Kuinka paljon rahaa tarvitsen forex-treidaukseen?

Sijoitettava summa riippuu siitä, minkä välittäjän kanssa päätät käydä kauppaa. Jotkut välittäjät tarjoavat mahdollisuuden käydä kauppaa jo 25,00 dollarilla, mutta useimmat vaativat kuitenkin 250 dollarin vähimmäistalletuksen. AvaTradella riittää vain 100 dollarin minimisijoitus. On kuitenkin hyvä tietää, että tämäntyyppiset pienemmät sijoitukset ovat ihan ok alkuun; ne eivät kuitenkaan tuota suurempia voittoja. Vakavaksi valuuttakauppiaaksi ryhtyessäsi alkusijoituksellasi on valtava merkitys menestyksesi määrittämisessä.

FX-alalla on monia välittäjiä, ja sen myötä tulee useita erilaisia treidaajia, jotka käyvät kauppaa monin eri tavoin. Esimerkiksi päivätreidaajien ei tarvitse käydä kauppaa samalla pääomapanoksella kuin swing-treidaajan. Sinun on määriteltävä tavoitteesi: etsitkö enemmän suuria tuloja vai haluatko vain kasvattaa kaupankäyntitiliäsi?

Miksi alkuinvestoinnilla on merkitystä?

Kaupankäynnissä on eroa, aloitatko 100 dollarilla tai 2000 dollarilla. Yksi merkittävimmistä ongelmista, joihin uudet kauppiaat törmäävät, on alipääomitus. Kun aloitat kaupankäynnin, tavoitteenasi on saada jonkin verran voittoa tai tuloja sijoituksestasi. Tämä ei onnistu 20 dollarin tilillä. Useimmilla uusilla kauppiailla ei ole kärsivällisyyttä antaa tiliensä kasvaa, ja pienillä talletuksilla riskeeraat aivan liikaa jokaisella kaupalla, jolloin vaarana on, että menetät koko alkuperäisen sijoituksesi.

Jotkut välittäjät tarjoavat sinulle kaupankäyntibonuksen, joka on lisäpotkua pääomaasi, jotta saat kaupat käyntiin. Tämä voi vahvistaa kaupankäyntipääomaasi, jolloin voit avata enemmän kauppoja, mutta pidä kuitenkin mielessä, ettet ylitä itseäsi kauppaa kohden, ja pidä markkinariskin suhde 2-5 prosenttia tilistäsi varmuuden vuoksi. Toinen suositus, kun saat välittäjän bonuksen, on lukea ehdot ja edellytykset, jotta ymmärrät ne täysin. Useimmat välittäjät vaativat, että sinun on käytävä kauppaa tietyllä määrällä, jotta voit nostaa varoja tililtäsi. Kaiken kaikkiaan tervetuliaisbonus on loistava tapa lisätä käytettävissä olevaa kaupankäyntibudjettia. Hyvin säännellyt välittäjät eivät kuitenkaan voi enää tarjota niitä, koska sääntelyviranomaiset ovat pitäneet niitä laittomina.

Treidausten vivutus

Välittäjät antavat kauppiaille mahdollisuuden käyttää vipuvaikutuksella tapahtuvaa kaupankäyntiä, jotta he voivat kasvattaa kunkin kaupan käytettävissä olevaa positiokokoa, kun he ovat sijoittaneet pienen määrän pääomaa. Tätä murto-osaa siitä, mitä kaupan avaaminen maksaa, jonka itse sijoitat, kutsutaan marginaaliksi. Marginaalikaupankäynti saa voittamasi tai häviämäsi summan näyttämään hyvin suurelta suhteessa sijoittamaasi määrään.

Vipuvaikutus ja marginaali toimivat esimerkiksi seuraavasti:

Vipuvoima 10:1 tarkoittaa, että 100 dollarin talletus (marginaali) antaa sinulle saman kaupankäyntipotentiaalin kuin jos olisit sijoittanut 1000 dollaria. Jos haluat avata position ja ostaa 1000 ABC Ltd:n osaketta, kun nykyinen hinta on 1 dollari osakkeelta, se maksaa sinulle 1000 dollaria. Jos osakkeen hinta nousee 20c (osakkeelta), voit myydä 1000 osakettasi 1,20 dollarilla ja saada 200 dollaria voittoa.

Jos käyttäisit 10-kertaista vipuvaikutusta, esim. 10:1, maksaisit 100 dollaria marginaalistasi, ja positio olisi ”arvoltaan” 1000 dollaria (10 x 1 dollari x 1000 osaketta = 100 dollaria). Jos osakkeen hinta nousee uudelleen 1 dollarista 1,20 dollariin, tekisit edelleen täsmälleen saman voiton, mutta olet kuitenkin altistanut vain 100 dollaria 1000 dollarin sijasta pääomastasi markkinoille, mikä pienentää riskiäsi. Lisäksi sijoituksesi tuotto oli 200 % vipuvaikutuksella, kun se oli 20 %, kun käytit vain omia varoja. Muista kuitenkin, että vipuvaikutus lisää riskiäsi yhtä paljon kuin mahdollista palkintoasi.

