Price Action Trading

Hintojen kehittyminen on yksinkertaisesti hintakehityksen tutkimista markkinoilla. Erilaiset fundamentaalisen ja teknisen analyysin välineet saavat arvonsa hinnasta, joten miksi ei voisi tutkia, analysoida ja oppia hinnasta itsestään? Tähän pyritään treidatessa hinnanmuutosten perusteella. Treidaajat uskovat, että kaikki, mitä heidän tarvitsee tietää mistä tahansa tietystä markkinasta, näkyy hinnassa. Tämä erottaa hinnanmuutostreidauksen muista teknisen analyysin muodoista, joissa käytetään pääasiassa matemaattisia indikaattoreita. Kaksi tärkeintä tekijää, jotka on otettava huomioon hinta- ja aikamuuttujien kaupankäynnissä, ovat sekä hinta että aikamuuttujat, jotka näkyvät selkeästi ”puhtaassa” kaaviossa. Sitä kutsutaan puhtaaksi tai alastomaksi kaavioksi, koska siinä ei ole indikaattoreita, jotka hämärtävät hintatoiminnan harjoittajan näkemystä.

Hintakaaviossa kullakin hetkellä näkyvä hinta edustaa markkinaosapuolten kollektiivisia uskomuksia, tietoa ja toimintaa. Jos hinnat nousevat, se tarkoittaa, että ostajat ovat vallassa, kun taas laskevilla markkinoilla se tarkoittaa, että myyjät ovat vallassa. Sivuttain kehittyvillä markkinoilla ostajien ja myyjien välillä ei vallitse yksimielisyyttä. Price action -kauppiaat eivät myöskään seuraa perustavanlaatuisia tapahtumia, koska he uskovat, että vallitsevat hinnat ottavat tiedon talteen. Heille hintakehitys on perimmäinen signaalin antaja. Hinnanmuutos on uskomattoman suosittu ja sitä soveltavat kaikenlaiset kauppiaat yksityissijoittajista floor tradereihin ja jopa instituutioihin. Se on tehokas tapa analysoida markkinoita, mutta sillä on myös epäilijänsä.

Kriitikot uskovat, että hintatoiminta on luonteeltaan hyvin subjektiivista, koska eri kauppiailla voi olla samaan aikaan eri näkemyksiä samoista markkinoista. Jos esimerkiksi kohde-etuuden hinta lähestyy tiettyä tärkeää vastustasoa, yksi kauppias saattaa ostaa kohde-etuuden odottaen, että hinta osuu kyseiselle tasolle, kun taas toinen kauppias saattaa odottaa odottaen, pomppaavatko hinnat tasolta tai rikkovatko ne sen. Myönnettäköön, että molemmat kauppiaat voivat olla oikeassa, mutta epäselvyys siitä, miten markkinoilla tarjoutuvilla mahdollisuuksilla pitäisi käydä kauppaa, saa sen näyttämään laumamentaliteettiin perustuvalta peliltä. Random Walk -teorian kannattajat uskovat myös, ettei ole mitään keinoa ennustaa, miten rahoitusmarkkinoiden hinnat kehittyvät tulevaisuudessa, koska ne ovat luonteeltaan pohjimmiltaan kaoottisia. Tämä on kuitenkin kritiikkiä kaikkia analyysityyppejä kohtaan. Random Walk -teorian kannattajat sijoittavat yleensä syvästi hajautettuihin salkkuihin suojautuakseen markkinoiden hintavaihteluiden ”satunnaiselta” luonteelta.

Hinnanmuutosten perusteella tehtävän treidauksen systeemi

Hinnanmuutosten perusteella tehtävä treidaus on yksinkertaista, ja useimmissa järjestelmissä on yleensä kaksivaiheinen prosessi, jonka avulla tunnistetaan ja hyödynnetään markkinoilla olevia kaupankäyntimahdollisuuksia. Vaiheet ovat seuraavat:

 1. Tunnista tämänhetkiset markkinaolosuhteet
  Kuten edellä mainittiin, markkinat voivat olla joko nousu- tai laskusuunnassa tai liikkua sivuttain. Havaitsemalla omaisuuserien hintoja kauppiaiden pitäisi pystyä nopeasti päättelemään, missä vaiheessa markkinat ovat sillä hetkellä.
 2. Tunnista treidausmahdollisuudet
  Tunnistettuaan vallitsevan markkinatilanteen treidaajan on selvitettävä, onko olemassa toimiva kaupankäyntimahdollisuus. Esimerkiksi noususuhdanteessa hintakehityksen pitäisi kertoa kauppiaalle, jatkavatko hinnat nousua vai onko odotettavissa taantuma. Esimerkkinä hintakehityskaupasta voidaan mainita, että kullan hinta on noussut ja lähestyy 2000 dollaria. Jos se onnistuu rikkomaan tämän tason, 2000 dollaria on nyt uusi tukialue. Pitkä positio otetaan nyt sen jälkeen, kun vetäytyminen ei onnistu rikkomaan 2000 dollarin alapuolelle. Jos aiempi tukitaso oli 1 980 dollaria, hintatoiminnan harjoittaja asettaisi stop loss -tason tämän hinnan alapuolelle, jolloin nousutrendi katsotaan juuri tuon hinnan alapuolelle. Kaupasta irtautuminen voidaan käynnistää, kun kauppias täyttää riski/tuotto-suhteensa tai kun markkinat eivät tee korkeampia ylä- ja alamäkiä.

