Jokaisen valuuttatreidaajan tavoitteena on tehdä menestyksekkäitä kauppoja, ja aloittaessaan veroja ei todellakaan oteta vakavasti, jos lainkaan. On kuitenkin tärkeää, että jokaisen tosissaan treidaavan, joka tähtää kannattavaan treidaukseen pitkällä aikavälillä, on otettava huomioon, mikä on hänen verovelvollisuutensa tai -vastuunsa. Tosiasia on, että valuuttakauppaa käydään ansaitaksesi rahaa, eikä niinkään joutuaksesi veroviranomaisten hampaisiin.

UK online treidauksen verotus

On syytä huomata, että eri lainkäyttöalueet kohtelevat valuuttakauppaa eri tavoin, ja tämä määrittää lopulta kunkin maan kansalaisten verovastuun. Esimerkiksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa HMRC määrittelee verovelvollisuutesi sen mukaan, millaiseksi elinkeinonharjoittajaksi olet luokiteltu tai millaista valuuttakauppatoimintaa harjoitat. Forex-treidaajien, jotka käyttävät spread betting -tilejä, ei tarvitse maksaa minkäänlaista veroa. Tämä saattaa kuulostaa houkuttelevalta, mutta tällaiset treidaajat eivät myöskään ole oikeutettuja tappioidensa verovaatimuksiin.

Toinen kategoria on itsenäinen elinkeinonharjoittaja, joka on velvollinen maksamaan elinkeinoveroa. Itsenäiset elinkeinonharjoittajat ovat oikeutettuja saamaan korvausta tappioistaan. Jotkin elinkeinonharjoittajat (erityisesti suuret tilit) luokitellaan yksityisiksi sijoittajiksi, ja he ovat velvollisia maksamaan pääomatuloveroa.

CFD-kaupankäynti Yhdistyneessä kuningaskunnassa on pääomavoittoveron alaista: alle 50 000 punnan vuotuisia voittoja verotetaan 10 prosentin verokannalla ja yli 50 000 punnan voittoja 20 prosentin verokannalla. Ensimmäisen 12 000 punnan tuloille on kuitenkin olemassa verovähennys. Tämä tekee Yhdistyneen kuningaskunnan CFD-verotuksesta yhden maailman edullisimmista.

Lisäksi on olemassa laajempi luokittelu kokopäiväisiin ja osa-aikaisiin valuuttakauppiaisiin. Päätoimiset treidaajat (ne, jotka käyvät kauppaa elääkseen) ovat velvollisia maksamaan tuloveroa kulloisenkin verokannan mukaan, kun taas osa-aikaisia kauppiaita pidetään hajautusvedonlyöjinä, joille ei synny verovelvollisuutta.

Kanada online treidauksen verotus

Yhdistyneen kuningaskunnan valuuttakauppaa koskevia verolakeja pidetään suurelta osin progressiivisina, mutta ne ovat myös hieman epäselviä. Toisin on Kanadassa, jossa CRA on luokitellut valuuttakauppiaat selkeästi joko sijoittajiksi tai yrittäjiksi.

Sijoittajat ovat hyvin pääomitettuja yksityishenkilöitä, jotka käyvät kauppaa harvoin tai jotka pikemminkin suhtautuvat sijoituksiinsa pitkällä aikavälillä. Sijoittajilta peritään pääomavoittovero, joka on 50 prosenttia heidän marginaaliveroasteestaan.

Useimmat valuuttakauppiaat kuuluvat kuitenkin yrityksen omistajien luokkaan. Näin ollen voittoja ja tappioita pidetään yritystulona, ei pääomana. Näin 100 prosenttia voitoista verotetaan nykyisen verokantasi mukaan. Kuten muissakin yrityksissä, 100 prosenttia tappioista voidaan vähentää verotuksessa. Tappioiden lisäksi valuuttakauppiaat voivat myös esittää vaatimuksia kaupankäyntikuluista, kuten talletus-/nostopalkkioista, koulutus- tai siihen liittyvien kaupankäyntiresurssien ostamisesta, internet-maksuista ja kaupankäyntivälineiden ostamisesta.

Australian online treidauksen verotus

Kuten Kanadassa, myös Australiassa ATO (Australian Taxation Office) luokittelee valuuttakaupan kahteen eri sijoitustoimintatyyppiin: sijoittamiseen ja kaupankäyntiin.

Sijoittajat ovat niitä, jotka tekevät voittoa yli 12 kuukautta sitten tehdystä omaisuuserästä tai kaupasta. Sijoittajat ovat velvollisia maksamaan pääomatuloveroa, josta myönnetään 50 prosentin alennus. Tappiot eivät ole verovähennyskelpoisia, mutta niitä voidaan käyttää kuluvana tai tulevina tilikausina tehtyjen pääomavoittojen kuittaamiseen.

Kauppiaat puolestaan ansaitsevat rahaa lyhytaikaisella spekulatiivisella toiminnalla, joka tarkoittaa periaatteessa varojen tai kauppojen pitämistä alle 12 kuukautta. Käytännössä kaikki yksityiset valuuttakauppiaat kuuluvat tähän luokkaan, ja heidän kaupankäyntitulojaan verotetaan heidän henkilökohtaisen verokantansa mukaan. Kaupankäyntitulot ovat voittoja, joista on vähennetty tappiot ja muut kaupankäyntikulut. Kyky tehdä verovähennyksiä antaa elinkeinonharjoittajille mahdollisuuden säilyttää mahdollisimman paljon pääomaa, jotta he voivat jatkaa valuuttakauppatoimintaansa.

Lopuksi

Verovelvollisuutesi ymmärtäminen on erittäin tärkeää, jos aiot harjoittaa valuuttakauppaa. Lisäksi FX-verojen seuraaminen voi myös auttaa sinua kirjaamaan valuuttakauppatoimintasi, mikä ei ole lainkaan huono asia.