AvaTrade tarjoaa jopa 400:1-vipuvaikutusta, mutta vipuvaikutus vaihtelee instrumenttikohtaisesti. Aina ei kuitenkaan ole tarpeen ottaa sitä täysimääräisesti, sillä mitä enemmän sijoitat, sitä vähemmän vipuvaikutusta tarvitset. Kun sinulla on noin 5000 dollarin toimintabudjetti, voit kauppiaana ensinnäkin avata suurempia positioita ja toiseksi mennä markkinoille, vaikka ne olisivat kuinka epävakaat, ja pitää positioita pidempään, vaikka ne menisivätkin sinua vastaan lyhyellä aikavälillä, ilman pelkoa siitä, että tilisi tyhjenee liian nopeasti. Miksi, saatat kysyä? Koska suuremmilla marginaaleilla sinulla on pääomaa, jonka avulla markkinat voivat toipua, sekä mahdollisuus päästä helpommin kannattavaan hinta-alueeseen.

Jotta voisit oppia lisää ja käydä kauppaa paremmin, AvaTrade on kehittänyt artikkeleita ja oppaita siitä, miten hallita kaupankäyntibudjettia ja ymmärtää position kokoa. Tutustu artikkeleihimme saadaksesi syvällisemmän selityksen näistä olennaisista aiheista. Ensimmäinen sääntö, kun astut valuuttakaupan maailmaan, on: älä koskaan sijoita rahaa, jota sinulla ei ole varaa menettää. Varmista, että ennen kuin saat jalat märiksi, että opit mahdollisimman paljon, harjoittelet ilmaisella demotililläsi (eli paperikauppatililläsi) ja säästät sitten tarpeeksi avataksesi ja ylläpitääksesi huomattavan tilin. Voit myös käyttää kaupankäyntilaskuriamme arvioidaksesi kaupan mahdollisen lopputuloksen ennen sen aloittamista.

Treidausbudjetin UKK

 • Kuinka voin aloittaa treidaamaan pienellä summalla?

  Voit aloittaa kaupankäynnin AvaTraden palvelussa jo 100 dollarilla, ja vaikka et varmasti rikastu näin pienellä tilillä käydessäsi kauppaa, saat kuitenkin erittäin arvokasta kokemusta. Ajan myötä voit myös lisätä tätä summaa, jolloin tilisi kasvaa sekä talletusten että kaupankäynnistä saatavien mahdollisten voittojen kautta. Ajan myötä tilisi kasvaessa huomaat pystyväsi ottamaan suurempia positioita, mikä on myös hyvä tapa kasvaa kauppiaana sen sijaan, että hyppäisit mukaan ja kävisit kauppaa suurella summalla ilman kokemusta.

   
 • Kuinka voin kasvattaa treidausbudjettiani?

  Helpoin tapa kasvattaa kaupankäynnin budjettia uutena kauppiaana on yksinkertaisesti tallettaa säännöllisesti käteistä kaupankäyntitilillesi. Vaikka voisitkin laittaa vain 100 dollaria kuukaudessa kaupankäyntitilillesi, tulet yllättymään siitä, kuinka nopeasti se kasvaa. Opettele myös käyttämään vipuvaikutusta, koska sillä on samanlainen vaikutus kuin varsinaisen kaupankäyntipääomasi kasvattamisella. Käyttämällä jopa 1:10 vipuvaikutusta voit tehdä 1000 dollarin kaupankäyntitilistä 10 000 dollarin kaupankäyntitilin. Tämä voi myös auttaa kasvattamaan kaupankäyntipääomaasi nopeammin, jos kaupankäyntipäätöksesi ovat järkeviä. 

   
 • Kuinka määritellä sopiva treidausbudjetti?

  Treidausbudjetti on jokaisella erilainen riippuen tarpeista ja käytettävissä olevasta pääomasta. Ne, joilla on jo hyväpalkkainen työpaikka, voivat usein varata enemmän rahaa kaupankäyntiin kuin minimipalkkaiset. Yksinäisillä ihmisillä on usein enemmän käytettävissä olevaa rahaa kaupankäyntiin kuin lapsipariskunnilla. Kannattaa myös miettiä kaupankäyntisi tavoitetta. Onko se eläkkeelle jäämistä varten? Ehkä se on vain rahan hankkimista lomaa varten. Tai ehkä haluat pääomatuloistasi säännöllisen tulonlähteen. Kukin näistä skenaarioista määrittelee yksilöllisesti treidausbudjetin.

   

Kokeile ilmaista demoa