Online treidaustyylit

Kuten jokainen muukin elinkeinonharjoittaja, olitpa sitten aloitteleva kauppias tai lahjakas asiantuntija valuuttakaupan alalla, sinulla on oma ainutlaatuinen kaupankäyntityyli. Mikään kaksi elinkeinonharjoittajaa ei ole samanlainen, vaikka he noudattaisivat samoja sääntöjä ja tietoja, kunkin henkilön kaupankäynnin tulokset olisivat todennäköisesti erilaisia kuin muut.

Avaa treidaustilisi AvaTradessa tai kokeile riskitöntä demo-tiliä!

Ymmärrä treidaustyylisi

Kaupankäynti on aktiivista osallistumista rahoitusmarkkinoille, jossa yksityishenkilöt pyrkivät saamaan lisäpääomaa eri rahoitusmarkkinoiden liikkeistä.

On monia tapoja, joilla treidaajat voivat osallistua, mutta jokaisella treidaajalla on oma tapansa saavuttaa tavoitteensa tällä maailmanlaajuisella näyttämöllä. Oman kaupankäynnin ajattelutavan ja kaupankäyntityylin ymmärtäminen on olennainen osa menestystäsi. Tässä tarkastelemme perusteellisemmin yleisimpiä CFD-kaupankäyntityylejä, joita kauppiaat omaksuvat. Ei ole olemassa mitään erityisiä sääntöjä, jotka rajoittaisivat minkä tahansa kauppiaan johonkin alla olevista, löydä mikä sopii sinulle parhaiten ja nauti kaupankäyntikokemuksestasi.

Lyhyen ja keskivälin treidaus

Lyhytaikainen, kuten keskipitkän aikavälin kaupankäynti, tarkoittaa kaupankäyntiä osakkeilla ja futuurimarkkinoilla, joissa markkinoille tulon ja sieltä poistumisen (position sulkemisen) välinen aika on lyhyt ja kestää muutamasta minuutista useisiin päiviin. Lyhyen / keskipitkän aikavälin kaupankäynti voi olla erittäin tuottoisaa, mutta samalla hyvin riskialtista, koska markkinat ovat arvaamattomia ja vaihtelevat luonteeltaan, koska osakemarkkinoihin vaikuttavat monet tekijät vaikuttavat milloin tahansa.

Kunkin kaupankäynnin riskien ja palkkioiden ymmärtäminen auttaa sinua strategiasi onnistumisessa ja antaa sinulle mahdollisuuden lisätä vahvistuksia puskuriksi suojautuaksesi ennakoimattomilta markkinatapahtumilta, jotka hiipivät esiin. Onnistuneen lyhyen ja keskipitkän aikavälin kauppa-asetelman havaitseminen edellyttää peruskäsitteitä, jotka on ymmärrettävä ja hallittava.

Lyhyen ja keskivälin treidauksen perusteet:

 • Markkinapotentiaalin tunnistaminen – Markkinamahdollisuuden ja vältettävien markkinoiden välinen ero; joskus on viisaampaa pitää pääoma hallussa sen sijaan, että ottaisi riskin tappiosta liian aktiivisilla markkinoilla.
 • Pysy ajan tasalla liukuvista keskiarvoista – Tämä on osakkeen keskihinta tietyn ajanjakson aikana (erityisesti 15, 20, 30, 50, 100 ja 200 päivän aikana), jolloin saat käsityksen siitä, onko osake nousevassa vai laskusuunnassa.
 • Tunnista yleiset syklimallit – Koska markkinoilla on taipumus toimia sykleissä, näiden syklien seuraaminen osoittaa kauppiaille, milloin on paras aika lähteä kauppoihin.
 • Markkinatrendit ja -mallit – Nämä voivat kehittyä muutaman päivän aikana, ja kun tutkit niitä tarkasti, huomaat tiettyjä nousu- ja laskukäyrien malleja. Etsi omaisuuseräsi suuntaus ja ratsasta aallolla
 • Hallitse riskiäsi – Erittäin tärkeää, että jokainen kauppias hallitsee sen: ”Minimoi riski ja maksimoi tuotto”. Hyödynnä sisääntulotoimeksiantoja ja stop losses -tilanteita, koska ne ovat käytettävissäsi kaupankäyntialustalla, tällä tavoin et ylitä kaupankäyntitililläsi käytettävissä olevaa pääomaa.
 • Käytä teknistä analyysia – Osakkeen arviointi ja tutkiminen voidaan tehdä käyttämällä osakkeen aiempia hintoja ja kynttilänjalan kuvioita ennustamaan, mitä kyseisen välineen lähitulevaisuudessa tapahtuu. Metatrader 4 -alusta on varustettu useilla teknisen analyysin työkaluilla, ja äskettäin lisätyssä MetaTrader 5:ssä on vielä enemmän työkaluja ja raportteja.