Hinnanmuutosten indikaattorit

Hinnanmuutostreidaajalle ainoat merkitykselliset kaupankäynnin osatekijät ovat hinta ja aika. Tämän vuoksi hintakaavio on hintatoiminnan harjoittajan tärkein kaupankäyntiväline. Lähes jokaisella alustalla kynttilänjalka-kaaviot ovat suosituimpia, koska ne antavat kauppiaille yksityiskohtaista tietoa omaisuuserien hinnoista ja ovat graafisesti houkuttelevia. Tyypillinen kynttilänjalka näyttää omaisuuserän korkeimman, matalimman, avautumis- ja sulkemishinnan (HLOC) tietyllä ajanjaksolla. Useimmilla alustoilla kynttilä, jonka sulkemishinta on korkeampi kuin avaushinta, on väriltään vihreä (nouseva kynttilä), kun taas kynttilä, jonka sulkemishinta on alempi kuin avaushinta, on punainen (laskeva kynttilä).

Tämä yksityiskohtainen hintatieto voi kertoa hintatoimintakauppiaalle paljon markkinaosapuolten yhteisestä toiminnasta. HLOC-hintapisteiden sijainti määrittää kynttilän koon ja muodon sekä tiedot, joita se tarjoaa hintatoimintakauppias. Tästä syystä jotkin kynttilätyypit antavat nousevia signaaleja, kuten vasara, laskevia signaaleja, kuten riippumies, ja neutraaleja signaaleja, kuten Doji. Voit oppia lisää eri kynttilätyypeistä kattavasta kynttiläkuvio-oppaastamme. Ajan myötä kaavioon tulostuu useita kynttilänjalkoja. Tämä antaa hintatoiminnan kauppiaille enemmän hintatietoa, kun kynttilänjalka-kuviot muodostuvat kaavioon.

Kynttilänjalka-kuvioiden avulla kauppiaat voivat seurata markkinoiden aaltojen laskua ja laskua, ja jos ne ymmärretään ja tulkitaan tehokkaasti, ne voivat auttaa poimimaan tuottoisia hintatoimintamahdollisuuksia markkinoilta. Kynttilänjalkojen ja kaavioiden lukeminen on syy siihen, miksi price action -kauppiaat käyvät kauppaa puhtailla kaavioilla. Lukuisat kaaviokuviot antavat kauppiaille kolme ensisijaista signaalia: jatko, käänne tai neutraali.

 • Jatkumismallit, kuten suunnatut kiilat ja liput, muodostuvat suuntautuvilla markkinoilla ja viestittävät, että vallitseva suuntaus jatkuu;
 • Käännekuviot, kuten pää ja hartiat sekä kaksoispohjat, viestivät, että vallitsevan trendin vauhti on hiipumassa ja käänne on tapahtumassa;
 • Neutraalit kuviot, kuten symmetriset kolmiot, voivat muodostua millä tahansa markkinoilla, ja vaikka ne antavat merkin siitä, että suuri liike on tapahtumassa, ne eivät anna suuntaa antavaa vihjettä.

Kynttilänjalkojen ja kaaviokuvioiden lukeminen ja analysointi on tärkeämpää kuin niiden muodostumisen ulkoa opetteleminen. Seuraa kynttilänjalkoja määrittääksesi hinnan kulkureitin markkinoilla. Opi lukemaan hintakaavioiden kuvioita tehokkaasti kattavasta kaaviokuvio-oppaastamme. Kynttilöiden ja kynttilänjalka-kuvioiden lisäksi hintatoimintakauppiaat voivat myös käyttää Trendlinjoja poimimaan markkinoiden optimaalisimmat hintapisteet markkinoille tuloa ja poistumista varten.

Hinnanmuutosten perusteella tapahtuvan treidauksen strategiat

Price action -strategioissa luetaan markkinaosapuolten psykologiaa seuraamalla hinnanmuutoksia markkinoilla. Seuraavassa on joitakin markkinoiden luotettavimpia hintatoiminta-asetelmia:

Long Wick -kynttilät

Markkinoilla kynttilää kuvaa runko ja sydänlanka(t). Runko on avaus- ja sulkemishinnan välinen etäisyys, kun taas kynttilänvarret edustavat ääripäitä (korkein ja matalin saavutettu arvo). Pitkät kynttilät ovat hintatoimintakauppiaiden suosikkeja. Esimerkiksi kynttilä, jossa on pitkä ylempi tahtikynttilä, osoittaa, että kyseisenä ajanjaksona ostajat yrittivät nostaa hintoja jonkin verran, mutta myyjät vastustivat yritystä ja onnistuivat jopa palauttamaan hinnat lähelle avaushintaa. Tämän tiedon avulla hintatoiminnan harjoittaja voi tukea myyjiä uudelleen seuraavalla jaksolla tai odottaa vahvistusta. Niin tai näin, pitkät kynttilät ovat hintatoimintakaupan harjoittajien pakollinen kohde.

