä, läpinäkyvillä hinnoilla ja nopealla kaupan toteutuksella.
 • Tehokkaat työkalut ja resurssit – Käy kauppaa breakout-osakkeilla kehittyneillä AvaTrade-alustoilla, joissa on kattavat kaaviointityökalut ja kätevät resurssit, kuten AvaProtect, AvaSocial ja Trading Central.
 • Erinomainen tuki – Käy kauppaa maksimaalisella tuella. Ota yhteyttä ystävälliseen, ammattitaitoiseen ja erittäin palvelevaan asiakastukeen, jos tarvitset apua.

** Vastuuvapauslauseke – Vaikka yllä olevan sisällön kokoamiseksi on tehty asianmukaista tutkimusta, se on vain informatiivinen ja opettavainen. Mikään sisällöstä ei muodosta minkäänlaista sijoitusneuvontaa.

Näetkö tässä sijoitusmahdollisuuden? Avaa tili nyt!

UKK

 • Mikä on breakoutin määritelmä?

  Breakout tapahtuu, kun osakkeen hinta liikkuu yli vastustaso tai alle tukitaso lisääntyvän volyymin tai vauhtia.

 • Miten löydän osakkeita, jotka ovat lähellä breakoutia?

  Potentiaalisen breakout-osakkeen volatiliteetti on alhainen, ja sen hinta liikkuu vähän. Tällainen osake todennäköisesti murtautuu ulos, kun korkea volatiliteetti palaa markkinoille.

 • Onko osakkeen breakout hyvä asia?

  Osakkeen purkautuminen voi olla tuottoisa tilaisuus, koska se antaa sijoittajille mahdollisuuden maksimoida voitot ratsastamalla uudella trendillä sen alkuvaiheista lähtien.