Keskipitkänaikavälin treidaus määritellään parhaiten ottaen huomioon edellä mainitut seikat sekä vähittäiskauppiaat, jotka useimmiten haluavat pitää kaupankäyntipositioitaan yhden tai useamman päivän ajan hyödyntäen teknisiä tilanteita.

Pitkän tähtäimen aikaväli

Treidaajat, jotka pitävät positioita auki pitkiä aikoja, jotka voivat venyä kuukausien tai jopa vuosien mittaisiksi, pääasiassa markkinoihin vaikuttavien perustekijöiden tutkimisen perusteella. Pitkän aikavälin treidaajilta vaaditaan yleensä alusta alkaen suurempi kaupankäyntibudjetti, koska sijoittajien on ehkä kestettävä tai ”ratsastettava” positioillaan useita markkinamuutoksia sen ajanjakson aikana, jonka positio on avoinna. Pitkän aikavälin kaupankäynnin ideana on rakentaa tuottoa asteittain tietyn ajan kuluessa.

Ironista kyllä, pitkän aikavälin osto- ja pitokauppojen tekemiseen kuluu paljon vähemmän aikaa kuin lyhyen tai keskipitkän aikavälin kauppojen tekemiseen. Jälkimmäiseen käytetty energia sisältää myös välittömiä reaktioita markkinoiden suuntauksiin. Riskinhallintastrategiat on otettava käyttöön. Seuraavassa on muutamia ohjeita, jotka on syytä pitää mielessä:

 • Käytä pientä vipuvaikutusta – Pidä kiinni volyymeista, jotka muodostavat pienen prosentin omasta pääomastasi, sillä näin pystyt ylläpitämään päivän tai viikon sisäistä volatiliteettia.
 • Pidä SWAPIT mielessäsi – Swapit ovat maksuja, joita kaikki välittäjät perivät positioiden pitämisestä auki yön yli. On tapauksia, joissa sinulle voi aiheutua positiivisia swappeja, mutta useimmiten ne ovat kuitenkin negatiivisia, joten varaudu hyvin näihin kuluihin.
 • Aika vs. voittopotentiaali – Harkitse kaupankäyntiin käyttämääsi aikaa ja vertaa sitä mahdollisiin saamiisi tuottoihin. Pitkäaikaisten kauppojen kauppiaiden tulisi käyttää suhteellisen suuria pääomamääriä, jotta aikainvestointien suhde olisi kannattava. Pitkän aikavälin kauppiaiden yleisiä virheitä on se, että parhaallakin strategialla et välttämättä saavuta tavoiteltua voittoa, ja tämä voi tapahtua, kun käytetään liian pientä vipuvaikutusta.

Yleisimmin käytettyjen treidaajien ja kaupankäyntistrategioiden alaluokkien jaottelu:

Scalping

Erittäin nopeatempoinen päiväkauppastrategia, jossa positiot otetaan ja poistetaan sekunneissa ja minuuteissa. Ostoja ja myyntejä tehdään usein, ja scalperit pyrkivät pienimpiin päivänsisäisiin hintaliikkeisiin kasvattaakseen voittojaan. Scalpingin lisäetuna on se, että kauppiaille ei synny yön yli korkoja (rollover-maksuja), jolloin ylimääräiset kustannukset jäävät pois. Voitot kohdennetaan ja stoppeja käytetään auttamaan kauppiaita sisään- ja ulostulojen hallinnassa, sillä scalperit tekevät useita kauppoja samanaikaisesti istuntoa kohden. Scalperin nopean luonteen vuoksi ei ole olemassa kuvioita, analyysejä jne., mutta he luottavat 1-5 minuutin rastikaavioiden käyttöön nopeiden puhelujen tekemiseen.