Inside Bar After Breakouts -strategia

Kun läpimurtoja tapahtuu, kauppiaiden haasteena on selvittää, onko se aito vai väärennös. Sisäpuolella tapahtuva bar breakout kuvio on, kun yksi tai useampi kynttilä kaupataan korkean ja matala suuren breakout kynttilän sisällä, mistä nimi ”sisällä”. Asetelman psykologia on se, että markkinaosapuolet eivät ole halukkaita luopumaan mistään purkautumisvoitoista ja ovat valmiita puolustamaan ja tukemaan uutta suuntausta eteenpäin.

Trendline treidaus

Trendline kaupankäynnissä käytetään linjoja määrittämään optimaalinen piste tehdä kaupat trendimarkkinoilla. Noususuhdanteessa trendiviiva piirretään tietystä heilahduksen matalimmasta pisteestä seuraavaan pisteeseen, ja se heijastetaan sitten tulevaisuuteen. Trendilinjan palautukset edustavat ihanteellista hintapistettä liittyä nousutrendiin. Vaakasuoria trendiviivoja voidaan käyttää vaihtelevilla markkinoilla tuki- ja vastusalueiden kartoittamiseen.

Lopuksi

Hinnanmuutostreidaus on tehokas tapa poiminta ja kaupankäynnin korkean todennäköisyyden kaupankäyntimahdollisuuksia markkinoilla. Avaa ilmainen AvaTrade-demotili ja kokeile erilaisia hintatoimintastrategioita jo tänään!

Treidaus hinnanmuutosten perusteella UKK

 • Toimiiko treidaus hinnanmuutosten perusteella?

  Hinnanmuutostreidaus voi toimia, mutta treidaajan on ymmärrettävä, että se vaatii paljon kärsivällisyyttä, jotta menestyksekäs kaupankäynti markkinoilla hintatoiminnan avulla onnistuu. On olemassa hyvin erityisiä asetelmia, joita hintakauppias etsii kaavioista, ja niiden kehittäminen voi kestää jonkin aikaa. Kaupan aloittaminen ennen optimaalista aikaa voi johtaa tappiollisiin kauppoihin ja menetettyihin rahoihin. Jos elinkeinonharjoittaja haluaa käyttää hintatoimintastrategiaa kaupankäynnissä, hänellä on oltava erityinen suunnitelma sisään- ja uloskirjautumista varten, ja hänen on pidettävä kiinni tästä suunnitelmasta.

 • Kuinka oppia treidaamaan hinnanmuutosten perusteella?

  Koska hinnanmuutostreidaus on järjestelmällinen lähestymistapa, jossa käytetään teknistä analyysia, viimeaikaista hintahistoriaa ja jonkin verran subjektiivista panosta elinkeinonharjoittajan oppimisesta, kyse on enimmäkseen kaupankäynnistä ja omien hintatoimintajärjestelmien kehittämisestä. Perusteena elinkeinonharjoittaja haluaa olla hyvin perehtynyt tekniseen analyysiin, erityisesti tuki- ja vastustasoihin. Erilaisten trendien tunnistamismenetelmien oppiminen on myös varsin tärkeää hintatoiminnan harjoittajalle. On myös joitakin yleisiä malleja, joita price action -kauppiaat käyttävät, kuten pin-palkit ja sisä- tai ulkopalkit.

 • Kuinka tarkkaa treidaus hinnanmuutosten perusteella on?

  Hinnanmuutostreidaus ei ole täydellistä. Mikään kaupankäyntijärjestelmä tai -strategia ei ole sataprosenttisesti oikea. Hintatoimintastrategioiden on kuitenkin osoitettu olevan varsin tarkkoja, ja monet hintatoiminta-kaupankäynnin käyttämät asetelmat ovat 75 prosentin tai sitä korkeammalla onnistumisasteella. Tarkin hinta-aktiviteettikauppiaan käyttämä kaupankäyntikuvio on pää ja hartiat (tai käänteinen pää ja hartiat) -asetelma. Kun tämä asetelma tunnistetaan ja sillä käydään kauppaa oikein, se osuu yli 83 prosentin tarkkuudella ennustettuihin tavoitteisiin. Muita tarkkoja asetelmia ovat nouseva ja laskeva suorakulmio (lähes 80 prosentin tarkkuudella) ja kolminkertaiset ylä- tai alapinnat (myös lähes 80 prosentin tarkkuudella).