Päivätreidaus

Kuten otsikko kertoo, päiväkaupankäynnillä tarkoitetaan sellaisten omaisuuserien ostamista tai myymistä, jotka ostetaan ja myydään samana päivänä. Tämäntyyppiset kauppiaat tekevät tuottonsa käyttämällä suurempia pääomamääriä vipuvaikutuksella hyödyntääkseen erittäin likvidejä välineitä samalla, kun ne tekevät pieniä hintaliikkeitä markkinoilla. Päivätreidaus on toinen strategia, jossa sinulle ei myöskään aiheudu yön yli kuluja, koska kaikki kaupat avataan ja suljetaan saman päivän aikana.

Koska päivätreidaus on riskialtista, mutta sen palkkiot ovat suuret, tämän strategian kauppiaiden on varmistettava päiväkaupankäynnin kaksi tärkeintä yksityiskohtaa, jotka ovat likviditeetti ja volatiliteetti. Markkinoiden likviditeetti mahdollistaa osakkeiden sisään- ja ulostulon optimaaliseen hintaan. Miten? He ottavat huomioon hintapyynnön ja ostotarjouksen välisen eron (spread), alhaisen liukuman ja tarkastelevat tiukkoja spreadeja. Volatiliteettia mitataan odotetulla päivittäisellä hintahaarukalla (jotka ovat päiväkauppiaan aktiivisia tunteja). Mitä suurempi volatiliteetti, sitä suurempi voittopotentiaali sekä tappiosuhde. Kryptovaluutat, kuten Ethereum-CFD:t, soveltuvat hyvin päiväkaupankäyntiin erittäin volatiilien hintaliikkeiden ja syvän likviditeetin vuoksi.

Seuraavien tekniikoiden hyödyntäminen voi auttaa suuresti päivällä tapahtuvan kaupankäynnin taitojesi parantamisessa:

 • Mahdollisen sisäänpääsyn tunnistaminen – päivänsisäiset kynttilänjalka- ja ECN-kaaviot sekä reaaliaikaiset uutiset ovat loistavia indikaattoreita markkinoille pääsemiseksi.
 • Hintatavoitteiden etsiminen – Hintatavoitteen tunnistaminen on optimaalista markkinoille tultaessa. Sinun on varmistettava, että astut sisään hyvään hintaan, jotta voit varmistaa voiton, kun kaupat sulkeutuvat
 • Stop-Loss – Marginaalikaupankäynti lisää riskiäsi ja alttiuttasi nopeille hinnanliikkeille Stop-lossin käyttäminen rajoittaa minkä tahansa position tappiota
 • Todennäköisyyksien voittaminen – Arvioi suorituskykyäsi noudattamalla tarkasti strategiaasi sen sijaan, että jahtaisit voittoa

Swing treidaus

Swing-kaupankäynnillä tarkoitetaan kaupankäyntityyliä, joka kallistuu enemmän fundamenttikauppaan, jossa positioita avataan ja pidetään auki päivien tai viikkojen ajan. Tätä pidetään perustavanlaatuisempana, koska swing-kaupankäynnissä huomioidaan muutamien päivien aikana tapahtuvat muutokset perustekijöissä, ja lopputuloksena on voiton saaminen keskipitkän aikavälin markkinamuutoksista. Yön yli tapahtuvasta pitämisestä veloitetaan yleensä, ja positioita voidaan pitää myös useita viikkoja.

Swing Traders sijoittuu yleensä jonnekin päiväkauppiaiden ja trendikauppiaiden väliin. Päiväkauppiaat pitävät osakkeita sekunneista tunteihin, mutta eivät koskaan päivää pidempään. Trendikauppiaat tutkivat mieluummin pitkän aikavälin trendejä tutkimalla fundamentaalisia trendejä, jotka voivat kestää muutamasta viikosta kuukausiin.

Swing-kauppiaat pitävät kiinni tietystä osakkeesta muutamasta päivästä kahteen tai enintään kolmeen viikkoon ja etsivät sekä osakkeiden korkeimpia että matalimpia liikkeitä markkinoilla kyseisenä aikana. Tämä tunnetaan kaupankäyntipiireissä parhaana kaupankäyntityylinä aloitteleville kauppiaille, jotka haluavat lähteä rahoitusmarkkinoille. Tämäntyyppinen kaupankäynti tarjoaa merkittävää voittopotentiaalia myös edistyneille tai keskitason kauppiaille.

Positiotreidaus

Pitkän aikavälin kauppiaalle, joka haluaa pitää positioita auki kuukausista vuosiin. He eivät kiinnitä huomiota markkinoiden lyhytaikaisiin vaihteluihin, koska he sijoittavat pitkällä aikavälillä ja uskovat, että pienet markkinamuutokset tasoittuvat ajan myötä. Positiokauppa on äärimmäinen vastakohta päiväkaupankäynnille, sillä tavoitteena on tehdä voittoa pitkän ajan kuluessa ja trendin liikkeistä, ei lyhyen aikavälin rasteista.

Monet tätä strategiaa käyttävät kauppiaat tarkastelevat viikko- tai kuukausikaavioita saadakseen käsityksen siitä, missä heidän valitsemansa omaisuuserän suuntaus on. Nämä määritetään käyttämällä teknistä ja fundamentaalista analyysia hintakaavioiden ja markkinoiden toiminnan arvioimiseksi. Positioiden pitämiseen yön yli liittyy maksuja, jotka tunnetaan kaupankäyntialalla nimellä rollover.

Kvantitatiivinen / Algoritmi / HFT treidaus

Nämä ovat kaupankäyntityylejä, jotka ovat pitkälti automatisoidun kaupankäynnin erilaisia muunnelmia. Automatisoitu kaupankäynti on yksinkertaisesti manuaalisten kauppojen automatisointia, jolloin tietokoneohjelmisto voi toteuttaa ne ilman ihmisen väliintuloa. Kvantitatiiviseen kaupankäyntiin liittyy kehittyneisiin matemaattisiin ja tilastollisiin malleihin perustuvien kehittyneiden kaupankäyntistrategioiden käyttöönotto.

Kvantitatiivisia kaupankäyntimenetelmiä soveltavat yleensä suuret rahoituslaitokset ja hedge-rahastot, joilla on valmiudet tehdä perusteellista tutkimusta ja analysoida valtavia määriä historiatietoja luodakseen kaupankäyntistrategioita, jotka perustuvat puhtaasti matemaattiseen ja tilastolliseen analyysiin. Algoritmikauppaa voidaan pitää kvantitatiivisen kaupankäynnin alaryhmänä, ja siinä käytetään tietokoneohjelmia, jotka käyvät kauppaa markkinoilla ennalta asetettujen sääntöjen tai ohjeiden (algoritmien) mukaisesti. Ohjelmisto noudattaa ennalta asetettuja ohjeita, jotka voivat liittyä muuttujiin, kuten hintaan, aikaan tai volyymiin.

Algoritmeja voidaan kehittää käytännöllisesti katsoen jokaista kaupankäyntitoimintoa varten signaalien luomisesta, toimeksiantojen toteuttamisesta, kaupan hallinnasta ja kaupasta poistumisesta. Algoritmisen kaupankäyntityylin toteuttamisen taustalla on ajatus hyödyntää tietokoneiden nopeutta, tehoa ja tehokkuutta manuaaliseen kaupankäyntiin verrattuna.

Korkean taajuuden kaupankäynti (High-frequency trading, HFT) on eräänlainen algoritminen kaupankäyntityyli, jossa keskitytään täysin nopeuteen. HFT:ssä käytetään kehittyneitä teknisiä välineitä ja tietokonejärjestelmiä, joiden avulla voidaan tehdä ja lopettaa kauppoja markkinoilla sekunneissa tai sekunnin murto-osissa. HFT-kauppiaat tekevät parhaansa varmistaakseen alhaisen latenssin pörssin tai välittäjän palvelimelle, jotta he voivat hyödyntää tämän kaupankäyntityylin edellyttämää toimeksiantojen maksimaalista nopeutta.

Tapahtuma/uutistreidaus

Tämä on kaupankäyntityyli, jossa keskitytään hyödyntämään uutisia tai tapahtumia, jotka laukaisevat kohde-etuutena olevien omaisuuserien hintavaihteluita. Uutiset ja tapahtumat ovat suurimpia katalysaattoreita, jotka aiheuttavat huomattavia hintamuutoksia kaikilla rahoitusmarkkinoilla. Esimerkiksi osakkeiden hinnat reagoivat merkittävästi tapahtumiin, kuten yritysten tulosraporttien julkistuksiin ja johdon muutoksiin; valuuttakaupassa keskuspankkien korot ja työllisyysluvut voivat laukaista suuria hintaliikkeitä, kun taas kryptovaluutoissa otsikot, kuten sääntely ja vaihdon hyväksyminen, voivat vaikuttaa hintakehitykseen kumpaankin suuntaan.

Tämä kaupankäyntityyli voi olla erittäin tuottoisa, koska uutiset ja suuret tapahtumat aiheuttavat yleensä merkittäviä hintapiikkejä kohde-etuutena olevissa varoissa. Siihen liittyy kuitenkin myös ainutlaatuisia riskejä, koska vaarana ovat laajenevat spreadit tai jopa hinnan lipsuminen. Uutiskauppiaiden on seurattava tapahtumien tai uutisjulkaisujen aikataulua, jotta he ovat valmiita käymään kauppaa tilaisuuden tullen. Tämä voidaan tehdä talouskalenteri-työkalun avulla, mutta nykyään erityyppiset kauppiaat voivat myös seurata uutissyötteitä luotettavista sosiaalisen median yhteyksistä.

Uutiskaupankäyntistrategioita on lukuisia, ja kauppiaat voivat päättää, käyvätkö he kauppaa ennen uutisjulkaisua tai tapahtumaa, sen aikana vai sen jälkeen. Ajatuksena on tietenkin olla lähestyvän tapahtuman oikealla puolella eikä sitä vastaan.

Miksi treidata AvaTradessa

Kun ymmärrät eri kaupankäyntityylejä, voit kokeilla kutakin niistä yhdellä riskittömällä demo-tilillämme ymmärtääkseen, mikä tyyli on sinulle mieluisampi. Saat parasta koulutustietoa markkinatietämyksesi kartuttamiseksi sekä parasta 24 /5-tukea sen tueksi. Tarjoamme sinulle monia ilmaisia kaupankäyntityökaluja, jotta kun astut markkinoille, teet sen luottavaisin mielin.

markkinoille, teet sen luottavaisin mielin.
Suosittelemme sinua käymään kaupankäynnin aloittelijoille osiossamme, josta löydät lisää artikkeleita siitä, miten käydä kauppaa Forexilla ja CFD:llä.

Treidaustyylien UKK

 • Mikä treidaustyyli on paras?

  Vastaus tähän kysymykseen riippuu suuresti kysyjästä. Optimaalinen kaupankäyntityylinne määräytyy sen mukaan, kuinka kauan haluat pitää kauppaa ja kuinka paljon riskejä olet valmis ottamaan. Ne, jotka pitävät nopeatempoisesta kaupankäynnistä ja nopeista voitoista, saattavat omaksua scalping-tyylin. Ja ne, jotka katsovat mieluummin kokonaiskuvaa, saattavat valita positio- tai swing-kaupankäynnin. Kaupankäyntityyli määrittää myös sen, millaisia kaupankäyntimahdollisuuksia sinulle tarjoutuu.

 • Mitkä ovat scalping ja momentum treidauksen edut?

  Sekä scalping että momentum treidaus ovat tyylejä, joissa positioita ei pidetä auki yön yli. Joissakin tapauksissa scalperit saattavat pitää asemaa vain muutaman minuutin. Molemmat tyylit perustuvat aktiivisimpien osakkeiden tai muiden omaisuuserien löytämiseen ja nopean hintavaihtelun hyödyntämiseen. Scalperin ja momentum traderin on pystyttävä käsittelemään tietoa nopeasti ja käymään kauppaa ilman pelkoa tai epäröintiä. Molempien tyylien suurin etu on, ettei markkinoilla ole riskiä yön yli tapahtuvista liikkeistä, koska molemmat tyylit ovat tasaisia kunkin kaupankäyntipäivän päättyessä.

 • Mitkä ovat swing ja position treidauksen edut?

  Kauppatyylit, joissa positioita pidetään pidempään, hyötyvät siitä, että ne pystyvät hyödyntämään pitkän aikavälin trendejä. Kun olet valmis pitämään asemaa useita päiviä, on helpompi löytää omaisuuseriä, jotka ovat jo trendissä, ja yksinkertaisesti nousta trendin kyytiin. Ne, jotka pystyvät yhdistämään fundamenttianalyysin ja teknisen analyysin, pärjäävät usein parhaiten käyttämällä näitä kaupankäyntityylejä.